Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι απερχόμενοι… απολαμβάνουν τις τελευταίες τους μέρες με μπαράζ ανακοινώσεων

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι απερχόμενοι… απολαμβάνουν τις τελευταίες τους μέρες με μπαράζ ανακοινώσεων

Τις τελευταίες τους ημέρες… απολαμβάνουν οι Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι των Δημοτικών Επιχειρήσεων της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη στην Αλεξανδρούπολη, με μπαράζ ανακοινώσεων για έργα ή άλλες δραστηριότητες, σε μια προσπάθεια να δείξουν τώρα που οι πολίτες τους έστειλαν στην αντιπολίτευση με την ψήφο τους, ότι ως τελευταία στιγμή… παράγουν έργο.

Πρωταγωνιστής στον τομέα αυτό, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ουζουνίδης που δεν… τσιγγουνεύεται (πως μου ήρθε τώρα αυτή η έκφραση για τον συγκεκριμένο) ανακοινώσεων, μια εβδομάδα πριν αποτελέσει παρελθόν. Μάλιστα δεν δίστασε να… οικειοποιηθεί ακόμα και έργο του προκατόχου του Βαγγέλη Μυτιληνού και αναφερόμαστε στην χθεσινή ανακοίνωση του για αύξηση της χωρητικότητας του υδροταμιευτήρα Αισύμης της ΔΕΥΑΑ, με την εφαρμογή της τεχνολογίας ελεύθερων επικαθήμενων και ανατρεπόμενων θυροφραγμάτων, το οποίο ξεκίνησε, προχώρησε ουσιαστικά και εξασφάλισε τα χρήματα από δωρεά της Coca Cola 900.000 ευρώ, ο προηγούμενος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ.

Ο κ.Ουζουνίδης μάλιστα έφτασε στο σημείο να ξαναστείλει δεύτερη φορά ανακοίνωση της προμήθειας 5 νέων αυτοκινήτων για τις ανάγκες των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΑ, αφού τελικά το SUV που αρχικά είχε αποφασιστεί να αγοραστεί για τις ανάγκες της δικής του μετακίνησης και του επόμενου Προέδρου της συγκεκριμένης Δημοτικής Επιχείρησης, ευτυχώς ακυρώθηκε μετά από τα δημοσιεύματα μας. Σήμερα έστειλε νέα ανακοίνωση, για την ρύθμιση των οφειλών όσων χρωστούν στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης.

Ο Βαταμίδης που δεν κατάφερε να εγκαταστήσει το 

Αθλητικό Μπαλόνι και να γκρεμίσει το παλιό Κολυμβητήριο

Από κοντά και ο απερχόμενος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Καθημερινότητας Γιάννης Βαταμίδης, που και αυτός εξέδωσε… πανηγυρική ανακοίνωση ότι ξεκινούν οι εργασίες για την ανακατασκευή τριών ανοικτών γηπέδων μπάσκετ στην Αλεξανδρούπολη

ΌΠως αναφέρει: “Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την ανακατασκευή τριών ανοικτών γηπέδων μπάσκετ στον αστικό ιστό της Αλεξανδρούπολης, αφού υπογράφηκε η σύμβαση με τον εκπρόσωπο της εταιρίας που μειοδότησε στη σχετική ηλεκτρονική διαγωνιστική διαδικασία και συγκεκριμένα του Σταδίου Φώτης Κοσμάς, το αντίστοιχο του Κέντρου Νεότητας και αυτό στον Η΄ Παιδικό Σταθμό”. Ο ίδιος βέβαια θα αποτελεί παρελθόν όταν αρχίσουν αυτές οι εργασίες, ενώ δεν κατάφερε επί ημερών του να εγκατασταθεί το… οπολυδιαφημισμένο Αθλητικό Μπαλόνι, για το οποίο τόσο αυτός όσο και ο απερχόμενος δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, διαβεβαίωναν ότι θα ήταν έτοιμο από τον Μάιο του… 2018. Φεύγουν κιαι ακόμα τίποτα.

Επίσης, ούτε το παλιό Κολυμβητήριο που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα όσων περνούν από την περιοχή, κατάφερε, μαζί με τον φίλο του Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπγρεσιών Γιώργο Κουκουράβα να γκρεμίσουν. Κι ακόμα, το Κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” στάζει από την οροφή του μετά από 9 χρόνια της δημοτικής αρχής Λαμπάκη και φυσικά… αγνοείται η τύχη του νέου Κλειστού των 7 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που μας είχαν… αλίσει εδώ και τρία χρόνια Λαμπάκης, Βαταμίδης και Κουκουράβας. Για όλα αυτά… μούγκα ο κ.Βαταμίδης.

