Έρχεται η 24η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών στις 11 με 15 Σεπτεμβρίου

Έρχεται η 24η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών στις 11 με 15 Σεπτεμβρίου

Το γεγονός της χρονιάς για τις Φέρες, τον δήμο Αλεξανδρούπολης, τον Έβρο και την Θράκη γενικότερα όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, έρχεται σε λίγες ημέρες. Η 24η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών που θα διεξαχθεί 11 με 15 Σεπτεμβρίου, πλησιάζει.

Η έκθεση που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, αλλά και δίνει την ευκαιρία σεπαραγωγούς, επαγγελματίες, επιχειρήσεις και φορείς που έχουν σχέση με τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα στην περιοχή και ολόκληρο το νομό Έβρου, αναμένεται να αποτελέσει και φέτος “πόλο έλξης” και να κατακλυστεί από αγρότες, κτηνοτρόφους, αλλά και πολίτες από την γύρω περιοχή και όλο τον Έβρο, ενώ στόχος είναι να προσελκύσει για πρώτη φορά και επισκέπτες και από όλη την Θράκη.

Αναμένεται να περιλαμβάνει πάνω από 50 εκθέτες, οι οποίοι σε ειδικά περίπτερα αλλά και τους εξωτερικούς χώρους, θα εκθέτουν προϊόντα, μηχανήματα, υπηρεσίες αλλά και ζωικό κεφάλαιο. Πρόκειται για παραγωγούς, οικοτεχνίες και βιοτεχνίες μεταποίησης αγροτικών και άλλων προϊόντων, πωλητές αγροτικών και όχι μόνο μηχανημάτων και γενικότερα φορείς της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας. Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο από τους εκθέτες για συμμετοχή, αλλά και απ’ τον κόσμο που θέλει να επισκεφθεί την έκθεση-θεσμό που διεξάγεται εδώ και πολλά χρόνια.

Η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών, διοργανώνεται με επιτυχία κάθε Σεπτέμβρη από το 1996, με στόχο την προώθηση  των  τοπικών  προϊόντων, την προβολή των αγροτικών επιχειρήσεων και της παραγωγής τους, την ανάδειξη των προσπαθειών αγροτικών και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών, την ανάπτυξη αγροτουριστικών κινήσεων στην περιοχή και αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα σε κάθε μορφή του.

Τις τελευταίες ημέρες και μετά την ανάληψη από χθες Δευτέρα των καθηκόντων του, ο νέος Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρης Κολγιώνης, άνθρωπος που γνωρίζει όσο λίγοι τον αγροκτηνοτροφικό τομέα, έχει επιδοθεί με τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα. Να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης, ώστε όλα να είναι έτοιμα την ερχόμενη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, που θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 24ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών η οποία θα διαρκέσει ως τις 15 Σεπτεμβρίου. Οι σκέψεις και τα σχέδια του ίδιου και της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Αλεξανδρούπολης για την συγκεκριμένη έκθεση δεν προλαβαίνουν φυσικά να υλοποιηθούν φέτος, αλλά στόχος είναι να παρουσιαστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με δεδομένο βέβαια το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους και μέχρι την διεξαγωγή της έκθεσης.