Ορεστιάδα: Τεράστια επιτυχία η “1η Λευκή Νύχτα” – Πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου που ξεχύθηκε στην πόλη

Ορεστιάδα: Τεράστια επιτυχία η “1η Λευκή Νύχτα” – Πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου που ξεχύθηκε στην πόλη

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η “1η Λευκή Νύχτα” στην Ορεστιάδα. Υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου, ο οποίος ξεχύθηκε στην πόλη και διασκέδασε μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, αλλά μπήκε παράλληλα και στα μαγαζιά που παρέτειναν την λειτουργία τους και ψώνισε εκμεταλλευόμενος τις προσφορές που υπήρχαν στα περισσότερα από αυτά.

Η επιλογή της  Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Ορεστιάδας και Περιφέρειας και οι προσπάθειες του Προέδρου Χρήστου Τσομπανίδη και των μελών της διοίκησης, σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες και γενικότερα τους επαγγελματίες της περιοχής για την συγκεκριμένη διοργάνωση, δκαιώθηκε απόλυτα από την ανταπόκριση του κόσμου. Γιατί για πρώτη φορά όπως σχολίαζαν όλοι, τόσος πολύς κόσμος βρέθηκε στο κέντρο της Ορεστιάδας και όχι μόνο, μπήκε στα καταστήματα να ψωνίσει ή να ψάξει κάποιες ευκαιρίες για αγορά, ενώ τα καταστήματα καφέ και εστίασης ήταν γεμάτα και ειδικά όσα είχαν μουσικά σχήματα, επικράτησε χαμός απ’ τον κόσμο.

Gepostet von Fotokinisi Orestiada am Mittwoch, 28. August 2019

Μάλιστα υπήρχαν και πολλοί επισκέπτες οχι μόνο από τα χωριά της Ορεστιάδας, αλλά και τις περιοχές του Διδυμοτείχου, του Σουφλίου και όλου του Έβρου, ενώ έδωσαν το παρόν και Τούρκοι από την Αδριανούπολη, αφού έγινε καμπάνια διαφήμισης της “1ης Λευκής Νύχτας” και στην γειτονική τουρκική πόλη. Αν και ο αριθμός δεν ήταν πολύ μεγάλος, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε πολύωρη αναμονή στο Τελωνείο Καστανεών λόγω της επιστροφής των Τούρκων μεταναστών στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης όπου μένουν και εργάζονται, αναστράφηκε έστω και για μια νύχτα, η “εικόνα” να πηγαίνουν οι Έλληνες της περιοχής για ψώνια και διασκέδαση στην Αδριανούπολη, αφού αυτοί έμειναν στην Ορεστιάδα όπου ήρθαν και Τούρκοι.

Φωτο Δημήτρης Καδόγλου

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν πριν ακόμα νυχτώσει, με την τελετή έναρξης της “Λευκής Νύχτας” στην πλατεία της πόλης. Εκεί μίλησαν για το ξεκίνημα και στην Ορεστιάδα της συγκεκριμένης εκδήλωσης που διεξάγεται χρόνια με επιττυχία στην Αλεξανδρούπολη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Ορεστιάδας και Περιφέρειας Χρήστος Τσομπανίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Έβρου Θανάσης Μπέλλας, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφια δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου (την οποία ο κ.Τσομπανίδης ευχαρίστησε δημόσια για την στήριξη αλλά και την βοήθεια της στην διαφήμιση της εκδήλωσης στην Αδριανούπολη) και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αστεριάδης.

Στην αχή ο κόσμος, λόγω και της ημέρας, μπορεί να μην ήταν πολύς, αλλά όσο περνούσε η ώρα… ξεχύνονταν στους δρόμους και το απόλαυσε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ δεν είχε προβλεφθεί από τους διοργανωτές να κλείσουν κάποιοι δρόμοι, η αστυνομία αναγκάστηκε να το κάνει σε αυτούς που βρίσκονται γύρω από την πλατεία, λόγω της πολύ μεγάλης παρουσίας των πολιτών.

Μοναδική παραφωνία η απουσία του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη

Μοναδική παραφωνία στην απόλυτα πετυχημένη και με τεράστια συμμετοχή κόσμου διοργάνωση της “1ης Λευκής Νύχτας” στην Ορεστιάδα, ήταν η απουσία του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη. Ήταν άλλωστε γνωστό πως δήλωσε αντίθετος στην διεξαγωγή της, δεν δέχθηκε ούτε να είναι συνδιοργανωτής ο δήμος Ορεστιάδας χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ και μάλιστα απαίτησε να αφαιρεθεί(όπως και έγινε) από την αρχική αφίσα της εκδήλωσης, το σήμα του δήμου. Την ίδια ώρα βρισκόταν στο Διδυμότειχο για την ορκωμοσία του νέου δημάρχου κ.Χατζηγιάννογλου, ενώ δεν τον εκπροσώπησε και κανένας Αντιδήμαρχος του.

Φωτό Δημήτρης Καδόγλου

Πάντως η πολύ μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση του κόσμου, τα γεμάτα μαγαζιά και το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό τα εμπορικά καταστήματα είδαν να γεμίζουν κόσμο, έστω και αν δεν ψώνισαν όλοι, δημιούργησε με εντελώς διαφορετική, λαμπερή και αισιόδοξη ατμόσφαιρα. Κι όλα αυτά βράδυ Τρ’ίτης, μια καθημερινή ημέρα που άλλες φορές υπήρχε… ερημιά στην πόλη.

φωτό Δημήτρης Καδόγλου