Λευκή Νύχτα Ορεστιάδας: Αύξηση τζίρου 300% στα καταστήματα εστίασης, εξάντληση αποθεμάτων στα εμπορικά!!!

Λευκή Νύχτα Ορεστιάδας: Αύξηση τζίρου 300% στα καταστήματα εστίασης, εξάντληση αποθεμάτων στα εμπορικά!!!

Με ένα… ενθουσιώδες δελτίο τύπου, απόλυτα δικαιολογημένο λόγω της τεράστιας επιτυχίας που είχε η “1η Λευκή Νύχτα Ορεστιάδας 2019” η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφέρειας, έκανε αποτίμηση της εκδήλωσης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, πάνω από 10.000 επισκέπτες συμμετείχαν στην μεγάλη αυτή γιορτή, τα καταστήματα εστίασης είχαν αύξηση τζίρου 300%, τα εμπορικά καταστήματα… ξεπούλησαν αφού εξαντλήθηκαν τα αποθέματα των καλοκαιρινών τους εκπτώσεων, ενώ βρέθηκαν στην Ορεστιάδα και επισκέπτες από Βουλγαρία, Τουρκία.

Όπως αναφέρει το ΔΣ της ΕΕΒΟΠ:

“Η 1η Λευκή Νύχτα Ορεστιάδας 2019 έχει πλέον περάσει στην ιστορία . Ολοκληρώθηκε ένα  αστικό  φεστιβάλ που οργανώθηκε στην βάση της πολυσυμμετοχικότητας και της αυτοδιαχείρισης χωρίς δυσθεώρητα budget  και μεγάλες  διαφημιστικές καμπάνιες ,που κατέστησε την πόλη μας για πρώτη φορά  προορισμό αστικού τουρισμού ,ένα  χαρακτήρα που δεν διέθετε.

Η επιτυχία που σημείωσε ήταν εκπληκτική ,πέρα από κάθε προσδοκία   και η ιστορία θα γράψει ότι δεν υπήρξε ποτέ πιο πριν στην πόλη μας , ανάλογο φαινόμενο  με καθολική  αποδοχή και  τεράστια έξωθεν επισκεψιμότητα. Πρωταγωνιστές στο εγχείρημα ήταν  ο επαγγελματικός , καλλιτεχνικός και εμπορικός πνεύμονας της πόλης μας ,που   με αποφασιστικότητα  αγκάλιασε  την ‘1η Λευκή Νύχτα Ορεστιάδας 2019 ‘ και την υλοποίησε δυναμικά και υποδειγματικά . Ήταν επίσης η πρώτη φορά που επιτεύχθηκε ένας στόχος , που για κάποιους από εμάς ήταν όραμα που έπρεπε να έχει υλοποιηθεί  από χθες : Η τουριστική επισκεψιμότητα στην πόλη μας όχι μόνο από όλο τον Νομό , αλλά και από τις  γειτονικές χώρες Τουρκία και Βουλγαρία  ,δημιουργώντας πλέον ένα προηγούμενο που θα έχει και συνέχεια, και μεγέθυνση.

-Ορεστιάδα: Τεράστια επιτυχία η “1η Λευκή Νύχτα” – Πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου που ξεχύθηκε στην πόλη

Εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών του φεστιβάλ ξεπέρασε τους 10.000 επισκέπτες .    Σχετικά με το οικονομικό αποτέλεσμα , ο τζίρος όλων  των καταστημάτων εστίασης  σημείωσε αύξηση 300% τη συγκεκριμένη βραδιά , ενώ στο κομμάτι των εμπορικών καταστημάτων στα περισσότερα σημειώθηκε τελική εξάντληση  των αποθεμάτων που διέθεταν στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων και όχι μόνο . Μόνο στο τμήμα των καταστημάτων εστίασης συμπεριλαμβανομένων  των καλλιτεχνών ,εργάστηκαν πάνω από 350 άτομα ,πλέον των ιδιοκτητών των εμπορικών καταστημάτων και του προσωπικού τους .  Σχετικά με το ύψος του συνολικού τζίρου της βραδιάς στην πόλη είναι δύσκολο να υπάρξει απόλυτη τιμή ,αλλά εκτιμάται ότι υπερέβη κατά πολύ τις 300.000 ευρώ .

Gepostet von Fotokinisi Orestiada am Mittwoch, 28. August 2019

Το κόστος της εκδήλωσης καλύφθηκε αποκλειστικά από χορηγίες των τοπικών επιχειρηματιών  , πλέον της χορηγίας από την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου , καθώς και από την Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφέρειας .Το συνολικό κόστος  της εκδήλωσης  (χορηγίες και χρηματοδότηση από την ΕΕΒΟΠ ) δεν ξεπέρασε τις 2.800 ευρώ .

Οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακ.Θράκης , στον Περιφερειάρχη κ.Μέτιο και ειδικά στον  Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς . Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών σωματείων Έβρου κ.Μπέλα Αθανάσιο . Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Αστεριάδη , για την τιμή που μας έκανε να παραβρεθεί στην τελετή έναρξης  της εκδήλωσης . Ο πανοσιολογιότατος επιτελεί ένα εκπληκτικό έργο στους κόλπους της Εκκλησίας , και είμαστε περήφανοι που είναι Ποιμένας και συνδημότης μας . Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα Γκουγκουσκίδου που μας βοήθησε στην προβολή και προώθηση της εκδήλωσης στην γειτονική Αδριανούπολη .

Η τεράστια και άνευ προηγουμένου επιτυχία της ‘1ης Λευκής Νύχτας Ορεστιάδας 2019’ ,δημιουργεί παρακαταθήκη ,και εγκαινιάζει ένα γεγονός που θα γίνει θεσμός .Ήδη έχουμε αρχίσει τις προετοιμασίες  για τη 2η Λευκή Νύχτα του επόμενου καλοκαιριού  ,μαζί με τους πρώτους φορείς που συστρατεύθηκαν με την ΕΕΒΟΠ   για το σκοπό αυτό . Για την πρόοδο των προετοιμασιών θα εκδίδεται δελτίο τύπου .

Το ΔΣ της ΕΕΒΟΠ

Υ.Γ: Το δελτίο Τύπου περιέχει ευχαριστίες για όλους όσους βοήθησαν στην πρωτοφανή επιτυχία της “1ης Λευκής Νύχτας”. Απουσιάζει όμως όπως θα παρατηρήσετε, το όνομα του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη και της δημοτικής αρχής. Απόλυτα φυσιολογικό, αφού ο κ.Μαυρίδης και ο δήμος Ορεστιάδας συνολικά, όχι μόνο δεν βοήθησε, αλλά τήρησε εχθρική στάση απέναντι στην συγκεκριμένη εκδήλωση, την οποία όμως “αγκάλιασαν” και στήριξαν οι επαγγελματίες και χιλιάδες πολίτες. Κι αυτό είναι που μετράει και έχει σημασία.

 

 

 

 

Ένα σχόλιο

  1. Ο κόσμος “ψοφάει” για τζερτζελέ…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*