Παραφωνία οι… αστειότητες της παράταξης Τοψίδη στην σημερινή ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

Παραφωνία οι… αστειότητες της παράταξης Τοψίδη στην σημερινή ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

Παραφωνία στο σοβαρό, ήρεμο κλίμα και θεσμικό σκηνικό της σημερινής ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποτέλεσαν κάποιες… αστειότητες που προήλθαν από την παράταξη της αντιπολίτευσης του Χριστόδουλου Τοψίδη.

Συγκεκριμένα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι Περιφερειακοί Σύμβουλοι τήρησαν σοβαρή στάση, όπως ταιριάζει στην περίσταση, την στιγμή της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας, η συμπεριφορά και η στάση των εκλεγμένων Περιφερειακών Συμβούλων της “Περιφερειακής Σύνθεσης” και κάποιων… κλακαδόρων τους που βρίσκονταν στην αίθουσα… ξέφυγε. Άρχισαν τις αστειότητες, οι οποίες κάποια στιγμή άγγιξαν τα όρια και της… γελοιότητας, προκαλώντας αρχικά την απορία και αμηχανία όλων των υπόλοιπων παρισταμένων και στη συνέχεια τα ειρωνικά χαμόγελα. Γιατί έβλεπαν ότι όλοι από την συγκεκριμένη παράταξη, νόμισαν ότι βρίσκονται ακόμα σε… προεκλογικό περίοδο και τις γνωστές, πανάκριβες οικονομικά επικοινωνιακές τους φιέστες.

-Η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (φωτορεπορτάζ)

Είναι πάντως κρίμα να βλέπεις σοβαρούς ανθρώπους να… αυτογελοιοποιύνται με αυτό τον τρόπο, θέλοντας να δείξουν ότι δεν τους ενόχλησε η ήττα στις εκλογές.  Θα έχουν βέβαια άπλετο χρόνο ως αντιπολίτευση να το συνειδητοποιήσουν, γιατί μετά και την κίνηση-ματ της συνεργασίας της παράταξης Μέτιου με αυτήν του Κώστα Σιμιτσή, δεν θα μπορούν να παίξουν κανένα ρόλο και να επηρεάσουν τις εξελίξεις βάζοντας εμπόδια (γιατί μόνο αυτό θέλουν να κάνουν) στις αποφάσεις της νέας Περιφερειακής αρχής.

Τάκη… χάσατε. Πες τους γιατί το ξέχασαν

Όταν λοιπόν ο αποτυχών υποψήφιος Περιφερειάρχης κ.Τοψίδης υπέγραψε το Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας, παρέμεινε στον χώρο αν και δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο και κάθε φορά που ανέβαινε κάποιος από τους εκλεγμένους συμβούλους του να υπογράψει…αντιδρούσαν υπερβολικά λες και κέρδισαν τις εκλογές ή έκαναν με τα χέρια τις γνωστές κινήσεις πανηγυρισμών. Όχι μόνο αυτοαποθεώνονταν, αλλά και κάποιοι… κλακαδόροι από την αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν “Είσαι ο Περιφερειάρχης της καρδιάς μας”.

Σκεφθείτε δηλαδή πόσες υπερβολές είχαμε να δούμε έτσι και αν-ο μη γένοιτο-ο λαός της Περιφέρειας ΑΜΘ-Θ έκανε το τραγικό λάθος και τους εξέλεξε. Ορκωμοσίες σε Μέγαρα Μουσικής (της Κομοτηνής) ή ακόμα και συναυλίες με καλλιτέχνες από την Αθήνα, σαν και αυτούς που φέρνει ο κουμπάρος και φίλος του δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης στον Άρδα και κάνουν “αρπαχτές” 43 και 45 χιλιάρικα για μια βραδιά, μπορεί να βλέπαμε.

Όλες αυτές οι υπερβολές και οι αστειότητες προκάλεσαν όπως είπαμε τα ειρωνικά χαμόγελα όλων των άλλων που βρίσκονται στην αίθουσα της ορκωμοσίας. Θεσμικών και απλών συμμετεχόντων στην κορυφαία αυτή θεσμική διαδικασία για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πληροφορηθήκαμε επίσης, πως όλο αυτό το επικοινωνιακό… σόου, που ξεκάθαρα ήταν στημένο και προαποφασισμένο, το συντόνιζε δίνοντας εντολές, η επικοινωνιολόγος Έφη Σκαρίπα, η οποία και είχε ως γνωστόν αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του κ.Τοψίδη και στη συνέχεια αυτήν της υποψήφιας βουλευτού της Ν.Δ στον Έβρο Έλενας Σώκου. Μόνο που είχε… δύο στα δύο, αφού και τις δυο φορές, όπως είναι γνωστό απέτυχε και δεν πέτυχαν τον στόχο τους.

Ίσως βέβαια να ήθελε να δείξει τις ικανότητες της στο νυν και επόμενο Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο που βρισκόταν εκεί, αφού όπως μάθαμε, του έχει προταθεί από διάφορους… μεσολαβητές (αποτυχόντες και μη στις διάφορες τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, άνδρες και γυναίκες) να την προσλάβει στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Φυσικά αυτός θα αποφασίσει αν θα το κάνει. Ίσως στη δική του περίπτωση να αλλάξουν τα πράγματα και η κ.Σκαρίπα να πετύχει να εκλέξει αυτόν που θα ασχοληθεί μαζί του ως σύμβουλος επικοινωνίας.