Αλεξανδρούπολη -Αλλαγή σελίδας: Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης και το δημοτικό συμβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Αλεξανδρούπολη -Αλλαγή σελίδας: Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης και το δημοτικό συμβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Η Αλεξανδρούπολη άλλαξε και επίσημα σελίδα με την αποψινή ορκωμοσία του νέου δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, του καινούργιου δημοτικού συμβουλίου, των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και των τοπικών συμβουλίων του δήμου.

Στον χώρο μπροστά από το Νομαρχείο και με φόντο το σήμα κατατεθέν της πόλης, τον Φάρο, ο θριαμβευτής των τελευταίων δημοτικών εκλογών κ.Ζαμπούκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του “Δήμος για Όλους Πρώτα Εσύ που αναλαμβάνουν από την 1η Σεπτεμβρίου την διοίκηση, αλλά και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ορκίστηκαν σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.Άνθιμου, όλων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές Έβρου της Ν.Δ Χρήστος Δερμεντόπουλος και Τάσος Δημοσχάκης, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς με τον Αντιπεριφερειάρχη ΑΜ-Θ Κώστα Βενετίδη, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Παναγιώτης Καρτάλης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Κούκουρας, ο Λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης, περιφερειακοί σύμβουλοι και άλλοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων της πόλης και του νομού Έβρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιότατος κ.Άνθιμος και μετά το τέλος έγινε η ορκωμοσία του νέου δημάρχου κ.Ζαμπούκη και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων με θρησκευτικό όρκο στο Ευαγγέλιο. Στη συνέχεια ορκίστηκαν στο Κοράνι οι μουσουλμάνοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και με πολιτικό όρκο όσοι από τους νεοεκλεγέντες ανήκουν στην “Λαϊκή Συσπείρωση”, οι ανήκοντες δηλαδή στο ΚΚΕ.

Μικροψυχία Λαμπάκη που δεν χαιρέτησε το νέο δήμαρχο

και ΑΠΟΘΕΩΣΗ Αρβανιτίδη όταν πρώτος τον συνεχάρη 

Στη συνέχεια άρχισαν οι υπογραφές των νεοεκλεγέντων, στο Πρακτικό Ορκωμοσίας. Πρώτος υπέγραψε ο Γιάννης Ζαμπούκης και ακολούθησαν οι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του “Δήμος για Όλους Πρώτα Εσύ”, περνώντας ένας-ένας από μπροστά του.

Σειρά είχαν μετά οι εκλεγέντες της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του Βαγγέλη Λαμπάκη, με πρώτο τον ίδιο. Όταν όμως ανέβηκε στην εξέδρα, ο απερχόμενος δήμαρχος δείχνοντας άλλη μια φορά απαράδεκτη μικροψυχία, δεν πήγε να δώσει το χέρι στον “διάδοχο” του, αλλά επέλεξε να πάει από την άλλη πλευρά του τραπεζιού, αν και ο κ.Ζαμπούκης με τους συμβούλους του τον χειροκρότησαν τόσο αυτόν όσο και όλους τους εκλεγέντες δημοτικούς του συμβούλους.. Το ίδιο έκαναν ΔΥΣΤΥΧΩΣ και οι δημοτικοί του σύμβουλοι Χρήστος Γερακόπουλος, Κυριακίδης Θέμης, Ζιώγας Χρήστος, Κώστας Γκοτσίδης και Γιώργος Ουζουνίδης, αφού και αυτοί αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων προκαλώντας δικαιολογημένη δυσφορία και δυσαρέσκεια στον κόσμο.

