Ορεστιάδα: Δύο σημαντικά έργα ύδρευσης σε Τοπικές Κοινότητες του δήμου ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΟ

Ορεστιάδα: Δύο σημαντικά έργα ύδρευσης σε Τοπικές Κοινότητες του δήμου ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΟ

Την ένταξη δύο έργων, συνολικού ύψους 5.279,834,56 ευρώ που αφορούν Τοπικές Κοινότητες του δήμου Ορεστιάδας, ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΟ με αντίστοιχες αναοινώσεις του Προέδρου της Δημήτρη Τσελεμπή και του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 4.380.834,56€ ΜΕ ΦΠΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ»

Η ένταξη της πράξης με τίτλο «Προμήθεια μονάδας επεξεργασίας νερού οικισμών Δήμου Ορεστιάδας» θα συντελέσει καθοριστικά στην προσπάθεια της Δ.Ε.Υ.Α. Ορεστιάδας για τη βελτίωση των συνθηκών υδροδότησης παρέχοντας άριστη ποιότητα νερού για τις Τοπικές Κοινότητες Στέρνας, Καβύλης, Καστανεών, Ριζίων Βύσσας που ανήκουν στην Δ.Ε. Βύσσας, τις Τοπικές Κοινότητες Ορμενίου, Ελαίας, Πτελέας, Πετρωτών, Δικαίων, Πενταλόφου που ανήκουν στη Δ.Ε. Τριγώνου, και τις Τοπικές Κοινότητες Λεπτής, Νεοχωρίου, Θουρίου, Χειμωνίου που ανήκουν στη Δ.Ε. Ορεστιάδας του Δήμου Ορεστιάδας.

Με την προμήθεια των μονάδων επεξεργασίας νερού των κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας, θα λυθούν προβλήματα που σχετίζονται με την ποιότητα και ποσότητα του νερού. Το νερό είναι ανανεώσιμος φυσικός πόρος, αλλά επιβάλλεται η ορθολογική και προσεκτική διαχείρισή του. Η παροχή επαρκούς ποσότητας και καλής ποιότητας είναι βασική παράμετρος για τη ζωή.

«ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Ο. ΜΕ ΤΙΤΛΟ ‘’ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ’’ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 899.000 € ΜΕ Φ.Π.Α».

Η ένταξη της πράξης αφορά στην αντικατάσταση του υφιστάμενου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Πύργου του Δήμου Ορεστιάδας.

Πρόκειται για οικισμό με αύξηση του πληθυσμού του τα τελευταία χρόνια λόγω της πολύ κοντινής του απόστασης από την πόλη και το κέντρο της Ορεστιάδας. Στο υφιστάμενο δίκτυο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ως προς τη λειτουργία του καθώς λόγω παλαιότητας του δικτύου υπάρχουν μεγάλες απώλειες και συνεχής θραύσεις αγωγών, ενώ παράλληλα η αυξημένη ζήτηση έχει ως αποτέλεσμα την χαμηλή πίεση στο δίκτυο ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.