Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών: Ο κ.Μαυρίδης λέει ψέματα για την διάβαση Καστανεών. Ζει σε παράλληλο σύμπαν

Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών: Ο κ.Μαυρίδης λέει ψέματα για την διάβαση Καστανεών. Ζει σε παράλληλο σύμπαν

Θέση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με το… μπαλάκι ευθυνών για την αποκατάσταση της κατεστραμμένης κοιτόστρωσης (ιρλανδικής διάβασης) του ποταμού Άρδα στις Καστανιές, παίρνει η δημοτική παράταξη “Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας Είναι στο χέρι μας”, με ανακοίνωση της.

Σε αυτήν κατηγορεί τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη ότι λέει ψέματα προσπαθώντας να αποποιηθεί των ευθυνών του, πως… ζει σε παράλληλο σύμπαν και δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση της ζημιάς, παραθέτοντας μάλιστα τις απαντήσεις του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και  της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π. Ε Έβρου, που αναφέρουν ότι πρόκειται για αρμοδιότητα του δήμου Ορεστιάδας.

Η ανακοίνωση με τίτλο: Όταν η αλήθεια δεν συμφωνεί με τον κ. Μαυρίδη, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια, αναφέρει:

“Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, ο δήμαρχος Ορεστιάδας δε διστάζει να χρησιμοποιήσει ψέματα προκειμένου να μην αναλάβει τις ευθύνες του και να “βγάλει την ουρά του απ’ έξω”.

Σε δηλώσεις του σε φιλικό του μέσο χαρακτήρισε “εκτός πραγματικότητας” την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών, σε ερώτηση βουλευτών του Κ. Κ .Ε για την “κοιτόστρωση” (ιρλανδική διάβαση) στις Καστανιές, την οποία υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, και με την οποία το υπουργείο, ουσιαστικά, αναφέρει πως αποτελεί ευθύνη του δήμου Ορεστιάδας η αποκατάσταση της διάβασης.

Παραθέτει, μάλιστα, τις χρηματοδοτήσεις προς τον δήμο, από τις οποίες θα μπορούσαν να αντληθούν πόροι. Ο κ. Μαυρίδης, εξέφρασε την “έντονη απογοήτευσή του” για την απάντηση του υπουργού.

Το “άδειασμα” του κ. Μαυρίδη από το υπουργείο είναι το δεύτερο, επίσημο, στη σειρά, καθώς η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, απαντώντας σε έγγραφο σχετικό ερώτημα της δημοτικής μας συμβούλου, Μαρίας Τσομπανίδου, είχε απαντήσει στις 12 Ιουλίου 2019 (ΑΠ: Η-6015) πως “η αποκατάσταση της ζημιάς της ιρλανδικής διάβασης των Καστανεών, ανήκει στην αρμοδιότητα του δήμου Ορεστιάδας”.

Το θέμα της ιρλανδικής διάβασης των Καστανεών το θέσαμε για μια ακόμα φορά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (20/8/19), εισπράττοντας την ειρωνεία του κ. Μαυρίδη, που προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του και να «ρίξει αλλού το μπαλάκι».

Η αλήθεια είναι μια: Δεν ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ τους κατοίκους των Καστανεών και της περιοχής σε ποιον ανήκει η «αρμοδιότητα» για την αποκατάσταση της κοιτόστρωσης, αλλά η συνεχιζόμενη ταλαιπωρία και κοροϊδία τους από ανεύθυνους υπεύθυνους. Ο εμπαιγμός πρέπει να σταματήσει τώρα, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Καλούμε τον κ. Μαυρίδη να αφήσει το… παράλληλο σύμπαν στο οποίο ζει, να προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα των προβλημάτων και αναγκών του δήμου Ορεστιάδας και να δουλέψει για την επίλυσή τους”.

* Επισυνάπτουμε την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών και της Δνσης Τεχνικών Έργων της Π. Ε Έβρου

  1. Απάντηση Δνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Έβρου για διάβαση

  2. Απάντηση σε ερώτηση ΚΚΕ για διάβαση Καστανεών

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*