ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο δήμαρχος που δεν θα πάει στην ορκωμοσία, ο Άδωνις, η Μαρία, ο Άκης και η Σαμοθράκη

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο δήμαρχος που δεν θα πάει στην ορκωμοσία, ο Άδωνις, η Μαρία, ο Άκης και η Σαμοθράκη

Άντε σιγά-σιγά να μαζευόμαστε, αφού το καλοκαίρι τελειώνει και μπαίνουμε σε φθινοπωρινούς ρυθμούς. Αυτό βέβαια ισχύει για όσους είχαν την τύχη να πάνε διακοπές. Γιατί κάποιοι άλλοι δεν τα καταφέραμε, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Όσοι λοιπόν μπορέσατε και… βρέξατε το κορμί σας (υπάρχει μια φοβερή έκφραση για συγκεκριμένο μέρος του σώματος όπως μου λέει ο Πιτιακούδης στο χωριό του, το Παλιούρι Διδυμοτείχου, για όσους κολυμπούν αλλά είναι… ακατάλληλη), ο Αύγουστος και μαζί το καλοκαίρι σιγά-σιγά θα μας αποχαιρετήσουν. Το πνεύμα των διακοπών που επηρέασε και το… Ναρκαλιευτή γι’ αυτό και τα είπαμε λίγες φορές, έχει αρχίσει να τελειώνει.

Την αρχή κάνει απόψε ο Γιάννης Ζαμπούκης

Τα… κεφάλια μέσα λοιπόν, μια και μπαίνουμε πλέον σε ημέρες ορκωμοσίας των νέων δημοτικών αρχών, ξεκινώντας από σήμερα Σάββατο και μέχρι την άλλη Παρασκευή, όταν και θα ορκιστούν οι πέντε νέοι δήμαρχοι του νομού Έβρου, μαζί με τα δημοτικά τους συμβούλια. Οι τέσσερις νεοεκλεγέντες και ο ένας της Ορεστιάδας, ο Βασίλης Μαυρίδης, που επανεκλέχθηκε.
Την αρχή κάνει λοιπόν ο Γιάννης Ζαμπούκης στην Αλεξανδρούπολη απόψε Σάββατο μπροστά στο Νομαρχείο. Ο χώρος που επέλεξε μάλλον δεν είναι τυχαίος, αφού όπως έλεγε και προεκλογικά, ο προσανατολισμός του είναι να αξιοποιήσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης ένα συγκριτικό του πλεονέκτημα, το παραλιακό του μέτωπο και την θάλασσα. Για την αποψινή εκδήλωση πάντως μαθαίνω ότι… παίχθηκε ένα μίνι-θρίλερ.
Αρχικά, ο απερχόμενος δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης μου είπαν ότι σκεφτόταν να μην παραστεί, γιατί δεν αντέχει να βλέπει τον… Γιαννάκη, όπως τον αποκαλούσε υποτιμητικά στην προεκλογική περίοδο, να ορκίζεται και να τον διαδέχεται στη θέση του δημάρχου. Άλλωστε, είναι φανερό ότι ακόμα δεν μπορεί να αποδεχτεί την ήττα του και το γεγονός ότι ο λαός του δήμου Αλεξανδρούπολης τον…. τιμώρησε.

Να φύγουν όταν μιλάει ο νέος δήμαρχος

Για την φοβερή αλαζονεία, τον εγωισμό και φυσικά για το έργο που… δεν έκανε, αλλά και για αποφάσεις που πήρε κόντρα στο λαϊκό αίσθημα και τη θέληση των δημοτών.  Οι πληροφορίες μου αναφέρουν πως μάζεψε τις τελευταίες ημέρες τους εκλεγμένους δημοτικούς του συμβούλους για να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα. Αρχικά τους ανακοίνωσε ότι το σκέφθηκε καλύτερα και τελικά θα δώσουν το παρόν στην ορκωμοσία, αλλά ήθελε να σηκωθούν όλοι και να φύγουν όταν ξεκινήσει να μιλάει ο νέος δήμαρχος.
Ένας-δύο όμως αντέδρασαν και του είπαν πως κάτι τέτοιο θα τους εκθέσει στα μάτια του κόσμου και μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις από τους πολίτες που θα παραβρίσκονται εκεί και πιθανόν και αποδοκιμασίες, αν όχι κάτι χειρότερο. Ήδη εξάλλου, αρκετά έχουν εκτεθεί με την δική του στάση μετά τις εκλογές, τις δηλώσεις, την ένσταση και όλα τα υπόλοιπα.
Αυτά τα τελευταία δεν του τα είπε, ίσως να τα σκέφτονταν. Γιατί κανένας από τους… δικούς του δεν έχει το… θάρρος (κάποια άλλη λέξη ταιριάζει αλλά αφήστε την) να του πει πως ξεφτιλίζεται με όσα λέει και κάνει όλο αυτό το διάστημα και χάνει και τα τελευταία ψήγματα αξιοπρέπειας και εκτίμησης, σε όσους από τους πολίτες είχαν απομείνει να τάσσονται μαζί του και μετά την ήττα του στις 2 Ιουνίου.

