Διδυμότειχο: Προβληματισμός λόγω μεγάλης κίνησης και βαρέων οχημάτων μέσα απ’ την πόλη εξαιτίας του κλειστού περιφερειακού

Διδυμότειχο: Προβληματισμός λόγω μεγάλης κίνησης και βαρέων οχημάτων μέσα απ’ την πόλη εξαιτίας του κλειστού περιφερειακού

Προβληματισμός και μάλιστα έντονος υπάρχει στο Διδυμότειχο, λόγω της μεγάλης κίνησης που υπάρχει από την κυκλοφορία και βαρέων οχημάτων (νταλίκες) μέσα απ’΄την πόλη, μετά το κλείσιμο του περιφερειακού δρόμου εξαιτίας των έργων ανακατασκευής.

Εδώ και λίγες ημέρες έκλεισε το κομμάτι από την δυτική ως την βόρεια είσοδο-έξοδο της πόλης, αφού ξεκίνησαν από την Περιφέρεια οι εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος που ήταν σε έντονα προβληματική κατάσταση. Τα αυτοκίνητα έτσι αναγκαστικά ακολουθούν από τη νότια είσοδο τον παλιό δρόμο και διασχίζουν όλη την πόλη για να βγουν στην βόρεια είσοδο-έξοδο και να συνεχίσουν την πορεία προς την Ορεστιάδα ή αν έρχονται από εκεί για την Αλεξανδρούπολη.

Το έργο ήταν αναγκαίο να πραγματοποιηθεί, όμως υπάρχουν σημαντικό πρόβλημα από τα πολλά αυτοκίνητα και κυρίως τις νταλίκες, όχι μόνο ελληνικές αλλά και βουλγάρικες, τουρκικές, που ασφαλώς δημιουργούν ανησυχία. Σε λίγες ημέρες μάλιστα που ανοίγουν τα σχολεία και βρίσκονται δίπλα στον συγκεκριμένο δρόμο και οι μαθητές θα τον διασχίζουν κάθετα, το πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο.

Κάποιοι αναρωτήθηκαν γιατί δεν επιλέχθηκε να κλείσει μόνο η μία λωρίδα κυκλοφορίας, όπως συνήθως γίνεται και να διεξάγεται από την άλλη με ειδική σήμανση. Όπως μάθαμε από τους αρμόδιους της Περιφέρειας, αυτό δσεν μπορούσε να γίνει λόγω της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου έργου. Μας τόνισαν όμως, ότι ζήτησαν από την ανάδοχο εταιρεία να επισπεύσει όσο μπορεί περισσότερο την ολοκλήρωση του και να μην χρειαστεί να περάσουν οι δυο μήνες που σύμωνα με τον αρχικό προγραμματισμό απαιτούνται.