Καθαίρεσαν τον Παύλο Μιχαηλίδη από επικεφαλής της παράταξης “ΑΝΑΣΑ” οι 5 εκλεγμένοι δημοτικοί του σύμβουλοι

Καθαίρεσαν τον Παύλο Μιχαηλίδη από επικεφαλής της παράταξης “ΑΝΑΣΑ” οι 5 εκλεγμένοι δημοτικοί του σύμβουλοι

Καθαίρεσαν από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑΣΑ” οι 5 εκλεγμένοι δημοτικοί του σύμβουλοι, μετά από μια… θυελλώδη σύσκεψη-συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ και στην οποία διαφώνησαν κάθετα με τις ενέργειες που κάνει εδώ και πολύ καιρό ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος και αποχώρησε.

Με κοινή τους δήλωση οι πέντε νέοι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Καρυπίδης, Κυριάκος Αραμπατζής, Αναστάσιος Σεραφειμίδης, Γεώργιος Πασσιάς και Πέτρος Κυριακίδης, γνωστοποιούν ότι ο κ.Μιχαηλίδης στην συγκεκριμένη συνάντηση την οποία οι ίδιοι χαρακτηρίζουν επεισοδιακή, πριν αποχωρήσει ζήτησε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης και αφού το έκαναν, θα ξεκινούσε τις… διαγραφές των εκλεγμένων συμβούλων αλλά και όσων μελών δεν συμφωνούν μαζί του. Έτσι τον “άδειασαν”, ξεκαθαρίζοντας ότι αίρουν την εμπιστοσύνη τους από αυτόν και δεν τον αποδέχονται ως επικεφαλής της παράταξης και πλέον έμεινε μόνος του… σαν την καλαμιά στην αίθουσα του νέου δημοτικού συμβουλίου, εκπροσωπώντας μόνο τον εαυτό του.

Η θέση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της ΑΝΑΣΑ μετά το τέλος της συνάντησης των μελών της παράταξης είναι:

“Τα κανάλια γνωρίζουν εμένα ως επικεφαλής.”

Με αυτή την φράση, ο μέχρι χθες επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Παύλος Μιχαηλίδης, αποχώρησε από την προσδιοριζόμενη από τον ίδιο ως «γενική συνέλευση», την οποία ο ίδιος συγκάλεσε με γραπτή πρόσκληση, με κεντρικό θέμα την ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του. Γραπτώς επίσης δήλωσε ότι εφόσον θα εξασφάλιζε την ψήφο εμπιστοσύνης θα προχωρούσε σε ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ διαγραφές μελών και εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων.

Στην επεισοδιακή συνάντηση ο κ. Μιχαηλίδης μας παρουσίασε ένα κείμενο ως καταστατικό, το οποίο δεν έχει καμία νομική ισχύ, διότι ουδείς εξ ημών το έχει προσυπογράψει και αποδεχτεί.

Στην πρόσφατη συνάντηση των Δημοτικών συμβούλων της ΑΝΑΣΑ με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ο κ. Ζαμπούκης πρότεινε επισήμως συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την παράταξη μας. Την πρόταση του Δημάρχου απεδέχθη πρώτος ο κ. Μιχαηλίδης και συμφωνήσαμε όλοι μαζί του. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, ο κύριος Δήμαρχος πρότεινε την ανάληψη μιας σοβαρής θέσης ευθύνης στην παράταξη μας.

Ο κ. Μιχαηλίδης, αντιδρώντας δήλωσε ότι, αν η θέση αυτή δεν προταθεί στο πρόσωπό του, θα αποχωρήσει από την «ΑΝΑΣΑ», ενώ αντίθετα σε πρόσφατες δηλώσεις σε τοπικά μέσα, ανέφερε δημόσια την απόφασή του να μη δεχθεί καμία θέση διοίκησης στην επόμενη τετραετία.

Συναισθανόμενοι το βάρος της ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας, οι Δημοτικοί σύμβουλοι της «ΑΝΑΣΑ», δηλώνουμε ότι αίρουμε την εμπιστοσύνη μας προς τον κ. Μιχαηλίδη και δεν τον αποδεχόμαστε πλέον ως επικεφαλής της παράταξης.

Στο άμεσα προσεχές διάστημα θα επακολουθήσουν οι νόμιμες διαδικασίες εκπροσώπησης της παράταξης.

Οι στείρες προσωπικές φιλοδοξίες, η ματαιοδοξία, η ασυνέπεια στις προγραμματικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις, δεν ταιριάζουν με την πολιτική κουλτούρα της «ΑΝΑΣΑ».

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο με προσωπικές έριδες και συγκρούσεις και καθεστωτικές συμπεριφορές. Χρειάζεται σκληρή δουλειά από όλους μας.

