ΝΤΡΟΠΗ: Κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ, σε καρκινοπαθή γυναίκα σε χωριό του βορείου Έβρου

ΝΤΡΟΠΗ: Κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ, σε καρκινοπαθή γυναίκα σε χωριό του βορείου Έβρου

Κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ σε γυναίκα καρκινοπαθή και άνεργη χωρίς εισόδημα, η οποία ζει σε χωριό του βορείου Έβρου.

Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύθηκε στην πολύ δραστήρια ομάδα “ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΑΣ”, η οποία ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα όπως αναδεικνύει προβλήματα και θέματα των χωριών της ακριτικής μας περιοχής, αφού μίλησαν με την συγκεκριμένη γυναίκα που παράλληλα με τα σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία παλεύει, έχει να αντιμετωπίσει και την απαράδεκτη στάση κάποιων, αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα της.
Όπως αναφέρουν, είναι καρκινοπαθής και υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και όπως είπε, δεν της φτάνουν όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα υγείας, την ενημέρωσαν εγγράφως από την ΔΕΗ ότι στις 3 Σεπτεμβρίου θα της κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα, πλέον δεν μπορεί να πληρώσει γιατί ο λογαριασμός είναι πολύ μεγάλος.

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, αφού η συγκεκριμένη γυναίκα εδώ και μήνες δεν δύναται να πληρώσει τα πολλά χρήματα που χρωστάει στην ΔΕΗ και αντιμετώπισε και πριν από μήνες πάλι τον κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησης. Γι’ αυτό τον περασμένο χειμώνα επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΕΗ στην Ορεστιάδα, πρότεινε να καταβάλλει ένα ποσό 400 ευρώ αφού έστω και πολύ δύσκολα κατάφερε να το εξασφαλίσει και να τις κάνουν διακανονισμό για τα υπόλοιπα.

Η απάντηση ήταν πως πρέπει να δώσει τουλάχιστον τα διπλάσια ως προκαταβολή για να γίνει ρύθμιση, ενώ και τώρα για να προχωρήσουν σε διακανονισμό, πάλι της ζητούν να πληρώσει ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο από το προηγούμενο, το οποίο φυσικά επίσης αδυνατεί να πληρώσει. Με αποτέλεσμα η γυναίκα να βρίσκεται σε απόγνωση.

Παρέμβαση από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Βορείου Έβρου “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΖΩΗ”

Στο θέμα παρενέβη και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βορείου Έβρου ‘ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΖΩΗ”, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση και να συγκεντρωθούν τα χρήματα για να μην κοπεί το ρεύμα σε αυτή την γυναίκα που δίνει μια δύσκολη “μάχη” για την υγεία της. Όπως έγραψε μάλιστα η Πρόεδρος του Συλλόγου Εύη Ορφανού:

“Είναι τραγικό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στους συμπολίτες μας. Η συγκεκριμένη κυρία είναι κάτω των 50 ετών και πάσχει από καρκίνο στον πνεύμονα. Δεν έχει εισοδήματα αυτήν την στιγμή. Επίσης βρίσκεται ακόμα στην διαδικασία της χημειοθεραπείας.

Ο Σύλλογος μας θα επικοινωνήσει με την ΔΕΗ ώστε να καταβάλλει μια προκαταβολή. Πρέπει να συγκεντρωθούν 2500 Ευρώ. Θα σας παρακαλέσω κσι πάλι, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, να βοηθήσουμε όλοι μαζί. Σήμερα είναι η κυρία αυτή, αύριο μπορεί να είναι ένας από εμάς.
Παρακαλώ καταθέστε, ο καθένας ότι μπορεί στον λογαριασμό του Συλλόγου μας, ώστε να βοηθήσουμε.
ONOMA ΔIKAIOYXOY: ΣYΛΛOΓOΣ KAPKINOΠAΘΩN MAZI ΓIA ZΩH
IBAN: GR03 0171 1850 0061 8514 5124 001
BIC: PIRBGRAA
Τράπεζα Πειραιώς