Σαμοθράκη: Η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Νίκου Γαλατούμου και του δημοτικού συμβουλίου

Σαμοθράκη: Η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Νίκου Γαλατούμου και του δημοτικού συμβουλίου

Σε ενωτικό, συναινετικό κλίμα, σε αντίθεση με την ένταση που επικράτησε από τις εκλογές ως τώρα, έγινε σήμερα η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Σαμοθράκης Νίκου Γαλατούμου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο «Νικόλαος Φαρδύς» στη Χώρα Σαμοθράκης, παρουσία του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και των εκπροσώπων στρατιωτικών, λιμενικών και άλλων τοπικών αρχών του νησιού. Μετά τον αγιασμό που τελέστηκε, έγινε ο ορκωμοσία των νεοεκλεγέντων και στη συνέχεια υπέγραψαν το σχετικό Πρωτόκολλο ορκωμοσίας.

Γαλατούμος: Να συστρατευθούμε όλοι μαζί

και να πάμε ψηλά το νησί μας που το αξίζει

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο νέος δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος, που καταχειροκροτήθηκε πολλές φορές από τον κόσμο ο οποίος είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα. Γιατί μίλησε όπως πάντα απλά και μέσα από την καρδιά του, απευθύνοντας μήνυμα ενότητας και συστράτευσης σε όλους για το καλό του νησιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρώην δήμαρχο Θανάση Βίτσα, ο οποίος μάλιστα πήρε στη συνέχεια και αυτός τον λόγο, αν και σε καμιά άλλη ορκωμοσία δημάρχου δεν έγινε κάτι παρόμοιο. Δείγμα της προσπάθειας που πρώτος ξεκίνησε η κ.Γαλατούμος, για να ξεχαστούν οι όποιες συγκρούσεις του παρελθόντος.

Όπως τόνισε ο νέος δήμαρχος του νησιού: “Βρισκόμαστε σε ένα νησί με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, με φυσικούς πόρους και γεωστρατηγική θέση και οφείλουμε αυτά τα  πλεονεκτήματα να τα εκμεταλλευθούμε και να τα αξιοποιήσουμε για να αναδείξουμε και να φτάσουμε το νησί μας εκεί που του ανήκει. Πιστεύω και θεωρώ ότι η συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε αυτή την στιγμή, μετά και τις προσωπικές επαφές που είχα με τους νέους υπουργούς, θα δώσει την ευκαιρία πολλά και πάγια προβλήματα που χρόνια ταλάνιζαν αυτόν τον τόπο, να μπορέσουμε να βρούμε λύση.

Θέλω να ευχαριστήσω για την συνεργασία που είχα όλα αυτά τα χρόνια με τον δήμαρχο, μέχρι εκεί που είχαμε, τους παλιούς συμβούλους που δεν θα έχουμε την δυνατότητα να είμαστε στο νέο δημοτικό συμβούλιο μαζί, όλους εσάς που με εμπιστευθήκατε τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τώρα.  Θέλω να δώσω ένα μήνυμα ενότητας, αν θέλουμε πραγματικά να λύσουμε προβλήματα σ’ αυτόν τον τόπο και δεν θέλουμε να κάνουμε ο καθένας το πολιτικό μας παιχνίδι, υπάρχει πεδίο ανοιχτό για όλους και για όλα. 

Καλώ λοιπόν αντιπολίτευση, πολίτες, φορείς του δήμου, εκκλησία και όλοι όσοι μπορούμε να βοηθήσουμε αυτόν τον τόπο και να τον πάμε ψηλά όλοι μαζί, να συστρατευθούμε. Μην δυσφημείτε τον τόπο με το facebook. Περισσότερο ασχολούνται με τις αηδίες που γράφουμε όλοι μας, παρά με τα προβλήματα του νησιού μας. Θέλετε να ασχοληθείτε πραγματικά με τα προβλήματα; Η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Δέχομαι τους πάντες.

Θέλω να ευχαριστήσω και τον δήμαρχο κύριο Χανό για την συνεργασία που μου πρόσφερε για να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε τον δήμο τα επόμενα τέσσερα χρόνια και όσους. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο δήμαρχο (σ.σ.Βίτσα) για το έργο που μου παραδίδει και το οποίο είχα την τιμή να το εγκρίνω στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, γιατί από την στιγμή που ως το Νοέμβριο ήμουν Αντιδήμαρχος ένας νοήμων άνθρωπος που πάνω απ’ όλα δεν βάζει το πολιτικό αλλά το συμφέρον του νησιού, αυτό θα έκανε.

Επίσης, ευχαριστώ πολύ τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη για την παρουσία του, αλλά και για την διαβεβαίωση που μου έδωσε ότι θα συνεργαστούμε όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια και ο δήμος Αλεξανδρούπολης θα είναι στο πλευρό της Σαμοθράκης για να βοηθάει όσο και όπου μπορεί”.

Οι δήμαρχοι Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος και Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, μαζί με τον δημοτικό του σύμβουλο Γιώργο Κυζιρίδη στο νησί της Σαμοθράκης

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ samothrakisnews.gr

Πηγή: samothrakisnews.gr