Νοτοπούλου: Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Διευθύντρια Γραφείου Πρωθυπουργού, δεν πάτησε στην κατεστραμμένη Σαμοθράκη – Την θυμήθηκε τώρα;

Νοτοπούλου: Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Διευθύντρια Γραφείου Πρωθυπουργού, δεν πάτησε στην κατεστραμμένη Σαμοθράκη – Την θυμήθηκε τώρα;

Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης από πέρσι το καλοκαίρι ως φέτος τον Φεβρουάριο, αλλά και Διευθύντρια Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη από το 2016 ως το 2018, διετέλεσε η νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, αλλά δεν είχε ποτέ επισκεφθεί την Σαμοθράκη.

Αν και είχε ως γνωστόν προκύψει η φοβερή θεομηνία που έπληξε το πανέμορφο νησί του Έβρου τον Σεπτέμβριο του 2017, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και πολύ μεγάλα προβλήματα τα οποία ακόμη μέχρι και σήμερα δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως, τα προηγούμενα χρόνια αρχικά ως ο πιο στενός συνεργάτης που είχε ο πρώην Πρωθυπουργός στη Βόρεια Ελλάδα για να τον ενημερώνει γύρω από προβλήματα που πρέπει να λυθούν, αλλά και μετέπειτα ως αρμόδιος υφυπουργός για την περιοχή του Έβρου, δεν βρήκε χρόνο να έρθει έστω και μία φορά στη Σαμοθράκη. Για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι που λένε, πως είναι η κατάσταση μετά την καταστροφική θεομηνία. Όπως, γιατί δεν προχωρούσε η αποκατάσταση του κατεστραμμένου οδικού δικτύου, του δικτύου ύδρευσης, του Κέντρου Υγείας και όλων των άλλων υποδομών που έχουν πληγεί. Την… έπιασε όμως ο πόνος τώρα, μετά το επικοινωνιακό μπαράζ που υπήρξε στα κεντρικά ΜΜΕ για το πράγματι σοβαρό πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης μέσα στον Αύγουστο. Βρήκε λοιπόν και αυτή την ευκαιρία να δείξει πως υπάρχει ως Τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι επισκέφθηκε το νησί, αρχίζοντας τις δηλώσεις και να λέει ότι της… κατέβει στο κεφάλι.

Το φοβερό επίσης είναι, ότι εκτός της βουλευτού Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσας Γκαρά, συνοδεύονταν και οι δυο από τον Πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα, ο οποίος είναι “εξαφανισμένος” όλο το χρονικό διάστημα που υπάρχει το τεράστιο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Αλεξανδρούπολη. Αν και είναι αρμόδιος για τα λιμάνια τόσο της Αλεξανδρούπολης όσο και της Καμαριώτισσας, ο διορισμένος από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (απορούμε γιατί η νέα Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον κρατάει ακόμα στη θέση του ενώ είχε διοριστεί όχι λόγω ικανότητας αλλά μόνο και μόνο επειδή ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) πέρα από την τεράστια ανικανότητα να κάνει τα στοιχειώδη για το λιμάνι της Καμαριώτισσας και των Θέρμων και τον καθορισμό και διάνοιξη τους από τα φερτά υλικά και τις επιχωματώσεις, δεν έκανε το παραμικρό όλες αυτές τις μέρες ταλαιπωρίας των επιβατών.

Τώρα λοιπόν συνόδεψε τις δυο “συντρόφισσες” του στο νησί, αλλά ουδείς ή ελάχιστοι από τη Σαμοθράκη φαίνεται να.. συγκινήθηκαν από την παρουσία τους.  Εντάξει, ήταν εντυπωσιακή ομολογουμένως η εμφάνιση της κ.Νοτοπούλου με το κίτρινο συνολάκι, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες τις οποίες ανήρτησαν τόσο η ίδια όσο και η κ.Γκαρά. Όπως επίσης φαίνεται ξεκάκαρα στις ίδιες φωτογραφίες, πως αν εξαιρέσουμε τον απερχόμενο δήμαρχο Θανάση Βίτσα, το νέο δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο που λόγω της θεσμικής τους  ιδιότητας ήταν αναγκασμένοι να τις συναντήσουν και να μιλήσουν μαζί τους, ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι Σαμοθρακίτες επαγγελματίες ή κάτοικοι, που συμμετείχαν στην ανοιχτή συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο «Ν. ΦΑΡΔΥΣ». Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο Πρόεδρος Γιάννης Γλήνιας, όχι μόνο λόγω του θεσμικού του ρόλου, αλλά και επειδή… δεν τα χάνει αυτά όπως λένε οι φίλοι του.