Θα ακολουθούσε και ο Μιχαηλίδης

Οι πληροφορίες μου αναφέρουν πως θα τον ακολουθούσε μάλιστα σε ότι και αν αποφάσιζε στο συγκεκριμένο θέμα και ο… Παύλος Μιχαηλίδης, αλλά εντελώς μόνος του και χωρίς κανέναν από τους συμβούλους του. Όπως άλλωστε γράψαμε χθες, έχει μείνει χωρίς… την παράταξή του “ΑΝΑΣΑ”, αφού μετά τα χοντρά και συνεχόμενα λάθη στο τελευταίο διάστημα της προεκλογικής περιόδου, εξακολουθεί να κάνει το ίδιο και μετά τις εκλογές.
Έμεινε ολομόναχος, μια και τον έχουν εγκαταλείψει και οι πέντε εκλεγμένοι δημοτικοί του σύμβουλοι αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμπορεύτηκαν μαζί του. Δεν του συγχωρούν ότι σχεδόν ταυτίστηκε μετεκλογικά με τον κ.Λαμπάκη και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να το εξηγήσουν… λογικά, μετά απ’ όσα έγιναν τα πέντε προηγούμενα χρόνια ανάμεσα τους σε δημοτικό συμβούλιο και στα ΜΜΕ.
Να πούμε εδώ, ότι ο νόμος προβλέπει πως αν κάποιος δημοτικός σύμβουλος δεν ορκιστεί, θα πρέπει να υποβάλει γραπτώς κώλυμα εξηγώντας τους λόγους και εντός πέντε ημερών, θα πρέπει να γίνει η ορκωμοσία του. Διαφορετικά εκπίπτει του αξιώματός του.  Φτάσαμε πάντως στην ορκωμοσία και η ετυμηγορία του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αλεξανδρούπολης για την ένσταση του Βαγγέλη Λαμπάκη δεν έχει ακόμα εκδοθεί. Αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αφού πρέπει να γίνει μέσα στον Αύγουστο.

Ο Πουλιλιός λέει πως δεν θα πάει στην ορκωμοσία

Μου λένε από το Σουφλί πάντως, ότι στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Παναγιώτη Καλακίκου, της δημοτικής του αρχής, του δημοτικού συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 26 Αυγούστου, δεν θα παραστεί ο απερχόμενος δήμαρχος Βαγγέλης Πουλιλιός. Έτσι τουλάχιστον ενημέρωσε και δεν γνωρίζω αν τηρήσει την συγκεκριμένη απόφαση ως τελευταία στιγμή.
Αν συμβεί, θα είναι μια πράξη που θα τον εκθέσει άγρια στα μάτια του κόσμου, γιατί δείχνει έλλειψη σεβασμού τις διαδικασίες και τους νόμους που διέπουν την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κι αυτός που βρισκόταν 29 χρόνια σε πόστα Προέδρου Κοινότητας και δημάρχου στη συνέχεια, δεν μπορεί να δείχνει τέτοια… έλλειψη σεβασμού επειδή έχασε στις εκλογές. Το φοβερό είναι ότι μέσα σε πέντε ημέρες μετά, θα πρέπει να τον ορκίσει ο… νέος δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος!!!
Για τους άλλους τρεις δήμους, οι δυο ηττηθέντες που θα είναι πλέον στην αντιπολίτευση, ο Παρασκευάς Πατσουρίδης στο Διδυμότειχο και ο Θανάσης Βίτσας στην Σαμοθράκη, αναμένεται να δώσουν το παρόν κανονικά στις ορκωμοσίες των νέων δημοτικών αρχών και δημάρχων. Του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου την Τρίτη 27 Αυγούστου και του Νίκου Γαλατούμου την Παρασκευή 30 του μήνα.