Θα συνεργαστούμε με την νέα δημοτική αρχή με ήθος και αξιοπρέπεια και αυτή η υγιής σχέση και συνεργασία θα γίνει στο φως χωρίς ύποπτες συναλλαγές και ανέντιμα ανταλλάγματα.

Κεντρικός και ύψιστος κοινός στόχος μας είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των Δημοτών.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης ΑΝΑΣΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜΙΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΣΣΙΑΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Είχε βγάλει προσωπική ανακοίνωση ο Παύλος Μιχαηλίδης

Ο Παύλος Μιχαηλίδης ε’ίχε στείλει πάντως από χθες βράδυ προσωπική ανακοίνωση, την οποία μάλιστα μετ΄πα από αρκετό καρό υπέγραφε ως επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ, αν και κάτι τέτοιο δεν το έκανε όλο αυτό το διάστημα μετά τις δημοτικές εκλογές, αφού είχε διαφωνήσει με τους χειρισμούς του η συντριπτική πλέιοπψηφία των μελών. Σε αυτήν επιχείρησε να εμφανιστεί ο ίδιος ως επικεφαλής και να ενημερώσει ότι δεν συνέβη το παραμικρό στη συνάντηση του ίδιου με τους εκλεγμένους δημοτικούς του συμβούλους και κάποια μέλη, ενώ επικράτσε… χαμός και τεράστια ένταση στις μεταξύ τους συζητήσεις.

Η ανακοίνωση του που όπως αποδεικνύεται ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, αναφέρει:

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Τετάρτης 28.8.2019 της Γενικής Συνέλευσης των μελών της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ, σε ότι αφορά την πρόταση συνεργασίας του νεοεκλεγέντος δημάρχου, αποφασίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία τα εξής:

Η συναίνεση, η συνεργασία, η αντιπροσωπευτικότητα, ο πλουραλισμός είναι κύρια συστατικά στοιχεία ενός δημοκρατικού συστήματος και απαραίτητες συνθήκες σε κάθε  Δημοτικό Συμβούλιο που έχει στόχο να λειτουργήσει ως φορέας του νέου.

Ακριβώς γι’ αυτό οι συγκλίσεις και συνεργασίες δεν μπορούν να είναι αποτέλεσμα μόνο συγκυρίας ή ανάγκης. Δεν μπορεί να αποτελούν ευκαιριακές συγκλίσεις για την (δια)νομή της εξουσίας. Οι συγκλίσεις και οι συνεργασίες αποκτούν ουσία όταν πρόκειται για προγραμματικές συγκλίσεις που στοχεύουν  στην προώθηση μίας σύγχρονης, αποτελεσματικής και οραματικής διοίκησης. Μια διοίκησης που στοχεύει στην ενεργοποίηση και αξιοποίηση του συνόλου των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις. Όταν γίνονται στη βάση αρχών και προγραμμάτων, με συγκεκριμένους και ξεκάθαρους στόχους, με χρονοδιαγράμματα, εντιμότητα, συναντίληψη και εμπιστοσύνη. Όταν γίνονται στο φως της ημέρας και δεν είναι αποτέλεσμα συνδιαλλαγής ή και συναλλαγής.

Μετά από τις πρόσφατες αλλαγές στον ¨Κλεισθένη» από την Κυβέρνηση της ΝΔ, ξεκαθάρισαν επακριβώς και οι όροι της συνεργασίας μεταξύ των αυτοδιοικητικών παρατάξεων, διαμορφώνοντας ουσιαστικά δύο τρόπους:

  1. Με συμμετοχή στη βάση προγραμματικής σύγκλισης. Στην περίπτωση αυτή, ο δήμαρχος μπορεί να ορίσει σε θέσεις διοίκησης μέλος ή μέλη της συνεργαζόμενης παράταξης. Κάθε παράταξη διατηρεί την αυτοτέλειά της μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μπορεί να μην ψηφίζει όλες τις εισηγήσεις, αρθρώνοντας και αντιπολιτευτικό λόγο στις περιπτώσεις που αυτό θα κρίνεται αναγκαίο.
  2. Με σύμπραξη των δύο παρατάξεων. Οι παρατάξεις ενσωματώνονται σε μία και χάνουν απολύτως την διακριτή έκφρασή τους και λογίζεται πλέον ως ηΠαράταξη του Δημάρχου. Η συμφωνία γίνεται «εφάπαξ» χωρίς δυνατότατα ανάκλησης ή καταγγελίας της για όλη τη διάρκεια της θητείας της δημοτικής αρχής.

Έτσι λοιπόν ο Δήμαρχος ξεκινώντας με μια Παράταξη (όχι υποχρεωτικά την μεγαλύτερη) μπορεί να βρεθεί με 2,3,ή και 4 Παρατάξεις ενωμένες υπό τις εντολές του.

