Χαμός: Πάνω από 12 ώρες ταλαιπωρίας στην επιστροφή, για όσους Έλληνες πηγαίνουν στην Αδριανούπολη!!!

Χαμός: Πάνω από 12 ώρες ταλαιπωρίας στην επιστροφή, για όσους Έλληνες πηγαίνουν στην Αδριανούπολη!!!

Χαμός επικρατεί αυτές τις ημέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αφού η αναμονή κατά την επιστροφή για όσους Έλληνες ταξιδεύουν στην Αδριανούπολη, ξεπερνάει και τις 12 ώρες στο τουρκικό αλλά και το Τελωνείο των Καστανεών.

Όπως είπαν στο Evros-news.gr κάτοικοι του Έβρου που είχαν την… φαεινή ιδέα να μεταβούν στην γειτονική χώρα και συγκεκριμένα στην Αδριανούπολη για ψώνια ή διασκέδαση, η επιστροφή ήταν μαρτύριο, αφού η ουρά των αυτοκινήτων είναι συνέχεια πολλά χιλιόμετρα, ξεκινάει από το Κάραγατς, λίγο έξω απ’ την Αδριανούπολη δηλαδή και τερματίζει στο ελληνικό τελεωνείο. Τα ίδια και χειρότερα και στο βουλγαρικό Τελωνείο του Καπετάν Αντρέεβο, απ’ όππυ επιχείρησαν ορισμένοι συντοπίτες μας να ταξιδέψουν. “Ξεκιν’ήσαμε στις 11 το πρωί χθες από την Αδριανούπολη και επιστρέψαμε στην Ορεστιάδα στις 12 το βράδυ” μας είπε χαρακτηριστικά ένας αναγνώστης μας.

Η εξήγηση όπως λένε είναι απλή. Αυτές τις μέρες επιστρέφουν στη Γερμανία και τις άλλες χώρες της Ευρώπης ομαδικά οι Τούρκοι μετανάστες που βρέθηκαν για διακοπές στην πατρίδα τους, επειδή σε λίγες ημέρες ανοίγουν και τα σχολεία. Οι Τούρκοι είναι εκείνοι που καθυστερούν περισσότερο με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και μέχρι να τις ολοκληρώσουν.

Έτσι η κατάσταση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί για μια εβδομάδα τουλάχιστον ακόμα και προφανώς το ίδιο σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στο Τελωνείο Κήπων, αν και εκεί είναι περισσότερα τα σημεία εξυπηρέτησης και από την τουρκική και από την ελληνική πλευρά.

2 Σχόλια

  1. Έκαναν όμως φτηνές αγορές!!!!! Οποτε χαλάλι η ταλαιπορια.

  2. Καλά να πάθουν, πάνε και αφήνουν χρήματα στην Τουρκία και έχουμε τον Ερντογάν να μας απειλεί! Ξεφτίλες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*