Η Αλεξανδρούπολη στο 3ο “Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς”

Η Αλεξανδρούπολη στο 3ο “Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς”

Από τις 25 ως τις 27 Σεπτεμβρίου 2019 το “Γειτονιές και Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης (που αλλάζει..)” μετακομίζουν κάτω από την Ακρόπολη για το #Euromed2019 ! Είναι το 3ο “Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς” υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, της Κυπριακής Δημοκρατίας, της ΟΥΝΕΣΚΟ, του Υπουργείου Πολιτισμού και άλλων κορυφαίων φορέων.

Ο διαχειριστής της Ηλίας Τζιώρας, θα έχει την τιμή να παρουσιάσει το επόμενο επιστημονικό άρθρο του, το οποίο εγκρίθηκε από την Επιτροπή. Συμμετέχει ως ερευνητής και υποψήφιος διδάκτορας στη ψηφιοποίηση και διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας, μέλος της επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου. Εκεί όπου θα χτυπάει η καρδιά της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης, καθώς επιστήμονες, πανεπιστήμια, παγκόσμιοι επιστημονικοί φορείς, ερευνητικά κέντρα και μουσεία ενώνουν τις δυνάμεις τους και μιλούν για #CulturalHeritage και #DigitalHeritage.

Η Αλεξανδρούπολη μέσα από την σελίδα “Γειτονιές και Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης” θα ακουστεί και θα βρει την άξια θέση της ως πρωτοπόρος στη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ο Ηλίας Τζιώρας θα παραβρεθεί με υψηλές προσδοκίες ώστε να λάβει νέες γνώσεις στη διάσωση και στην ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής, ιστορικής και λαογραφικής μας κληρονομιάς. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να μεταφέρει από την πλευρά του στους εκλεκτούς συμμετέχοντες τη δική του εμπειρία στη καταγραφή της συλλογικής μνήμης και δημιουργίας ιστορικού αρχείου μέσω του Crowdsourcing και των Social Media.
Αναλυτικότερα οι θεματικές του #EUROMED 2019 είναι:
• Συντήρηση, Προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στο ψηφιακό πολυμεσικό περιβάλλον και διαδίκτυο (Εκπαίδευση, Τουρισμό, κτλ)
• Η ψηφιοποίηση στον τουρισμό και την Αρχαιολογία
• Ψηφιακή Πολιτιστική κληρονομιά και η διαχείριση της (Εμπειρίες, νέες προκλήσεις και προοπτικές)
• Νομικό πλαίσιο και ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (συμβάσεις, προγράμματα, πνευματικά δικαιώματα)
Ο χώρος πραγματοποίησης του Συνεδρίου είναι το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής -Πανεπιστημιούπολη 2- Π. Ράλλη & Θηβών -Αιγάλεω Αττικής (ΤΚ.12241). (www.euromed-dch.eu)