Αλεξανδρούπολη-Ορκωμοσία νέου δημάρχου: Η ομιλία Ζαμπούκη, η… μικροψυχία Λαμπάκη και η… ΑΠΟΘΕΩΣΗ Αρβανιτίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλεξανδρούπολη-Ορκωμοσία νέου δημάρχου: Η ομιλία Ζαμπούκη, η… μικροψυχία Λαμπάκη και η… ΑΠΟΘΕΩΣΗ Αρβανιτίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αλεξανδρούπολης, του νέου δημοτικού συμβουλίου, των Προέδρων και των συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ μπροστά στο Νομαρχείο και με φόντο το σήμα κατατεθέν της πόλης, τον Φάρο, τα είχε όλα.

Συγκίνηση κυρίως από όσους εκλεγμένους είτε θα μετέχουν για πρώτη φορά στα δημοτικά πράγματα του δήμου Αλεξανδρούπολης και τις οικογένειες, τους φίλους και τους γνωστούς, εκπροσώπους όλων των τοπικών αρχών, πολύ κόσμο, χειροκροτήματα, στιγμές αμηχανίας εξαιτίας της στάσης κάποιων, αλλά και αποθέωσης ορισμένων άλλων. Φυσικά αυτός που δικαιολογημένα πήρε το περισσότερο και πιο έντονο χειροκρότημα ήταν ο νέος δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, αλλά την παράσταση θα λέγαμε πως έκλεψε ένας πρώην δήμαρχος (όχι ο απερχόμενος Βαγγέλης Λαμπάκης πάντως), αλλά ο Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, απερχόμενος πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ που εκλέχθηκε και πάλι δημοτικός σύμβουλος και θα είναι στην μείζονα αντιπολίτευση.

Μικροψυχία Λαμπάκη, αφού δεν χαιρέτησε το νέο δήμαρχο

και ΑΠΟΘΕΩΣΗ Τριανταφυλλίδη που επέλεξε διαφορετική στάση

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Μετά τις ορκωμοσίες και όταν ήρθε η ώρα της υπογραφής  την υπογραφή των πρακτικών από τους εκλεγμένους, αφού υπέγραψε πρώτος ο κ.Ζαμπούκης και εν συνεχεία οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί του σύμβουλοι, σειρά είχαν οι εκλεγμένοι της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του Βαγγέλη Λαμπάκη, με πρώτο τον ίδιο.

Όταν όμως ανέβηκε στην εξέδρα, ο απερχόμενος δήμαρχος δείχνοντας άλλη μια φορά απαράδεκτη μικροψυχία, δεν πήγε να δώσει το χέρι στον “διάδοχο” του, αλλά επέλεξε να πάει από την άλλη πλευρά του τραπεζιού, αν και ο κ.Ζαμπούκης με τους συμβούλους του τον χειροκρότησαν τόσο αυτόν όσο και όλους τους εκλεγέντες δημοτικούς του συμβούλους.

Το ίδιο έκαναν ΔΥΣΤΥΧΩΣ και οι δημοτικοί του σύμβουλοι Χρήστος Γερακόπουλος, Κυριακίδης Θέμης, Ζιώγας Χρήστος, Κώστας Γκοτσίδης και Γιώργος Ουζουνίδης, αφού και αυτοί αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων προκαλώντας δικαιολογημένη δυσφορία και δυσαρέσκεια στον κόσμο.

Όλα όμως άλλαξαν όταν ήρθε η ώρα του Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη, αφού ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ και πρώην δήμαρχος πήγε και όχι μόνο χαιρέτησε αλλά και αγκάλιασε το νέο δήμαρχο, γνωρίζοντας την… ΑΠΟΘΕΩΣΗ. Τον καταχειροκρότησαν όλοι και ακούγονταν από παντού “Μπράβο-Μπράβο, συγχαρητήρια Τριαντάφυλλε”. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι του κ.Λαμπάκη που ακολούθησαν ο Γιώργος Κουκουράβας, ο Γιάννης Βαταμίδης, ο Γιάννης Φαλέκας, ο Κυριάκος Αετόπουλος, ο Σάββας Σεφεριάδης και ο Αντώνης Βαμβακερός να κάνουν το ίδιο, συγχαίροντας τον Γιάννη Ζαμπούκη αλλά και τους εκλεγέντες συμβούλους του, με τον κόσμο να χειροκροτεί αυτές τις στιγμές πολιτικού πολιτισμού που θα έπρεπε να είναι αυτονόητες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ

Ζαμπούκης: Καλώ όλους να σταθούν δίπλα μας στη

νέα εποχή, για έναν δήμο Αλεξανδρούπολης-πρότυπο

Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης που από την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντα του, στην ομιλία του αφού ευχαρίστησε τους δημότες που επέλεξαν τον ίδιο και την παράταξη του να διοικήσουν τον δήμο Αλεξανδρούπολης για τα τέσσερα επόμενα χρόνια, κάλεσε όλους να σταθούν δίπλα στην καινούργια δημοτική αρχή για μια νέα εποχή και έναν δήμο-πρότυπο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΜΠΟΥΚΗ 

Επίθεση Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Άνθιμου κατά

των… δημοσιογράφων με επίκληση της δημοκρατίας

Είχε προηγηθεί η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου, ο οποίος ενώ αρχικά ζήτησε να ξεχαστούν όσα έγιναν στην προεκλογική περίοδο και σπίλωσαν, απομείωσαν ή ευτέλισαν τον πολιτικό πολιτισμό, στη συνέχεια έκανε επίθεση στους δημοσιογράφους και τους κατηγόρησε ότι η… δημοσιογραφία απομυζά την ικμάδα της δημοκρατίας όπως χαρακτηριστικά είπε. “Είναι αλήθεια, ότι το προεκλογικό κλίμα ψύχρανε και πόλωσε τους πολίτες και είναι εξάπαντος ανάγκη να θεραπευθεί αμέσως. Σας παρακαλώ λοιπόν ο επίσκοπος σας, ξεχάστε όσα ακούστηκαν πριν τις εκλογές και σπίλωσαν, απομείωσαν ή ευτέλισαν το λεγόμενο πολιτικό πολιτισμό. Απελευθερωθείτε παρακαλώ από τα δεσμά της δημοσιογραφίας, που απομυζά την ικμάδα της δημοκρατίας”, ήταν τα λόγια του Σεβασμιωτάτου.

Την στιγμή δηλαδή ζητούσε από τους άλλους να ξεχάσουν, ο ίδιος δεν το εφάρμοσε και έδειξε ενοχλημένος από την έντονη κριτική που δέχθηκε προεκλογικά, με πρώτο το Evros-news.gr, απόλυτα δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μας, γιατί δεν κράτησε ουδέτερη στάση και τάχθηκε υπέρ του απερχόμενου δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Όπως το ίδιο έκανε και στον δήμο Σαμοθράκης με τον επίσης απερχόμενο Θανάση Βίτσα, αφού επίσης τάχθηκε υπέρ του αλλά και αυτός όπως ο Λαμπάκης, επίσης έχασε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΘΙΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

-Αλεξανδρούπολη -Αλλαγή σελίδας: Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης και το δημοτικό συμβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ από την ζωντανή μετάδοση της Τηλεόρασης ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