Τελευταίο αφήσαμε τον γνωστό… Αντιδήμαρχο Φερών και Πρωτογενούς Τομέα (γνωστό στις Φέρες ως Αντιδήμαρχο του facebook) Νίκο Γκότση, που έβγαλε ανακοίνωση σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει… τελετή λήξης της κολυμβητικής περιόδου 2019 την ερχόμενη Παρασκευή. Ο άνθρωπος που τόσα χρόνια δεν κατάφερε ένα Δημοτικό Σφαγείο να κατασκευάσει, κάνει φιέστες για να δείξει ότι ήταν υπαρκτός ως Αντιδήμαρχος. Ευτυχώς, μαζί με τους άλλους απερχόμενους, με την ψήφο των δημοτών αποτελούν παρελθόν για τον δήμο Αλεξανδρούπολης.

2 Σχόλια

 1. ποια είναι η αποψη του Προκρούστη για τους απερχόμενους; μήπως στο τέλος τεντώνονται ;

  • Να σου πω Νίκο περίμενα να ρωτήσεις εσύ ή κάποιος άλλος για να απαντήσω και αρχικά θα ξεκινήσω από αυτά:

   ΑΔΑ: ΩΗ0ΒΩΨΟ-ΦΛ2 – 5ος λογαριασμός του έργου “Ασφαλτοστρώσεις οδών Δήμου Αλεξ/πολης 2018-2019.”, 235.915.66 € (συμφωνητικό προαίρεσης 07.08.19 ΑΚΜΩΝ ΑΤΕ-ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ 350.725,14 πλέον ΦΠΑ 24%)
   (ΠΑΡΑΤΉΡΗΣΗ : Είχε προβλεφθεί στην αρχική σύμβαση με τον όρο ο Δήμος Αλεξ/πολης ως πρώτος των συμβαλλόμενων να δύναται να ασκεί το δικαίωμα της προαίρεσης με μονομερή δήλωσή σου (Απόφαση) που θα ασκηθεί πριν τη λήξη της παροούσας (της αρχικής δηλαδή) και θα ισχύσει από την επόμενη της ημερομηνίας λήξης της παρούσας (της αρχικής δηλαδή)…και ο Θεός Λάμπης βέβαια σιγά μην άφηνε την ευκαιρία αφού το είχανε προβλέψει κιόλας…..)

   ΑΔΑ: Ω2ΓΝΩΨΟ-ΑΣ0 – Δαπάνη εκτέλεσης δικαστικού συμβιβασμού για το έργο: Καθαρισμός ρεμάτων Δήμου Αλεξ/πολης σύμφωνα με το πρακτικό συμβιβασμού 28/2019 και την 213/2019 Α.Ο.Ε, 23.929.66 € ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

   ΑΔΑ: ΩΕΤΟΩΨΟ-66Ω – Έγκριση της υπ’ αριθ. 1321/23-07-2019 απόφασης Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης περί ανάθεσης μίσθωσης μηχανημάτων έργου -Φορτηγών, καθαρισμού δημοτικών οδών από καταπτώσεις δένδρων και κλαδιών, φερτών υλικών κτλ. λόγω κακοκαιρίας (χαλαζόπτωση-πλημμύρες) λόγω κατεπειγόντων γεγονότων που έλαβαν χώρα στις 10 -07 – 2019, 3.968.00 € ΓΚΑΒΟΥΓΙΩΡΓΗ ΔΗΜΗΤΡΑ (λες κι ο Δήμος δεν είχε προσωπικό και μηχανήματα να το κάνει μόνος του)

   ΔΑ: 6ΖΖΕΩΨΟ-2Μ3 – Δαπάνη εκτέλεσης δικαστικού συμβιβασμού για χωματουργικές εργασίες στον ΧΑΔΑ σύμφωνα με το 291/2019 πρακτικό συμβιβασμού και την 215/2019 Α.Ο.Ε., 16.461.00 € ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

   ΑΔΑ: 62Ε9ΩΨΟ-289 – Δαπάνη εκτέλεσης δικαστικού συμβιβασμού για καθαρισμό ρεμάτων και καναλιών σύμφωνα με το 290/2019 πρακτικό συμβιβασμού και την 216/2019 Α.Ο.Ε., 18.582.64 € ΜΠΑΧΤΕΒΑΝΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