Η… περιπέτεια της Σαμοθράκης και

οι Βρετοππούλου, Παρασκευόπουλος

Μια και αναφέρθηκα πάντως στην περίπτωση του απερχόμενου και του νέου δημάρχου Σαμοθράκης, της οποίας η… περιπέτεια με τα σοβαρά ακτοπλοϊκά προβλήματα συνεχίζεται, είδα ότι εμφανίστηκαν στις διάφορες συσκέψεις που έγιναν στην Αθήνα και τις συναντήσεις με υπουργούς για την εξεύρεση λύσεων, κάποιοι άνθρωποι που θεσμικά δεν έπρεπε να είναι εκεί. Κάτι που ασφαλώς δημιούργησε ερωτηματικά, σε όσους τους εντόπισαν στις φωτογραφίες.

Για παράδειγμα, στη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη που είχαν ο νέος δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος, ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας και ο επιχειρηματίας τουρισμού και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Φώτης Φωτεινού, μετείχε όπως είδα στη φωτογραφία και η δικηγόρος… Μαρία Βρετοππούλου. Με ποια θεσμική ιδιότητα; Μου είπαν λοιπόν, ότι εκτός από Σαμοθρακίτισσα, εργάζεται πλέον στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.
Μετακόμισε στην Αθήνα λοιπόν η κ.Βρετοππούλου και είναι πλέον στο επιτελείο του Αδώνιδος. Καλό είναι να βρίσκονται άνθρωποι από το νομό Έβρου σε διάφορα πόστα στην Αθήνα για να προωθούν, αν μπορούν φυσικά, θέματα της περιοχής μας. Η συγκεκριμένη πρόσληψη αν ισχύει, αποτελεί προφανώς… επιβράβευση του Αντιπροέδρου του κόμματος και υπουργού Ανάπτυξης, για το γεγονός ότι η Μαρία Βρετοππούλου ήταν στενή συνεργάτης, “δεξί χέρι” δηλαδή, του “αντάρτη” υποψήφιου φίλου μου Τάκη (Τάκης, Τάκης οέ, οέ, οέ) Τοψίδη στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ κατά την προεκλογική περίοδο.

Το “δεξί χέρι” του “αντάρτη” Τοψίδη

στο γραφείο του… Αδώνιδος Γεωργιάδη;

Κι όλα αυτά, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο και προσωπική επιλογή του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Χρήστο Μέτιο. Ποιο είναι οπότε το… μήνυμα που στέλνει ο κ.Γεωργιάδης στους συνεπείς Νεοδημοκράτες, που τους προηγούμενους μήνες… έβαλαν πλάτη για να εκλεγεί Περιφερειάρχης ο επίσημος υποψήφιος του κόμματος και προσωπική επιλογή του Προέδρου τους; Που αρνήθηκαν δελεαστικές προτάσεις διαφόρων ειδών από την παράταξη Τοψίδη και άντεξαν σε πιέσεις, ακόμα και εν ψυχρώ απειλές;
Προφανώς τους λένε κατάμουτρα ότι… είστε κορόιδα, για να μην χρησιμοποιήσω την γνωστή ελληνική λέξη που ταιριάζει απόλυτα εδώ. Γιατί αυτό τους λένε με κάτι τέτοιες επιλογές. Αν είσαι αγωνιστής της παράταξης, ακολουθείς και στηρίζεις τις αποφάσεις και τις επιλογές της, σε πετούν… εκτός ψηφοδελτίου, όπως έκαναν με τον Κώστα Χατζημιχαήλ και επιβραβεύουν όσους ήταν… απέναντι, κρατούσαν απαράδεκτη ουδετερότητα ή είναι… ΠΑΣΟΚ και… Ποτάμι, αν κρίνουμε από διάφορες άλλες επιλογές που έχουμε ήδη… κράξει.
Όπως του απαράδεκτου νέου ΓΓΑ Γιώργου Μαυρωτά που ψήφισε την επαίσχυντη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και κατηγορούσε τους Νεοδημοκράτες για την στάση τους. Οπότε, δεν απομένει παρά να δούμε σε κανένα πόστο στην περιοχή μας τον Φώτη Πλακογιάννη, υποψήφιο του Ποταμιού στο νομό Έβρου τις προηγούμενες φορές ή Πρόεδρο στον ΟΛΑ έναν άλλο φίλο μου που στήριξε την υποψηφιότητα Τοψίδη (άσε μην αναφέρω το όνομα του και αρχίσει τα παράπονα).

