Τοψίδης: Εισπράττει… 14 ευρώ έξοδα μετακίνησης απ’ το Επιμελητήριο και κατηγορεί άλλους ότι συνεργάζονται για μισθούς, αξιώματα!!!

Τοψίδης: Εισπράττει… 14 ευρώ έξοδα μετακίνησης απ’ το Επιμελητήριο και κατηγορεί άλλους ότι συνεργάζονται για μισθούς, αξιώματα!!!

Έντονο εκνευρισμό όπως δείχνουν οι αντιδράσεις του, έχει προκαλέσει στον ηττημένο των πρόσφατων περιφερειακών εκλογών Χριστόδουλο Τοψίδη η κίνηση-ματ του νικητή και νέου Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιου, για συνεργασία των τριών παρατάξεων στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” της οποίας είναι επικεφαλής, η “Περιφέρεια σε Δράση” του Κώστα Σιμιτσή και η “Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση” του Ανδρέα Καραγιώργη ανακοίνωσαν επίσημα την συνεργασία τους και αυτό προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης”, επειδή βλέπει πως δεν μπορεί να έχει πλέον ουσιαστικό ρόλο παρέμβασης και καθορισμού των εξελίξεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδομίας κι Θράκης. Γι’ αυτό και επιδόθηκε τις δύο τελευταίες ημέρες σε μπαράζ δηλώσεων, είτε με γραπτές ανακοινώσεις, είτε με προσωπικές συνεντεύξεις, ακόμα και σε… μουσικά ραδιόφωνα του Έβρου. Κατηγορεί με βαριές εκφράσεις την ξεκάθαρη και δημόσια συνεργασία των τριών Περιφερειακών παρατάξεων, την οποία εξάλλου και ο αυτοδιοικητικός νόμος του “Κλεισθένη” επιβάλει.

Χρησιμοποιεί μάλιστα και βαρύγδουπες εκφράσεις, λέγοντας ότι: “Αναμένουμε και την κατανομή θέσεων, μισθών και αξιωμάτων που θα αποτελέσει το επιστέγασμα και την ολοκλήρωση της μεθόδευσης αυτής. Δυστυχώς για κάποιους ανθρώπους, ένας μισθός και μία θέση Αντιπεριφερειάρχη ή Εντεταλμένου Συμβούλου είναι αρκετά για να ξεχάσει κανείς και την πολιτική του θέση και το κόμμα του, αλλά και τους ψηφοφόρους του” και αρχίζει τα… ηρωικά: “Η παράταξή μας επιμένει να θεωρεί ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Περιφέρειας και των πολιτών και όχι την κατανομή των αξιωμάτων των θέσεων των μισθών και στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα και συνέπεια”.

Κοίτα ποιος μιλάει!!! Ο Τοψίδης που εισπράττει

ακόμα και τα 13,80 ευρώ απ’ το Επιμελητήριο Έβρου

Εδώ φυσικά ταιριάζει απόλυτα, το γνωστό… Κοίτα ποιος μιλάει. Ο κ.Τοψίδης που παριστάνει τον… υπεράνω χρημάτων και θέσεων ή αξιωμάτων, ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου εισπράττει ακόμα και τα 13,80 ευρώ ως έξοδα μετακίνησης από την Αλεξανδρούπολη στην Κομοτηνή για τις συνεδριάσεις της εταιρείας ΔΕΣ-ΜΟΣ ή άλλα 20,80 ευρώ για μετάβαση του από την Αλεξανδρούπολη στην Ξάνθη για κάποια συνάντηση στο πλαίσιο της θέσης του. Αυτός λοιπόν που παριστάνει τον τιμητή κατηγορώντας τους άλλους ότι συνεργάζονται για καρέκλες, μισθούς και εμφανίζεται ότι τον ενδιαφέρει μόνο η προσφορά στην Περιφέρεια, εισπράττει το… τεράστιο ποσό των 34,60 ευρώ για έξοδα μετακίνησης σε Κομοτηνή, Ξάνθη, όπως είχε αποκαλύψει το Evros-news.gr με σχετικό toy δημοσίευμα.

