Η Σαμοθράκης τίμησε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την επέτειο του Ολοκαυτώματος του 1821 (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Η Σαμοθράκης τίμησε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την επέτειο του Ολοκαυτώματος του 1821 (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Σαμοθράκη τίμησε χθες την επέτειο του Ολοκαυτώματος («Πρωτοσταυρινιά» – 1821), όταν οι Τούρκοι κατάσφαξαν χιλιάδες και κατέστρεψαν σχεδόν ολοσχερώς το νησί.

Το πρωί και μετά την Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων, από τον δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο και τους επικεφαλής των στρατιωτικών, αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών αρχών της Σαμοθράκης.

Gepostet von Στεργίου Σάββας am Sonntag, 1. September 2019

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα, στο Πνευματικό κέντρο «Νικόλαος Φαρδύς», με την συμμετοχή του δημάρχου κ.Γαλατούμου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, συλλόγων, φορέων και πλήθους κόσμου. Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του νέου δημάρχου που το μεσημέρι είχε αναλάβει τα καθήκοντά του με την παράδοση-παραλαβή, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμός πρώην δημάρχου Γ.Χανού και οι εισηγήσεις:

Παπαθανασίου Ε. «Εφκάς Ο χαλασμός της Σαμοθράκης το 1821 »

Μητράκας Ι. «Σαμοθράκη Ουρανόεσσα Μυριαγαπημένη 1821».
Πετρίδου Α. «Το σπαθί του Αγίου Μιχαήλ»
Η όμορφη και πολύ πετυχημένη εκδήλωση έκλεισε με την Χορωδία από τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης «ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΓΕΝΕΣΙΣ» Τηγανούρια Π.

Αυτό που σχολιάστηκε πάντως, ήταν η απουσία του πρώην δημάρχου Θανάση Βίτσα τόσο από την κατάθεση στεφάνων όσο και από την εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα που έγινε το απόγευμα, καθώς και των συνεργατών του στην παράταξη της αντιπολίτευσης του δήμου.

Ένα σχόλιο

  1. Πληγή της ανθρωπότητας η Τουρκία! Πόσους και πόσους δεν κατέσφαξαν, βίασαν…. Πόσα παιδιά δεν ξέκοψαν από τις οικογένειές τους… Πόσους Χριστιανούς δεν βασάνισαν για να Τουρκέψουν…
    Ακόμα παραμένουν αμετανόητοι. Οι εθνικές τους εορτές αφορούν σφαγές Ελλήνων.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*