Όσο για τις δηλώσεις που έκανε η κυρία Νοτοπούλου αλλά και η κ.Γκαρά μετά την επίσκεψη, μιλώντας για την έλλειψη τουριστικής πολιτικής για την Σαμοθράκη από την σημερινή Κυβέρνηση, θέλοντας να δείξουν ότι ενδιαφέρεται γι’ αυτόν και την ανάπτυξή του μετά και από όσα μεσολάβησαν τον τελευταίο καιρό, θα πρεπει να θυμίσουμε στην δυο κυρίες τα εξής:

  • Όταν κυρία Νοτοπούλου λέτε ότι “στόχος πρέπει να είναι η προσέλκυση νέων τουριστών και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με τον σχεδιασμό εναλλακτικών μορφών θεματικού τουρισμού στο νησί , με την χάραξη μιας σοβαρής στρατηγικής από το Υπουργείο Τουρισμού και η σύμπραξή του με την Περιφέρεια Α-ΜΘ και φορείς του νησιού, με στοχευμένες δράσεις προσέλκυσης νέων αγορών και την συμβολή του ΕΟΤ ως αρμόδιου φορέα που διαθέτει τον μηχανισμό υλοποίησης, αρκεί να ενεργοποιηθεί”, ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΝΑΤΕ πως τα τέσσερα προηγούμενα χρόνιαή είσαστε εσείς Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή και εσείς προσωπικά Διευθύντυρια Γραφείου Πρωθυπουργού και εν συνεχεία υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης; Τί κάνατε για όλα αυτά που κατηγορείτε την μόλις δύο μηνών καινούργια Κυβέρνηση; ΤΙΠΟΤΑ και αυτό το γνωρίζουν οι Σαμοθρακίτες, άσχετρα αν και η σημερινή Κυβέρνηση θα μπορούσε σίγουρα να διαχειριστεί καλύτερα την κρίση του Αυγούστου.
  • Μια και βρεθήκατε στο νησί, γιατί δεν κάνατε μια βόλτα στο Μουσείο της Σαμοθράκης που είναι ακόμα κλειστό ή τα Ιαματικά λουτρά που παραμένουν αναξιοποίητα και τέσσερα χρόνια η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα; 

  •  Επειδή προτείνατε να καλέσουν δημοσιογράφους απ’ όλα τα διεθνή ΜΜΕ, αλλά και τουριστικούς πράκτορες και να καταστήσουν τον επόμενο τουριστικό προορισμό του 2020 την Σαμοθράκη, δεν γνωρίζετε ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Θανάσης Βίτσας, φιλικά προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, επί 5 χρόνια δεν έκανε το παραμικρό για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, ενώ αρνήθηκε να συναντήσει τους ξένους δημοσιογράφους από Ρουμανία και Αυστρία, που μαζί με τουριστικούς πράκτορες ήρθαν στη Σαμοθράκη για να προβάλλουν το νησί; Δεν βρήκε ούτε λίγα λεπτά για να τους δει, ακόμα και όταν τον παρακαλούσαν οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό.
  • Φυσικά ο “εκλεκτός” σας απερχόμενος δήμαρχος, ποτέ δεν συμπαραστάθηκε στους επαγγελματίες του τουρισμού της Σαμοθράκης, για τους οποίους τώρα… κόπτεται στα λόγια, ενώ ο δήμος Σαμοθράκης είχε τυπικά μια Επιτροπή τουρισμού η οποία ήταν εξαφανισμένη και ανύπαρκτη. Ποτέ δεν συμπαραστάθηκε στους επαγγελμ,ατίες που με δικά τους έξοδα πήγαιναν στις διάφορες εκθέσεις του εξωτερικού προκειμένου να προσελκύσουν επισκέπτες.
  • Αλήθεια κυρία Νοτοπούλου. Όταν ως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης μοιράσατε αρχές της χρονιάς 210.000 ευρώ από πρόγραμμα που αφορούσε δράσεις  σε Συλλόγους και οργανώσεις πολιτών, κυρίως νέων, αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, δράσεις αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής πολιτικής, γιατί δεν δώσατε μερικές χιλιάδες ευρώ στην… πληγωμένη από την θεομηνία Σαμοθράκη;
  • Γι’ αυτό λοιπόν κυρία Νοτοπούλου και κυρία Καρρά πρέπει να καταλάβετε ότι… στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Απολογούμενοι για όσα δεν κλάνατε εσείς και η πρώην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 4 χρόνια είστε και όχι να παριστάνετε τους τιμητές.