Μ’ αυτό το τρόπο θα έχουμε αντί για Δημοτικό Συμβούλιο Δημαρχικό Συμβούλιο. Σε αυτή την περίπτωση έχει ξεπεραστεί και η Ενισχυμένη Αναλογική.

Πέρα από όλα αυτά είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι θα υπάρξει παράταξη πρόθυμη να αθροίσει, χωρίς καμία νομιμοποίηση, τις ψήφους που έλαβε με αυτές του δημάρχου.

Συνεπώς μια ρεαλιστική και ουσιαστική συνεργασία προς όφελος των δημοτών μπορεί να οικοδομηθεί στη βάση μόνο μιας ξεκάθαρης προγραμματικής σύγκλισης, για την οποία η δημοτική ΑΝΑΣΑ έχει να προτείνει τις εξής δεσμεύσεις:

1.Η υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης.

2.Η διεκδίκηση στελέχωσης του Δήμου με μόνιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό για τις ανάγκες του Δήμου, ώστε να έχουμε αποτελεσματικές υπηρεσίες.

3.Η διεκδίκηση νέας σχολικής στέγης με έμφαση στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων κυρίως στη φοίτηση των νηπίων και προνηπίων, αλλά και η συντήρηση των υφιστάμενων σχολικών εγκαταστάσεων.

4.Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, με έμφαση την καθαριότητα, την εφαρμογή ρευμάτων ανακύκλωσης, την προσβασιμότητα, τα ΑμεΑ, το οδικό δίκτυο, τα αδέσποτα, την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των όρων για την άσκηση δωρεάν μαζικού αθλητισμού.

5.Την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην πόλη, την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την δημιουργία πεζοδρομίων και την βελτίωση των χώρων πρασίνου.

6.Την μεταφορά από το κέντρο της πόλης του ΚΤΕΛ, της Αστυνομικής διεύθυνσης και του Δικαστικού μεγάρου.

7.Την πολιτιστική αναβάθμιση του Δήμου, την αξιοποίηση των πολιτιστικών δρώμενων για την ποιοτική βελτίωση της ζωής μας, αλλά και ως μοχλό για την ανάπτυξη του Δήμου μας.

8.Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγοράς και των επαγγελματιών του Δήμου, προς όφελος των κατοίκων του.

9.Την τεχνολογική αναβάθμιση του Δήμου και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δωρεάν στους πολίτες.

  1. Την στήριξη του Πρωτογενή τομέα.
  2. Την αξιοποίηση των ιστορικών μας μνημείων, του Δέλτα του Έβρου και των Ιαματικών Λουτρών στην Τραϊανούπολη.
  3. Την αξιοποίηση του παλιού κολυμβητηρίου.
  4. Τον εκσυχρονισμό του γηπέδου «Φώτης Κοσμάς» και του δημοτικού μας θεάτρου, με μελέτες μέσω αρχιτεκτονικών διαγωνισμών.
  5. Την βελτίωση των τεχνικών όρων και των προδιαγραφών στην σχεδιαζόμενη πλατφόρμα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
  6. Την καθιέρωση 2ης Λαϊκής Αγοράς.
  7. Την προσέλκυση επενδύσεων με σκοπό την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  8. Την παροχή αρμοδιοτήτων στα εκλεγμένα Κοινοτικά Συμβούλια.
  9. Την επαναφορά της Διεύθυνσης τοπικής ανάπτυξης στην πόλη των Φερών.
  10. Την αμετάκλητη στάση όλου του δημοτικού συμβουλίου απέναντι στις προσπάθειες εξόρυξης του χρυσού.
  11. Την δημιουργία δημοτικής ενότητας για την περιοχή της Μάκρης.
  12. Την διεκδίκηση της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα, με σκοπό να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου, όπως ακριβώς προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
  13. Την εξεύρεση λύσης για την μετεγκατάσταση του πεδίου βολής «Αετός».
  14. Την ολοκλήρωση των επεκτάσεων στα υπό εξέλιξη Σχέδια πόλης.
  15. Την πολεοδόμηση της περιοχής των αποθηκών της ΚΥΔΕΠ
  16. Την βελτίωση του οδικού δικτύου προς τον οικισμό της Παλαγίας

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ως δημοτική παράταξη –μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο- με τους πολίτες που μας στήριξαν, με τα μέλη μας και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, να παρεμβαίνουμε, να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για τον Δήμο μας και τη ζωή των κατοίκων και στις τρεις δημοτικές του ενότητες.

Για την Δημοτική παράταξη «ΑΝΑΣΑ»

Ο επικεφαλής – Δημοτικός Σύμβουλος

Παύλος Α. Μιχαηλίδης