   ΑΔΑ: Ω4ΤΡΩΨΟ-Ψ66 – Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης της υπηρεσίας ¨Συντήρηση και επισκευή μουσικών οργάνων των Δημοτικών Ωδείων και της φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξ/πολης¨, 5.999.48 € (Λες και δεν μπορούσαν να περιμένουν τη νέα δημοτική αρχή να τα αναθέσει)

   ΑΔΑ: ΨΕΡ8ΩΨΟ-4ΗΘ – Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης για την “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟΥ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ”, 3.500.00 € (τώρα που κλείνουν οι κατασκηνώσεις θα πάρουν το μηχάνημα)

   ΑΔΑ: 6ΑΒ9ΩΨΟ-Ρ0Κ – Προμήθεια αδρανών υλικών λατομείου (3Α-Σκύρα-Ογκόλιθοι) Δ.Ε. Τραϊανούπολης (19SYMV005250345) 7.067,76 € ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΤΕΒΕ

   ΑΔΑ: 6ΝΘΠΩΨΟ-74Κ – Ορθή επανάληψη της υπ΄ αριθ. 245/2019 απόφασης της οικονομικής επιτροπής “Έγκριση της υπ’ αριθ. 1172/12-07-2019 απόφασης Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης περί ανάθεση εργασιών κλαδέματος -κοπής μεγάλων και επικίνδυνων δένδρων μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα και την δημιουργία σχετικού ΚΑ στον προϋπολογισμό του Δήμου, λόγω της εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης που προέκυψε στις 10 – 07- 2019 (χαλαζοπτώσεις)”, 5.580.00 € (λες κι ο Δήμος δεν είχε προσωπικό και μηχανήματα να το κάνει μόνος του)

   ΑΔΑ: ΩΥ1ΨΩΨΟ-ΕΨΠ – Προμήθεια αδρανών υλικών λατομείου (3Α-Σκύρα-Ογκόλιθοι) και ψυχρού και θερμού ασφαλτομίγματος Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης 21.310,80 € ΑΚΜΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΤΕ

   ΑΔΑ: 6ΤΠ9ΩΨΟ-ΠΑΝ – Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης για την “Προμήθεια καυσόξυλων”, 4.000,00 € (εεε!! βρε βιασύνη για τις τεχνικές προδιαγραφές..)

   ΑΔΑ: ΨΔΦ8ΩΨΟ-Γ87 – Έγκριση πρώτου σταδίου διαγωνισμού για την “Προμήθεια & εγκατάσταση εξοπλισμού για πρόσβαση ΑμεΑ σε παραλίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης (τώρα που τέλειωσε το καλοκαίρι αυτοί θα πάρουν τον εξοπλισμό)

   ΑΔΑ: 6Β9ΕΩΨΟ-ΘΩΧ – Προμήθεια αναλώσιμων υλικών και ανταλλακτικών για τις επισκευές μηχανημάτων του κλειστού κολυμβητηρίου, 24.764,00 €

   ΑΔΑ: 6Κ3ΩΩΨΟ-ΕΑΨ – Προμήθεια λογισμικών για συμμόρφωση του Δήμου σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, 23.876,00 € ( η γνωστή εταιρεία θα τα πάρει εεε!!!!

   ΑΔΑ: ΩΩΒΟΩΨΟ-ΧΤ4 – « Έγκριση χωροθέτησης του Νέου Κοιμητηρίου Χιλής » (εμ!!! Εδώ βιασύνη…τόσα χρόνια δεν ασχολήθηκαν με τη λειτουργία των κοιμητηρίων τώρα τους έπιασε η βιασύνη για τη χωροθέτηση!!!! Προτείνω στη Νέα Δημοτική Αρχή να αλλάξει την παρούσα απόφαση!!!!)

   ΑΔΑ: ΩΩ52ΩΨΟ-Φ7Ο – Έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης της προμήθειας: ” ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΑΓΚΑΚΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ” (χαχχχαχΧΑχΧΑΧ!!!!! Έχει τρελαθεί ο να αγοράζει παγκάκια ο Δήμος αλλά ο κόσμος παγάκια δε βλέπει…)

   Τέλος οφείλω να σου πω ότι οι αντιδήμαρχοι στο τέλος τεντώνονται ναι αλλά που;; Στις παραλίες τεντώνουν τα κορμιά τους και κάνουν τις διακοπές τους άλλοι πάνε αεροπορικώς και άλλοι με τις αυτοκινητάρες τους….

   Επιπλέον όπως θα παρατήρησες, το τελευταία διάστημα, τους έπιασε μια φρενίτιδα όλους να αδειάσουν τα ταμεία του Δήμου και να μοιράσουν φράγκα αέρα πατέρα που λέμε!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*