ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ενδιαφέρον να αναλάβει το πλοίο ΠΡΩΤΕΥΣ την επιδοτούμενη γραμμή Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ενδιαφέρον να αναλάβει το πλοίο ΠΡΩΤΕΥΣ την επιδοτούμενη γραμμή Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να βγουν στον “αέρα” από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι διαγωνισμοί για τις άγονες γραμμές, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης, αφού σε δύο μήνες και συγκεκριμένα στις 31 Οκτωβρίου, λήγει η 10ετής σύμβαση με την SAOS Ferries.

Μετά απ’ όσα έγιναν αυτό τον Αύγουστο και το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε για τρεις εβδομάδες με τα δρομολόγια, παράλληλα με τις ενέργειες που έγιναν από το αρμόδιο υπουργείο για την εξεύρεση λύσης με τα AZORES EXPRESS, Andros Jet και ΑΡΤΕΜΙΣ, αλλά και τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη της SAOS Ferries Φώτη Μανούση ότι αποχωρεί από τις συγκεκριμένη γραμμή, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr βρέθηκε εταιρεία και πλοίο με το οποίο εξετάζεται το ενδεχόμενο να πάρει μέρος στον διαγωνισμό για να αναλάβει την επιδοτούμενη άγονη γραμμή Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για το πλοίο ΠΡΩΤΕΥΣ, το οποίο ανήκει στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΗΣ “ANES FERRIES” και αυτή την στιγμή πραγματοποιεί δρομολόγια στον Παγασητικό κόλπο και συγκεκριμένα από Βόλο & Μαντούδι Εύβοιας προς Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο. 

Από επικοινωνίες που είχαμε για το συγκεκριμένο θέμα, μάθαμε ότι εξετάζεται η περίπτωση να δρομολογηθεί το ΠΡΩΤΕΥΣ στην γραμμή Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης από 1η Νοεμβρίου και φυσικά να κατατεθεί προσφορά στον σχετικό διαγωνισμό. Να τονίσουμε ότι μέχρι το 2006 τα πλοία της Εταιρείας δραστηριοποιούνταν αποκλειστικά στην Γραμμή Ρόδου – Σύμης και στη συνέχεια επέκτεινε την δραστηριότητά στην γραμμή Πειραιά – Αίγινα και από το 2013 στις γραμμές των Σποράδων.

Ποιο είναι το πλοίο ΠΡΩΤΕΥΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που βρήκαμε, το πλοίο ΠΡΩΤΕΥΣ ναυπηγήθηκε το 1970. Είναι δηλαδή ηλικίας 49 χρόνων. Έχει ολικό μήκος 87.05 μέτρα και πλάτος 13.4 μέτρα, οπότε μπορεί να “δένει” στο “προβληματικό” λόγω διαστάσεων λιμάμνι της Καμαριώτισσας ακόμα και τώρα. Μπορεί να μεταφέρει 372 επιβάτες, 110 οχήματα και 87 μηχανές.