“Σπρώχνουν” τον Παρασκευόπουλο στον ΟΛΑ

Αν και για την θέση του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (αλήθεια τι χοντρόπετσος αυτός ο Δούκας, όπως όλοι οι αριστεροί βέβαια, να μην έχει προσωπική ευθιξία να παραιτηθεί αν και τον διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κομματικό στέλεχος), κάποιοι “σπρώχνουν” τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Έβρου Άκη Παρασκευόπουλο. Τον εργολάβο δημοσίων έργων και ιδιαίτερα του δήμου Αλεξανδρούπολης, επί του απερχόμενου Λαμπάκη.
Γιατί και αυτός μετείχε σε μια από τις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για την Σαμοθράκη που λέγαμε. Συγκεκριμένα σε αυτήν που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του υφυπουργού και Κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, των τριών βουλευτών Έβρου της Ν.Δ Χρήστου Δερμεντζόπουλου, Σταύρου Κελέτση, Τάσου Δημοσχάκη, του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου και των απερχόμενου και νέου δημάρχου Θανάση Βίτσα και Νίκου Γαλατούμου.
Με ποιόν θεσμικό ρόλο αλήθεια ήταν εκεί ο κ.Παρασκευόπουλος και μάλιστα μιλούσε και συνέχεια; Είδε… φως στο Μέγαρο Μαξίμου και μπήκε στην αίθουσα της σύσκεψης; Το ίδιο θα έλεγα και για τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργο Στεργίου, ο οποίος επίσης παραβρέθηκε. Αυτός όπως εξήγησαν από το Μαξίμου, το έκανε επειδή είναι Σαμοθρακίτης στην καταγωγή και ενδιαφέρεται για το νησί.
Άλλο όμως Κυβέρνηση και άλλο το κόμμα. Τα ίδια που έκανε δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια και τον κατηγορούσαμε, θα κάνει και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη; Πλάκα μας κάνουν; Ο Στεργίου λοιπόν, αλλά και ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Τάσος Δημοσχάκης, είναι όπως μαθαίνω οι δυο πιο θερμοί υποστηρικτές του ΄Ακη Παρασκευόπουλου για την θέση του Προέδρου του ΟΛΑ (επ’ ευκαιρία συγχαρητήρια και για το νέο έργο που ανέλαβε η εταιρεία του, το γκρέμισμα του παλιού Κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης, με διαγωνισμό να μην παρεξηγηθώ, από την απερχόμενη δημοτική αρχή Λαμπάκη).

Έδωσε λύσεις στη Σαμοθράκη

ο Εξακουστός με μια… σημαία

Είπαμε όμως, όλοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν το…κομμάτι τους στο θέμα του σοβαρού προβλήματος με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης. Να  οικειοποιηθούν λύσεις, που είτε ήταν αποτελεσματικές είτε καθαρά επικοινωνιακές. Εδώ, ακόμα και ο Κώστας Εξακουστός, ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης που εκλέχθηκε με την παράταξη Τοψίδη, με μόλις 9 ψήφους περισσότερους από τον Αλεξάνδρα Γκουλιάμα-Μανδαλίδου και αφού έκανε επανεκαταμέτρηση, μας έστειλε ολόκληρο Δελτίο Τύπου.
Βρέθηκε λέει στην Σαμοθράκη, για διακοπές απ’ ότι είδα στις φωτογραφίες που ανάρτησε στο facebook και παρέδωσε μια ελληνική σημαία στον απερχόμενο δήμαρχο Θανάση Βίτσα. Εκ μέρους της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (Ε.Ν.Α.) της οποίας είναι μέλος, όπως μας πληροφορεί, μαζί με την σχετική φωτογραφία το δελτίο τύπου. Είχε λοιπόν και αυτός την δική του… συμβολή στην επίλυση των πολλών προβλημάτων της Σαμοθράκης.
Τέτοιες λύσεις θα έδινε δηλαδή στα σοβαρά προβλήματα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ η παράταξη του αν-ο μη γένοιτο- είχε εκλεγεί στις 2 Ιουνίου; Γιατί ο επικεφαλής της και φίλος μου Τάκης Τοψίδης, έκανε δηλώσεις και διαμαρτύρονταν πως είναι λίγες οι 80.000 ευρώ που έδωσε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος για ναύλωση του οχηματαγωγού ΑΝΑΧ που κουβαλάει τα αυτοκίνητα και την διατροφή της τρεις ημέρες του αποκλεισμού, όσων επισκεπτών δεν είχαν χρήματα.

