Διδυμότειχο: Ο Λεωνίδας Γεωργιάδης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου – Η Οικονομική Επιτροπή και η Ποιότητας Ζωής

Διδυμότειχο: Ο Λεωνίδας Γεωργιάδης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου – Η Οικονομική Επιτροπή και η Ποιότητας Ζωής

Ο Λεωνίδας Γεωργιάδης από την παράταξη του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον δήμο Διδυμοτείχου, κατά την πρώτη συνεδρίαση του την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή πήραν μέρος οι 26 από τους 27 νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους και απουσίαζε ο Γιάννης Σαρσάκης που ως γνωστόν έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη “Απ’ την αρχή” του κ.Χατζηγιάννογλου. Η απουσία όμως ήταν δικαιολογημένη λόγω ταξιδιού στο εξωτερικό (Βουλγαρία) συμμετέχοντας ως μέλος του Συλλόγου Καστροπολίτες σε φεστιβάλ στην πόλη Καζανλάκ με την υποστήριξη και του Δήμου. Μετά από τις προτάσεις των παρατάξεων και την ψηφοφορία, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με θητεία ως τις 6 Νεομβρίου του 2021, εκλέχθηκε ο Λεωνίδας Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος ο Νίκος Τολίδης από την παράταξη του Χρήστου Τοκαμάνη και Γραμματέας ο Θανάσης Γατίδης από την παράταξη του Κώστα Δημητρίου.  Δεν επιβεβαιώθηκαν δηλαδή όσα ακούγονταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ότι θα εκλέγονταν μετά από συμφωνία νέος Πρόεδρος στο συγκεκριμένο όργανο ο πρώην δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ακολούθησε η εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία έχει πολύ σημαντικό ρόλο, αφού μέσω αυτής ουσιαστικά υλοποιούνται όλες οι αποφάσεις. Εκεί, ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου που θα προεδρεύει έχει μόνο δύο μέλη, ο ίδιος και η Βασιλική Δελήμπαλτα, άλλα δύο ο Χρήστος Τοκαμάνης, τους Θανάση Σιαλάκη και Παρασκευά Τσολακίδη και έναν ο Παρασκευάς Πατσουρίδης, τον Γιώργο Τζιβάρα. Οπότε χρειάζεται έναν ακόμα για να έχει πλειοψηφία στις αποφάσεις ο κ.Χατζηγιάννογλου και πιθανόν αυτός θα είναι ο κ.Τζιβάρας, μια και υπήρξε προεκλογική και συμφωνήθηκε να υπάρχει και μετεκλογική συνεργασία με τον πρώην δήμαρχο κ.Πατσουρίδη.

Τακτικά Μέλη:
1.∆ελήµπαλτα Βασιλική
2.Σιαλάκης Αθανάσιος
3.Τσολακίδης Παρασκευάς
4.Τζιβάρας Γεώργιος

Αναπληρωµατικά Μέλη:
1.Γιαγτζίδης Παναγιώτης
2.∆ουλάκη Χρυσωάννα
3.Κυπαρισσούδης Πασχάλης
4.Εµµανουηλίδης ∆ηµήτριος

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Τέλος, έγινε και η εκλογή της επίσης σημαντικής για την λειτουργία του δήμου Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπου και σε αυτή η παράταξη του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου θα χρειάζεται μια ψήφο από τις άλλες δύο που εκπροσωπούνται, προκειμένου να έχει την πλειοψηφία. Γιατί έχει εκτός του δημάρχου τον Παναγιώτη Γιαγτζίδη, η πλευρά του κ.Τοκαμάνη τους Σίμο Τσιλκίκα και Μαρία Μανάκα και ο Παρασκευάς Πατσουρίδης την Χρύσα Ζαφειροπούλου.

Τακτικά Μέλη:
1.Γιαγτζίδης Παναγιώτης
2.Τσιλίκας Σίµος
3.Μανάκα Μαρία
4.Ζαφειροπούλου Χρύσα

Αναπληρωµατικά Μέλη:
1.∆ελήµπαλτα Βασιλική
2.Αραµπατζή Λεµονιά
3.Χατζηανδρέου Παναγιώτης
4.Αδαµάκης Πασχάλης

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