Η ορκωμοσία του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Η ορκωμοσία του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Η ορκωμοσία του δημάρχου Ορεστιάδος Βασίλη Μαυρίδη, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και των Συμβουλίων τους, έγινε απόψε στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο της πόλης, παρουσία του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνού.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης τέλεσε και τον αγιασμό, ενώ  στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Τάσος Δημοσχάκης, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Βενετίδης, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστικών και άλλων τοπικών αρχών, πρώην δήμαρχοι και οι συγγενείς τους.

Μετά τον αγιασμό, τόσο ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης όσο και οι δημοτικοί του σύμβουλοι αλλά και όλοι οι νεοεκλεγέντες όλων των δημοτικών παρατάξεων, έδωσαν τον θρησκευτικό όρκο, ενώ ακολούθησε ο πολιτικός όρκος για όσους τον επέλεξαν.

Ακολούθησε μια σύντομη παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνού, που ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους και τόνισε πως θα είναι στο πλευρό της νέας δημοτικής αρχής, όπως έκανε και μέχρι τώρα.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η υπογραφή του Πρακτικού Ορκωμοσίας από όλους τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους αλλά και συμβούλους των τοπικών κοινοτήτων, με πρώτο φυσικά να υπογράφει τον δήμαρχο για τα επόμενα 4 χρόνια Βασίλη Μαυρίδη.

Η διαδικασία αυτή κράτησε πάρα πολύ ώρα, αφού είναι 167 συνολικά όσοι ορκίστηκαν και λόγω και της υπερβολικής ζέστης, κούρασε κάποια στιγμή. Με τον κ.Μαυρίδη ο οποίος εκτελούσε και χρέη παρουσιαστή της εκδήλωσης (ένας υπάλληλος του δήμου Ορεστιάδας δεν υπήρχε άραγε να το αναλάβει) να αρχίζει τα γνωστά του… κρύα αστεία, ρωτώντας αν κερδίζει ο ΠΑΟΚ και κάποια άλλα τέτοια παρόμοια, σε μια κορυφαία θεσμική στιγμή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Χειραψία του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη με την επικεφαλής την μείζονος αντιπολίτευσης Μαρία Γκουγκουσκίδου

Αφού ολοκληρώθηκε η πολύωρη αυτή η διαδικασία, η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του νυν και επόμενου δημάρχου μετά την επανεκλογή του από την πρώτη Κυριακή. Αναφέρθηκε στους παριστάμενους και στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία των δύο νεοεκλεγέντων δημάρχων του Διδυμοτείχου και του Σουφλίου, τονίζοντας ότι μαζί με τους επίσης νεοεκλεγέντες δημάρχους Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και της Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο, θα είναι ενωμένοι για το καλό του νομού Έβρου. Ίσως το μυαλό του όταν τα έλεγε αυτά, να πήγαινε στην θέση του Προέδρου της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) για την οποία όπως έχουμε γράψει, ενδιαφέρεται σφόδρα ο κ.Μαυρίδης.

Μαυρίδης: Αφήνουμε πίσω όσα έγιναν στις εκλογές

και πρέπει ενωμένοι να πάμε τον τόπο μπροστά 

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του δημάρχου της Ορεστιάδας, ο οποίος τόνισε:

Όλοι μας από τη θέση που μας κατέταξε ο λαός, αλλά πάντα κάτω από ένα πνεύμα συνεννόησης ξεκινούμε τη νέα προσπάθεια. Ο δρόμος είναι πολύ μακρύς. Είμαι βέβαιος ότι με ενωμένες τις δυνάμεις, θα μπορέσουμε να πετύχουμε πράγματα. Το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής μας είναι πολύ ισχυρό και δυνατό και θα το αξιοποιήσουμε.

Οι εκλογές τελείωσαν. Σίγουρα για να μην κοροϊδευόμαστε, αφήνουν κάποια τραύματα. Αφήνουν κάποιες εντάσεις, διαμάχες. Αλλά πρέπει να τα αφήσουμε όλα στην άκρη, Για να μπορέσουμε να πάμε αυτό τον τόπο μπροστά πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Είμαι βέβαιος ότι έχουμε ωριμάσει, όλοι έχουμε αλλάξει αυτά που πιστεύαμε και ότι μέσα από αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις πρέπει να έχουμε έναν κοινό στόχο, Την πρόοδο των συνδημοτών μας και του δήμου. Μην ξεχνάμε ότι οι συνδημότες μας έστειλαν στα έδρανα για έναν στόχο. Να τους υπηρετήσουμε.

Είναι ακόμα πιο βαρύ το φορτίο για μένα, αφού επιβεβαίωσε ο κόσμος την δική μου πορεία και των συνεργατών μου. Θερμά ευχαριστώ όλους. Είναι ώρα για δουλειά. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε εγώ και οι συνεργάτες μου να σας υπηρετήσουμε με ειλικρίνεια, καθαρότητα, διαφάνεια και μαζί με την εμπειρία που είναι πολύτιμη, θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε στο νέο νομοθετικό πλαίσιο. Είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω και επιτρέψτε μου οι επικεφαλής των παρατάξεων να χρησιμοποιήσω κομμάτια των παρατάξεων, ότι αυτός ο τόπος που ζούμε είναι ο ίδιος για όλους μας. Ειλικρινά είναι στο χέρι μας να μπορέσουμε από την μία να πετύχουμε μια λαϊκή συσπείρωση, να μπορέσουμε να επαναφέρουμε στους δημότες μας το χαμόγελο, την ελπίδα στο μέγιστο βαθμό  και να μπορέσουμε δυναμικά μπροστά να πάμε την Ορεστιάδα στην πρώτη γραμμή. Κι αυτό με την συνεργασία όλων θα το πετύχουμε”.

ΔΕΙΤΕ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί

Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής της Ορεστιάδας με δήμαρχο τον Βασίλη Μαυρίδη.

Gepostet von ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ am Sonntag, 25. August 2019