Τι συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος με τους εκλεγμένους συμβούλους της νικήτριας “Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης”

Τι συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος με τους εκλεγμένους συμβούλους της νικήτριας “Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης”

Συνάντηση είχαν την περασμένη Τρίτη ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράλης Χρήστος Μέτιος και εκλεγμένοι περιφερειακοί του σύμβουλοι της νικήτριας παράταξης “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν όψει της ορκωμοσίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 30 Αυγούστου στην Κομοτηνή, αλλά και των ανακοινώσεων που θα κάνει ο κ.Μέτιος για τον ορισμό Αντιπεριφερειαρχών και των άλλων οργάνων για την πόμενη θητεία διάρκειας 4 ετών της παράταξης του, η οποία συνεχίζει ανανεωμένη στην διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, μετά την επικράτηση της στις εκλογές της 2ας Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Χρήστος Μέτιος ενημέρωσε τους συνεργάτες του για την συμφωνία που έχει γίνει με τον Κώστα Σιμιτσή και την παράταξη του για συνεργασία και συμπόρευση, την οποία και ενέκριναν ομόφωνα οι εκλεγμένοι του σύμβουλοι. Αναφέρθηκε επίσης, ότι με τους 17 συμβούλους της “Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης” και τους 5 της “Περιφέρειας σε δράση” του κ.Σιμιτσή, φτάνουν στους 22, ενώ αναμένεται να προστεθούν και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι που έχουν εκδηλώσει την διάθεση σύνθεσης και συνεργασίας.

Καμιά αναφορά για τους Αντιπεριφερειάρχες

Στην συγκεκριμένη συνάντηση, ο νυν αλλά και επόμενος Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, δεν έκανε την παραμικρή δημόσια ή κατ΄ιδίαν αναφορά για τις θέσεις των Αντιπεριφερειαρχών. Τόσο των χωρικών όσο και των θεματικών. Όσον αφορά το νομό Έβρου, ο σίγουρο είναι ότι ο Δημήτρης Πέτροβιτς θα παραμείνει Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ενώ θα υπάρχουν και δυο χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες από το νομό μας, όπως έχει γράψει εδώ και πολύ καιρό το Evros-news.gr.

Κι αυτό γιατί ο κ.Μέτιος θέλει να… επιβραβεύσει τον Έβρο, γιατί στήριξε στις εκλογές την παράταξη του και στις δυο Κυριακές, όταν μάλιστα ο βασικός του αντίπαλος Χριστόδουλος Τοψίδης καταγόταν από αυτόν. Να θυμίσουμε ότι στην απερχόμενη περιφερειακή αρχή ο νομός μας είχε δύο Αντιπεριφερειάρχες συνολικά, ενώ θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως ο Κώστας Βενετίδης θα έχει ρόλο και μετά την 1η Σεπτεμβρίου, αφού θεωρείται απόλυτα πετυχημένος. Το άλλο πρόσωπο, μάλλον θα είναι… νέο στην διοίκηση της Περιφέρειας.