Ορεστιάδα: “Αόρατες” διαβάσεις πεζών στο κέντρο της πόλης – Φόβοι μήπως υπάρξουν ατυχήματα

Ορεστιάδα: “Αόρατες” διαβάσεις πεζών στο κέντρο της πόλης – Φόβοι μήπως υπάρξουν ατυχήματα

“Αόρατες” έχουν γίνει κάποιες διαβάσεις πεζών στην Ορεστιάδα και μάλιστα στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στην πλατεία, όπου η κυκλοφορία είναι πολύ μεγάλη αλλά οι διαγραμμίσεις έχουν σχεδόν σβήσει και δεν διορθώθηκαν.

Την φωτογραφία μας έστειλε αναγνώστης, που βγήκε χθες μαζί με την οικογένεια του στο κέντρο της Ορεστιάδας για την “Λευκή Νύχτα” και επιχείρησε να περάσει από το ένα σημείο του δρόμου προς την πλατεία, κρατώντας τα μικρά παιδιά του απ’ το χέρι. Πρόσεχε φυσικά τα αυτοκίνητα και διαπίστωσε ότι η διαγράμμιση στο συγκεκριμένο σημείο έχει σβήσει και είναι πλέον “αόρατη”. Κάτι που εγκυμονεί κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων από οδηγούς που είτε δεν είναι από την περιοχή και δεν γνωρίζουν ότι εκεί υπάρχει διάβαση πεζών, είτε θα είναι απρόσεκτοι.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα το έχει διαπιστώσει και επισημάνει πολύς κόσμος στην Ορεστιάδα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα για να διορθωθεί. Να θυμίσουμε πάντως, ότι πριν δύο χρόνια και συγκεκριμένα το 2017, η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” είχε καταγγείλει ότι υπήρχε παρόμοιο πρόβλημα. Δυο μήνες μετά, η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη είχε κάνει διαγράμμιση των διαβάσεων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως τοσυγκεκριμένο σημείο που βλέπετε στην φωτογραφία.

Μάλιστα τότε είχε… διαφημιστεί πως η διαγράμμιση έγινε για πρώτη φορά με θερμοπλαστικό υλικό για μεγαλύτερη αντοχή του χρώματος, σε χρόνο και καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Γιάννη Περιστεράκη. Μόνο που δυο χρόνια μετά, οι διαγραμμίσεις στις διαβάσεις πεζών και πάλι… ξεθώριασαν.

 

Αφήστε το σχόλιό σας