Βασίλης Αποστολακούδης: Ένας Εβρίτης, πρωταθλητής Κύπρου σε JUDO και SAMBO

Βασίλης Αποστολακούδης: Ένας Εβρίτης, πρωταθλητής Κύπρου σε JUDO και SAMBO

Ένας ακόμα νεαρός Εβρίτης αθλητής, ο 16χρονος (γεννήθηκε το 2003) Βασίλης Αποστολακούδης, διαπρέπει στηνμ Κύπρο όπου ζει με την οικογένεια του και διακρίνεται ιδιαίτερα στο JUDO και το SAMBO.

Ο Αποστολακούδης ασχολείται με τα συγκεκριμένα αθλήματα από την ηλικία των 4 ετών. Είναι Παγκύπριος πρωταθλητής σε όλες τις ηλικίες, ενώ έχει κατακτήσει πολλές 2ες και 3ες θέσεις σε διεθνή τουρνουά που πήρε μέρος.

Ήταν 3ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και 2 φορές 5ος. Είναι μέλος της Εθνικής ομάδας της Κύπρου από το 2015 στο Sambo. Ακόμα, αναδείχθηκε 9ος στην Παγκόσμια Μαθητιάδα που έγινε στο Οριόλ της Ρωσίας το 2018 και 3ος στο επίσημο τουρνουά που έγινε τον Μάρτιο του 2019 στο Ισραήλ. Επίσης ήταν 3ος το 2014 στο Λιτόχωρο στο διεθνές τουρνουά OLYMPOS CUP.

Δίπλα του από τα πρώτα βήματα στα δυναμικά αυτά αθλήματα που ασχολείται και διακρίνεται χάρη στην… εβρίτικη ψυχή, είναι η οικογένεια του, με τον πατέρα του Δημήτρη να στηρίζει κάθε προσπάθεια του σε Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό όπου παίρνει μέρος σε διάφορες διοργανώσεις.