Με την Υπουργό Πολιτισμού συναντήθηκε ο βουλευτής Σταύρος Κελέτσης και έθεσε θέματα του Έβρου

Με την Υπουργό Πολιτισμού συναντήθηκε ο βουλευτής Σταύρος Κελέτσης και έθεσε θέματα του Έβρου

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο γραφείο της, είχε σήμερα ο Σταύρος Κελέτσης. Ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ, έθεσε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου, που απασχολούν το νομό.

Ειδικότερα :

  • Την κατασκευή στεγάστρου – εκθεσιακού χώρου και την ανάδειξη της περιοχής ευρημάτων, της Μικρής Δοξιπάρας του Έβρου.
  • Τις απαραίτητες εργασίες στο Τέμενος Βαγιαζήτ, στην περιοχή της Πλωτινόπολης καθώς και την εύρυθμη λειτουργία του Βυζαντινού Μουσείου του Διδυμοτείχου. Ο βουλευτής ζήτησε την άμεση τοποθέτηση στο χώρο του Μουσείου, της χρυσής σφυρήλατης προτομής του Ρωμαίου αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβήρου, που εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κομοτηνής.
  • Την άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού, για την ολοκλήρωση του έργου του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης και την κατασκευή προθηκών προβολής των εκθεμάτων του.
  • Την ολοκληρωμένη και συστηματική λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, με την τοποθέτηση μόνιμης και με φιλοξενία περιοδικών εκθέσεων.

Η Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα θέματα που ανέπτυξε ο Βουλευτής και τόνισε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης, για τα έργα Πολιτισμού στο νομό Έβρου.