Λαμπάκης: Υπέγραψε πριν λίγο το τελευταίο έργο, με τον ανάδοχο Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Άκη Παρασκευόπουλο

Λαμπάκης: Υπέγραψε πριν λίγο το τελευταίο έργο, με τον ανάδοχο Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Άκη Παρασκευόπουλο

Το τελευταίο του έργο υπέγραψε πριν λίγη ώρα ο πρώην πλέον δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, αφού από σήμερα έπαψε ουσιαστικά να διοικεί και από την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνει η νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, θα ανήκει στην αντιπολίτευση.

Πρόκειται για τηνκατεδάφιση του σκέπαστου του παλιού Κολυμβητηρίου της πόλης, μια κατασκευή εξαιρετικά επικίνδυνη, που είχε ανακοινωθεί πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια πως θα κατεδαφιστεί, αλλά χρειάστηκε να φτάσουμε στην τελευταία ημέρα της απερχόμενης δημοτικής αρχής για να υπογραφεί η σύμβαση και μάλιστα με τον γνωστό, επικοινωνιακό  τρόπο που πολιτεύθηκε τα 9 αυτά χρόνια ο κ.Λαμπάκης. Με κάμερες και δημοσιογράφους.

Ενδιαφέρον έχει και η εταιρεία που ανέλαβε, κερδίζοντας τον σχετικό διαγωνισμό ύψους 125.000 ευρώ για το έργο “Κατεδάφιση κτιρίου παλιού κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης”. Ανάδοχος του του έργου είναι η εταιρεία του Προέδρου της ΝΟΔΕ Άκη Παρασκευόπουλου, η οποία έχει αναλάβει επί δημοτικής αρχής Λαμπάκη αρκετά έργα τα τελευταία χρόνια, είτε κερδίζοντας διαγωνισμούς, αλλά και κάποια με απ’ ευθείας αναθέσεις. Μάλιστα, αυτή την φορά την σύμβαση υπέγραψε εκ μέρους της εταιρείας ο ίδιος ο κ.Παρασκευόπουλος, που συνήθως τις άλλες φορές όταν οργανώνονταν παρόμοιες φιέστες, έστελνε τον συνεταίρο του κ.Κοίδη. Ίσως το έκανε για να… τιμήσει τον πολύ καλό του φίλο Βαγγέλη Λαμπάκη, σε αυτή την τελευταία υπογραφή του ως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Ίσως επειδή από τη Νέα Δημοκρατία κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα, να τον διαβεβαίωσαν ότι δεν τίθεται κάποιο ηθικό ζήτημα για τον διορισμό του ως Προέδρου του ΟΛΑ, την οποία επιθυμεί διακαώς και τον προωθεί ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Τάσος Δημοσχάκης, αν και είναι εργολάβος δημοσίων έργων.

Β. Λαμπάκης: "Με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινούν άμεσα οι εργασίες κατεδάφισης του κουβούκλιου του παλιού κολυμβητηρίου στη θέση του οποίου θα χτιστούν δύο νέα γήπεδα τέννις.Με την ολοκλήρωση του έργου η πόλη μας θα πληροί τις προυποθέσεις ώστε να διεκδικεί διεθνείς οργανώσεις"

Gepostet von Δήμος Αλεξανδρούπολης am Freitag, 30. August 2019

Ο πρώην πλέον δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, παρουσία και του “πνευματικού παιδιού” του, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Υποδομών Γιώργου Κουκουράβα, δήλωσε μεταξύ άλλων κατά την υπογραφή της σύμβασης με τον κ.Παρασκευόπουλο: “Με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινούν άμεσα οι εργασίες κατεδάφισης του κουβούκλιου του παλιού κολυμβητηρίου στη θέση του οποίου θα χτιστούν δύο νέα γήπεδα τέννις. Με την ολοκλήρωση του έργου η πόλη μας θα πληροί τις προυποθέσεις ώστε να διεκδικεί διεθνείς οργανώσεις”.

Υ.Γ: Μάλλον επειδή ήταν το τελευταίο έργο που υπέγραψε ο απερχόμενος, πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, να ήταν τόσο… λιτό το σκηνικό. Στο τραπέζι δηλαδή υπήρχαν μόνο τα έγγραφα της σύμβασης και κάποια κλειδιά. Έλειπαν όσα βλέπαμε σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Δηλαδή… καφέδες, χυμοί, νερά για τους δημοσιογράφους και τους άλλους παριστάμενους στις υπογραφές συμβάσεων. Α, το ξέχασα. Και… κρουασανάκια, που σίγουρα πάνε πακέτο σε τέτοιες περιπτώσεις και αρέσουν πάρα πολλοί σε κάποιους.