Όλα όμως άλλαξαν όταν ήρθε η ώρα του Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη, αφού ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ και πρώην δήμαρχος πήγε και όχι μόνο χαιρέτησε αλλά και αγκάλιασε το νέο δήμαρχο, γνωρίζοντας την… ΑΠΟΘΕΩΣΗ. Τον καταχειροκρότησαν όλοι και ακούγονταν από παντού “Μπράβο-Μπράβο, συγχαρητήρια Τριαντάφυλλε”. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι του κ.Λαμπάκη που ακολούθησαν ο Γιώργος Κουκουράβας, ο Γιάννης Βαταμίδης, ο Γιάννης Φαλέκας, ο Κυριάκος Αετόπουλος, ο Σάββας Σεφεριάδης και ο Αντώνης Βαμβακερός να κάνουν το ίδιο, συγχαίροντας τον Γιάννη Ζαμπούκη αλλά και τους εκλεγέντες συμβούλους του, με τον κόσμο να χειροκροτεί αυτές τις στιγμές πολιτικού πολιτισμού που θα έπρεπε να είναι αυτονόητες.

Άνθιμος: Όποιος για τα θέματα της πόλης μας δεν συμπαραταχθεί

δίπλα σας, θα είναι απέναντι στην Αλεξανδρούπολη και το μέλλον της

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανούπολης και Σαμοθράκης κ.Άνθιμος πήρε στη συνέχεια τον λόγο και μεταξύ άλλων τόνισε: “Η πόλη μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της και στην πιο καθοριστική για το μέλλον της. Έφτασε σήμερα να συζητείται και να θεωρείται το ισχυρό χαρτί σε συζητήσεις ηγετών περί τα γεωπολιτικά της περιοχής. Το ζητούμενο είναι η ενότητα όλων μας και η συνεργασία, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος, που είναι η ανάπτυξη της περιοχής μας και ο ρυθμιστικός ρόλος της πόλης μας, επ’ ωφελεία των πολιτών της.

Είναι αλήθεια, ότι το προεκλογικό κλίμα ψύχρανε και πόλωσε τους πολίτες και είναι εξάπαντος ανάγκη να θεραπευθεί αμέσως. Οι πολίτες σας θέλουμε όλους όχι απλώς εργαζομένους, αλλά συνεργαζόμενους για τον κοινό σκοπό. Ο διάλογος, η συναίνεση και η συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων, είναι αδήρητη ανάγκη που δεν επιδέχεται αναβολή. Θέλουμε όχι απλώς τυπικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου αλλά ομόφωνες αποφάσεις για τα μεγάλα θέματα του τόπου μας.

Σας παρακαλώ λοιπόν ο επίσκοπος σας, ξεχάστε όσα ακούστηκαν πριν τις εκλογές και σπίλωσαν, απομείωσαν ή ευτέλισαν το λεγόμενο πολιτικό πολιτισμό. Απελευθερωθείτε παρακαλώ από τα δεσμά της δημοσιογραφίας, που απομυζά την ικμάδα της δημοκρατίας και τότε ζητήστε από όλους μας να εργαστούμε υπό την καθοδήγηση σας ώστε οι πολίτες να κερδαίνουν, η πόλη μας να μεγαλύνεται και το όνομα σας να γραφεί όχι απλά στους διαχειριστές των δημοτικών πραγμάτων αλλά στους αναμορφωτές της νέας Ελλάδος που θα αρχίσει από την περιοχή μας να πραγματώνεται ούτως ή άλλως.

Δήμαρχε κύριε Ζαμπούκη έχετε τις ευχές όλων μας και είμαστε έτοιμοι σε ενιαία στράτευση και διεκδίκηση. Οι ελπίδες όλων μας στο πρόσωπο και στο έργο σας είναι πολλές. Στο πρόσωπο και στο έργο που πρέπει πάση θυσία να πετύχει. Θα είμαστε όλοι δίπλα σας. Όποιος για τα θέματα της πόλης μας δεν συμπαραταχθεί δίπλα σας, θα είναι απέναντι στην Αλεξανδρούπολη και στο μέλλον της. Εύχομαι το δημαρχιακό σας έργο να είναι ότι καλύτερο για την πόλη μας και για την περιοχή μας”

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ από την ζωντανή μετάδοση της Τηλεόρασης ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