Έβρος: Επίσκεψη και συναντήσεις του κλιμακίου της Ν.Δ με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς (φωτορεπορτάζ)

Έβρος: Επίσκεψη και συναντήσεις του κλιμακίου της Ν.Δ με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς (φωτορεπορτάζ)

Επίσκεψη στο νομό Έβρου και σειρά συναντήσεων είχε χθες κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας που αποτελούνταν από τους βουλευτές Δημήτρη Καιρίδη, Κωνσταντίνο Μπλούχο και Σπύρο Τσιλιγγίρη, στα πλαίσια της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην 84η ΔΕΘ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, συνοδευόμενοι από τους τους βουλευτές Χρήστο Δερμεντζόπουλο,, Σταύρο Κελέτση και Τάσο Δημοσχάκη και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ, είχαν επαφές και συζητήσεις με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων και θεσμικούς φορείς.

Αρχικά συναντήθηκαν στο γραφείο του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη με τον ίδιο, παρουσία και του δημάρχου Σαμοθράκης Νίκου Γαλατούμου. Συζήτησαν με τους δυο νεοεκλεγέντες τα προβλήματα που υπάρχουν στους δήμους τους, άκουσαν τα αιτήματα τους και ανέλυσαν τις προθέσεις της Κυβέρνησης.


Ακολούθησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, παρουσία των δύο Αντιπεριφερειαρχών Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Κώστα Βενετίδη και Τουρισμού  Θανάση Τσώνη. Αντικείμενο φυσικά ζητήματα που αφορούν όλο τον Έβρο.

Το κλιμάκιο των τριών βουλευτών της Ν.Δ και της Νομαρχιακής, μαζί με τους βουλευτές του νομού, επισκέφθηκε την επιχείρηση «ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ» στην Αλεξανδρούπολη, ενώ είχε συνάντηση και με τον Πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονίδη.

Στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος μάλιστα παραβρέθηκε και στην βραδινή συνάντηση και συζήτηση με τους παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο με τους τρεις βουλευτές και τα μέλη της ΝΟΔΕ Έβρου, μαζί με τους βουλευτές του νομού Χρήστο Δερμεντζόπουλο και Σταύρο Κελετση, επισκέφθηκαν διαδοχικά τους δήμους Σουφλίου και Διδυμοτείχου.

Στο Σουφλί έγιναν δεκτοί και συζήτησαν με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο, ο οποίος επεσήμανε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του και ζήτησε την στήριξη της Κυβέρνησης για την επίλυση τους.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης τους ήταν το Διδυμότειχο, όπου είχαν συνάντηση με τον επίσης νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, από τον οποίο ενημερώθηκαν για τις προτεραιότητες του, τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και τους ζήτησε να μεταφέρουν προς την Κυβέρνηση την ανάγκη πολύπλευρης στήριξης στην προσπάθεια που ξεκίνησε με τους συνεργάτες του.

Οι βουλευτές Δημήτρης Καιρίδης (Αθήνας), Κωνσταντίνος Μπλούχος (Δράμας) και Σπύρος Τσιλιγγίρης (Ξάνθης), μαζί με τους βουλευτές του νομού Χρήστο Δερμεντζόπουλο και Σταύρο Κελέτση βρέθηκαν στη συνέχεια της περιοδείας στην Ορεστιάδα. Εκεί αρχικά συναντήθηκαν  με τον Κοσμήτορα του Δ.Π.Θ. στα δύο τμήματα της πόλης (Αγροτικής Οικονομίας και Δασολογίας) Σπύρο Κουτρούμπα. Ενημερώθηκαν για τα προβλήματα, τα αιτήματα και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν, για την ενίσχυση και στήριξη των συγκεκριμένων τμημάτων που λειτουργούν στην ακριτική πόλη.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπου άκουσαν από τον Πρόεδρο Λάμπη Κουμπρίδη και την διοίκηση να τους αναλύουν την δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι αγρότες της περιοχής και την ανάγκη έμπρακτης στήριξης από την Κυβέρνηση, με την καταβολή των αποζημιώσεων και άλλα μέτρα ανακούφισης τους.

Στην Αλεξανδρούπολη και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

Το βράδυ ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στην Αλεξανδρούπολη προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και στη συνέχεια η συνάντηση και συζήτηση με τους παραγωγικούς φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο  του νομού Έβρου. Σε αυτήν μετείχε μάλιστα και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης που ήρθε ειδικά για να ακούσει τις θέσεις, προτάσεις και αιτήματα των συμμετεχόντων, αλλά και να αναλύσει τις προθέσεις της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*