Λαμπάκης: «Την Πέμπτη θα αποφασίω αν προσφύγω στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά του Ζαμπούκη»

Λαμπάκης: «Την Πέμπτη θα αποφασίω αν προσφύγω στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά του Ζαμπούκη»

Το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αλεξανδφρούπολης, το οποίο απέρριψε την ένσταση του κατά της εκλογής του Γιάννη Ζαμπούκη ως δημάρχου Αλεξανδρούπολης λόγω κωλύματος εκλογιμότητας, εξετάσει ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης μαζί με τα μέλη της παράταξης του.

Την τελική απόφαση μάλιστα θα την πάρει την Πέμπτη, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί μιλώντας στον… αγαπημένο του σταθμό, τον STATUS Radio και την εκπομπή του Σταύρου Αποστολίδη, του οποίου, όπως και του ραδιοφωνικού σταθμού, έπλεξε το εγκώμιο για την… αντικειμενικότητα τους και την αντιμετώπιση που είχε απ’ αυτούς τα 9 χρόνια που διετέλεσε δήμαρχος. Παράλληλα, έκανε άλλη μια… επίθεση στα ΜΜΕ που του άσκησαν έντονη κριτική, υποστηρίζοντας ότι αυτά ευθύνονται που παραπλληροφόρησαν τον λαό και δεν τον ψήφισε την δεύτερη Κυριακή.

“Θα δει ο λαός, ιδιαίτερα το 52% που δεν με ψήφισε, αλλά δεν σημαίνει ότι εγώ το βάζω στην άκρη αυτό το ποσοστό που δεν με ψήφισε. Το 52% είναι παραπληροφορημένο. Ο λαός δεν φταίει. Εγώ δεν μπόρεσα να τους δημιουργήσω τις προϋποθέσεις να ξεφύγουν από την παραπληροφόρηση και να αντιληφθούν τι ακριβώς συμβαίνει”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Λαμπάκης, αν και όλοι γνωρίζουν ότι επιδόθηκε σε επικοινωνιακό ορυμαγδό με την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ του Έβρου να τον… αποθεώνουν καθημερνά και να του πλέκουν το εγκώμιο.

“Σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου

αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την αποδέχομαι”

Στη συνέχεια επιβεβαίωσε αυτό που έγραψε το Evros-news.gr πριν λίγες ημέρες, ότι δηλαδή σκέφτεται να προσφύγει στο ΣτΕ για την απόρριψη της ένστασης του. “Τις αποφάσεις των δικαστηρίων ο Βαγγέλης ο Λαμπάκης με 37 χρόνια δικηγορίας και 9 χρόνια υπηρέτησης της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις σέβεται. Αρκετές από αυτές δεν τις αποδέχεται όμως. Άρα λοιπόν, επειδή ήταν και το ένα αναμενόμενο και το άλλο, αφού για να είμαι ειλικρινής, υπήρχε μια διάσταση ως προς την γραμματική διατύπωση μιας διάταξης, η οποία είχε ένα κόμμα  και σε κείνο το κόμμα στηριζόταν το ναι ή το όχι, η ερμηνεία δηλαδή. Επειδή υπάρχει η αναγκαιότητα να επεξεργαστούμε το σκπετικό της αποφάσεως, ήδη το νιομικό επιτελείο με τον Καθηγητή της Νομικής Σχολής των Αθηνών ο οποίος είναι η κορυφή μέσα στο χώρο τον διοικητικό αυτών των υποθέσερων, επεξεργαζόμαστε το σκεπτικό της αποφάσεως και μέχρι την Πέμπτη θα έχουμε την απόφαση μας και την διατύπωση της τελικής απόφασης μας.  Μέχρι τότε θα περιμένουν όλιοι την δήλωση της παράταξης μου”.

-Στο Συμβούλιο της Επικρατείας σκέφτεται να προσφύγει ο Β.Λαμπάκης μετά την απόρριψη της ένστασης του

Όταν ρωτήθηκε αν ουσιαστικά προαναγγέλει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επανέλαβε:  “Σέβομαι την απόφαση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την αποδεχόμαστε κιόλας. Επεξεργαζόμαστε το σκεπτικό της απόφασης και μέχρι την Πέμπτη θα έχουμε την διατύοωση της απόφασης μας ως παράταξη. Αν εκτιμήσει ο νομικός σύμβουλος ότι είναι εφικτή η αλλαγή αυτής της πρωτόδικης απόφασης, κατευθυνόμαστε προς τα εκεί. Της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας δηλαδή.

Η αλήθεια είναι ότι από όλα αυτά ο λαός τυραννίστηκε, πολιτικά εννοώ, αλλά κανείς δεν επιβάλλει η δημοκρατία να αρχίζει μετά την παραβίαση της νομοθεσίας από κάποιον. Δηλαδή θα άρεσε στο λαό να αρχίσουμε από εκεί που παραβίασε και μετά ο κύριος Ζαμπούκης την εκλογική νομοθεσία; Οι νόμοι υπάρχουν μόνο για τους μεν και όχι για τους δε”;

-Μα απεφάνθη η Δικαιοσύνη. Είπε ότι δεν υπάρχει παραβίαση.

-“Άρα λοιπόν να καταργήσουμε τα δικαστήρια”; 

-Μα μίλησαν τα δικαστήρια και είπαν ότι απορρίπτουμε την ένσταση Λαμπάκη. Δεν έχει δίκιο. Ο Ζαμπούκης έχει δίκιο και έχει δικαίωμα να είναι δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

“Μίλησε ένα πρωτόδικο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης. Είπα το σέβομαι, αλλά υπάρχει στην περίπτωση αυτή ο επόμενος βαθμός, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας που είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο οποίο αν κατατεθεί ανίρεση, είναι υποχρεωμένο εντός 60 ημερών να βγάλει απόφαση. Την Πέμπτη θα έχετε πλήρως την απόφαση μας, αφού θα συζητήσουμε ως παράταξη”.