Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και το Δημοτικό Συμβούλιο

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και το Δημοτικό Συμβούλιο

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Διδυμοτείχου, η ορκωμοσία του νέου δημάρχου της πόλης Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των τοπικών Συμβουλίων και Προέδρων Κοινοτήτων, που προέκυψαν από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Παρουσία του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνού, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό, των βουλευτών Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Δερμεντζόπουλου και Τάσου Δημοσχάκη, των δημάρχων Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου, του Διοικητή της 16ης Μεραρχίας Υποστράτηγου Άγγελου Ιλαρίδη, του Σοφολογιότατου Μουφτή Διδυμοτείχου, εκπροσώπων των άλλων τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τον χώρο, η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό, για να ακολουθήσουν η ορκωμοσία του δημάρχου κ.Χατζηγιαννογλου, των δημοτικών και τοπικών συμβούλων, ενώ ακολούθησε η υπογραφή του Πρωτοκόλλου ορκωμοσίας. Μία διαδικασία που λόγω του μεγάλου αριθμού συμβούλων κράτησε αρκετή ώρα.
Προηγήθηκε να τονίσουμε ομιλία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνού, ενώ η  εκδήλωση έκλεισε με μία μικρή ομιλία του νέου δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου,  οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: “Εύχομαι καλή αυτοδιοικητική θητεία σε όλους που ορκίστηκαν σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο του Παρασκευά Πατσουρίδη, τον δήμαρχο Χρήστο Τοκαμάνη και τους απερχόμενους δημοτικούς συμβούλους, που επί σειρά ετών προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο δήμο Διδυμοτείχου και την τοπική κοινωνία. Θα συνεργαστούμε μαζί τους για το καλό του δήμου.
Αναδείξατε με την ψήφο σας την παράταξη “Από την αρχή” νέα δημοτική αρχή στο δήμο Διδυμοτείχου. Αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για όλους μας. Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε από ανθρώπους που αγαπάνε αυτό τον τόπο, από ανθρώπους που εργάζονται ή προσφέρουν και ονειρεύονται για το μέλλον τους σε αυτό τον τόπο. Κερδίσαμε τις εκλογές, ωστόσο για να κερδίσουμε τον αγώνα καθώς ο πραγματικός αγώνας τώρα αρχίζει και σε αυτό τον αγώνα δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Υπάρχουν συνοδοιπόροι οι οποίοι δεσμεύονται να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα του δήμου Διδυμοτείχου, με σκοπό να βρεθούν πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις για αυτά.
‘Ολοι οι αιρετοί σύμβουλοι του δήμου, ανεξαρτήτως παρατάξεως, έχουν καθήκον να συνεργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε η συνεργασία αποτελεί θεμελιώδη αρχή του συνδυασμού μας και τον βασικό πυλώνα του Κλεισθένη. Τα τρία σίγμα της παράταξης είναι συνεργασία, συνοχή, σύγκριση. Όπως είπα απουσιάζει η λέξη σύγκρουση. Ηνέα διοίκηση θα πορευθεί με βασική αξία τη συλλογικότητα. Θέλουμε όλες τις φωνές και τις απόψεις, ακόμα και αυτές που είναι αντίθετες με τις δικές μας. Θα λειτουργήσουμε με διαφάνεια και αμεροληψία. Με σχέδιο γιατί είναι μεγάλη τιμή να πάρουμε την νέα διοίκηση του δήμου Διδυμοτείχου, αλλά είναι και μεγάλη ευθύνη για το μέλλον αυτού του τόπου.
 Ζητήσατε με την ψήφο σας την αλλαγή, την ανανέωση και την πρόοδο. Αυτή η εντολή των δημοτών θα γίνει πράξη, θα γίνει πραγματικότητα. Προσωπικές στρατηγικές, παρασκηνιακά παιχνίδια δεν θα ανεχθούμε ούτε οι δημότες, ούτε εγώ. Υπάρχει ανανέωση της τάξης του 70%. Νέα πρόσωπα, νέες πολιτικές. Οι πόρτες είναι ανοιχτές στην προοπτική συνεργασίας. Θα εργαστούμε αποτελεσματικά και με ανιδιοτέλεια για το καλό του τόπου.  Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω μας αυτά που μας χωρίζουν και να κοιτάξουμε αυτά που μας ενώνουν”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*