Αλεξανδρούπολη: Ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου το πρωί ο Γιάννης Ζαμπούκης – Μια ώρα αργότερα πήγε ο… πρώην Β.Λαμπάκης

Αλεξανδρούπολη: Ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου το πρωί ο Γιάννης Ζαμπούκης – Μια ώρα αργότερα πήγε ο… πρώην Β.Λαμπάκης

Τα καθήκοντα του ως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ανέλαβε στις 11 το πρωί ο θριαμβευτής των εκλογών της 2ας Ιουνίου Γιάννης Ζαμπούκης, μαζί με τους συνεργάτες του στη νέα δημοτική αρχή, αν και ο απερχόμενος και πρώην πλέον δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης πήγε μια ώρα αργότερα.

Συγκεκριμένα, ο κ.Ζαμπούκης μαζί με τους συνεργάτες του βρέθηκαν στα γραφεία του δήμου ακριβώς στις 11 για να γίνει η παράδοση-παραλαβή, όπως είχαν άλλωστε ενημερώσει γραπτώς, μια και με βάση το πρωτόκολλο ο νέος δήμαρχος είναι αυτός που καθορίζει την ώρα που θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη θεσμική διαδικασία. Μόνο που ο πρώην δήμαρχος ήταν άφαντος και αφού περίμεναν για κάποια λεπτά, ολοκληρώθηκε και τυπικά η παραλαβή του δήμου, με τις απαραίτητες υπογραφές στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και υπό τα χειροκροτήματα των παριστάμενων.

Μετά από μια ώρα περίπου και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι, εμφανίστηκε ο κ.Λαμπάκης, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην Πρόεδρο του Πολυκοινωνικού Χρήστο Γερακόπουλο , τον μόνο μαζί με τον Γιώργο Ουζουνίδη που του έμειναν πιστοί. Όταν πληροφορήθηκε τι ακριβώς συνέβη, σύμφωνα με όσα μάθαμε αρνιόταν αρχικά να υπογράψει τα έγραφα παράδοσης. Τελικά το έκανε και αποχώρησε, ενώ από αύριο η νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη ξεκινάει την δουλειά. Το πιθανότερο είναι να ανακοινωθούν οι καινούργιοι Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του δήμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανατεθεί σε κορυφαία εταιρεία η απογραφή του δήμου, προκειμένου να γνωρίζουν τι ακριβώς παραλαμβάνουν από τους απερχόμενους και αν προκύψουν… θέματα και γίνουν οι ανάλογες κινήσεις.