Κρίνει από τα πανηγύρια προφανώς

αναλόγως του… catering ο Τοψίδης

Είπε μάλιστα και εκείνο το φοβερό ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πως τέτοια ποσά δίνονται σε συλλόγους για να διοργανώνουν πανηγύρια στα χωριά. Στο Παλιούρι πάντως εμείς που είχαμε γλέντι στις 27 Ιουλίου και… συγκαθίζαμε μέχρι το πρωί  με την φοβερή ορχήστρα του Παναγιώτη Μπαρμπούδη, είναι ζήτημα αν όλα μαζί κόστισαν το… ένα δέκατο των 80.000. Πολύ λιγότερα θα σας έλεγα.
Εμείς βέβαια δεν είχαμε catering το “PRINCIPAL” του φίλου μου Τάκη Τοψίδη, ο οποίος όπως είδα σε κάποια άλλη εκδήλωση και χάρηκα πολύ, μετά τις εκλογές και την αποτυχία του να εκλεγεί Περιφερειάρχης, βοηθάει όσο μπορεί αφού ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις και το οργανωτικό του μυαλό είναι απαραίτητο. Μην κοιτάτε που δεν το… εκτίμησε δεόντως ο κόσμος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και δεν τον εξέλεξε. Ιδιαίτερα οι Εβρίτες που και τις δυο Κυριακές τον κατέταξαν δεύτερο, πίσω από τον Μέτιο.
Κι εγώ δεν συμφωνώ με αυτό που είπε ένας φίλος μου. Ότι τον ψήφισαν όσοι δεν τον γνώριζαν και δεν τον ψήφισαν όσοι τον ήξεραν και πολύ καλά μάλιστα. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούσε, όμως δεν το δέχομαι. Ο Τάκης αγωνίστηκε πολύ δυνατά, είχε την στήριξη και προβολή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Μέσων Ενημέρωσης της Περιφέρειας και του Έβρου, με μοναδική εξαίρεση το Evros-news.gr, αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν δεν ήρθε το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Τους ενδιαφέρουν τα… κρουασανάκια

Δεν ξέρω τι θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη, αλλά κάποιοι άλλοι ενδιαφέρονται πολύ για τα… κρουασανάκια που κυκλοφορούσαν στην πόλη και ιδιαίτερα για την… γέμιση που είχαν. Εγώ προσφέρθηκα να τους δώσω κάποιες πληροφορίες και πιστεύω ότι θα υπάρχουν ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα το επόμενο χρονικό διάστημα. Γιατί κάποιοι απ’ την… υπερβολική κατανάλωση κυριολεκτικά το… ξεφτίλισαν.

Δεν έβαλαν κανένα… τάβλι

Τώρα που φεύγουν οι απερχόμενοι του Βαγγέλη Λαμπάκη, μας “βομβαρδίζουν” με δελτία τύπου ως το τέλος, για παρεμβάσεις τους την τελευταία στιγμή. Σε αυτά πρωταγωνιστής είναι ο Γιάννης Βαταμίδης. Εδώ και 9 χρόνια δεν σκέφθηκαν να βάλουν σε πάρκα επιτραπέζια σκάκι, ντάμα ή τραπέζια του πινγκ πονγκ και τώρα, μια βδομάδα πριν αποτελέσουν παρελθόν, διαφημίζουν ότι τα… τοποθέτησαν.

Δεν έβαζαν τουλάχιστον τραπέζια… τάβλι που παίζουν όλοι για να γεμίσουν τα συγκεκριμένα πάρκα της πόλης; Ούτε αυτό δεν σκέφθηκε ο Γιαννάκης, που φεύγει ιαι το Αθλητικό Μπαλόνι, την μόνωση της στέγης του “Μιχάλη Παρασκευόπουλος¨που στάζει και φυσικά το νέο Κλειστό Γυμναστήριο δεν τα είδαμε.

Γέμισε φακέλους

Πολλοί φάκελοι βρε παιδί μου στο γραφείο του νέου δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη. Το δικηγορικό και αυτό αυτό στο δήμο για να το ξεκαθαρίσω. Κουβαλούν απερχόμενοι, κουβαλούν μη εκλεγέντες, κουβαλούν υπάλληλοι. Αν αρχίσει και τους ανοίγει όλους (γιατί πρέπει να το κάνει για να σταματήσουν κάποιοι να… κουνάνε και το δάχτυλο), θα έχουν πολύ, μα πολύ ενδιαφέρον.

Ο… Ναρκαλιευτής