-Πάνω απ’ όλα η νομιμότητα: Έξοδα 34,60 ευρώ για μετάβαση του Προέδρου Χ.Τοψίδη σε Κομοτηνή, Ξάνθη

Επίσης, να μας πει τι θα έκαναν οι δικοί του σύμβουλοι αλλά και ο ίδιος, αν ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος τους πρότεινε συνεργασία και έπαιρναν κάποιες θέσεις ευθύνης. Δεν θα εισέπρατταν τα χρήματα που προβλέπονται; Εδώ οι Μαρκόπουλος, Εξακουστός, Αμοιρίδης, Πατακάκης, ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών και έκαναν… ιερό αγώνα, μόλις έχασαν ή κινδύνεψαν να χάσουν τις θέσεις που ήταν διορισμένοι και γι’ αυτό άλλωστε ξεκίνησαν “πόλεμο” εναντίον του Περιφερειάρχη που επανεκλέχθηκε και συμμάχησαν με τον κ.Τοψίδη.

Αλλά έχει μεγάλο θράσος ο Χριστόδουλος Τοψίδης να κατηγορεί τους άλλους ότι επιδιώκουν θέσεις και μισθούς, όταν αυτός ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, εκτός του μισθού του εισπράττει και 800 ευρώ τον μήνα ως αποζημίωση για τη συμμετοχή τους σε Επιτροπές. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όπως είχαμε αποκαλύψει είχε διορίσει και την σύζυγό του Νίκη Μουχταρίδου σε Επιτροπή του Επιμελητηρίου, ενώ ήταν η μοναδική εκλεγμένη σύμβουλος που δεν ανήκε στην Διοικητική Επιτροπή όπως οι άλλοι που επιλέχθηκαν. Έτσι εισέπραττε και αυτή 150 ευρώ τον μήνα για την συμμετοχή στην συγκεκριμένη Επιτροπή. Ο κύριος Τοψίδης που εμφανίζεται… υπεράνω χρημάτων και κατηγορεί τους άλλους επειδή ανακοίνωσαν δημόσια και επίσημα την συνεργασία τους, ότι το κάνουν για μισθούς, καρέκλες και αξιώματα. Λες και οι πολίτες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και ιδιαίτερα οι Εβρίτες που τον γνωρίζουν απ’ την… καλή και την ανάποδη και γι’ αυτό τον άφησαν δεύτερο στις εκλογές, δεν ξέρουν τι συμβαίνει και πως λειτουργεί και ενεργεί χρόνια τώρα ο ίδιος.

-Χ.Τοψίδης: Διόρισε την σύζυγο του σε αμειβόμενη Επιτροπή του Επιμελητηρίου Έβρου όπου είναι Πρόεδρος!!!

3 Σχόλια

  1. κ. Πιτιακούδη εαν ο νόμος ορίζει αποζημίωση για τα εκτός έδρας τότε ορθά τα παίρνει , το Επιμελητήριο υπάγεται σε κάποιον έλεγχο για την οικονομική του διαχείριση ;

    • Αυτό κατάλαβες ότι γράφουμε; Γιατί τα παίρνει; Απλά αναφέρουμε ότι αυτός που κατηγορεί άλλους ότι συνεργάζονται για να πάρουν μισθό, δεν… αφήνει ούτε 13 ευρώ αποζημίωση οδοιπορικών από το Επιμελητήριο. Δεν δικαιούται δια να ομιλεί και να κατηγορεί δηλαδή άλλους, όταν ο ίδιος κάνει χειρότερα. Αυτό λέμε ξεκάθαρα.

  2. κ Πιτιακουδη, εάν το ορίζει ο νόμος και το ορίζει τότε ορθά αποζημιώνεται. Oi θέσεις του και οι τακτικές είναι γνωστές. Ενημερώνω οτι το Επιμελητήριο υπάγεται σε κατασταλτικό έλεγχο που διενεργεί το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η υπηρεσία αυτή έχει διενεργήσει το έλεγχο για τις προηγούμενες οικ. χρήσεις; γνωρίζεις κάτι ;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*