Αμερικανός Πρέσβης Πάιατ: Ποσό 2,3 εκατ. ευρώ επενδύει ο αμερικανικός στρατός στην Αλεξανδρούπολη

Αμερικανός Πρέσβης Πάιατ: Ποσό 2,3 εκατ. ευρώ επενδύει ο αμερικανικός στρατός στην Αλεξανδρούπολη

Το ποσό των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ θα επενδύσει ο αμερικανικός στρατός στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να γίνει η ανέλκυση του ναυαγίου της βυθοκόρου «Όλγα». Έτσι θα διευκολυνθούν οι προσβάσεις των πλοίων στο λιμάνι της θρακικής πόλης, αλλά και θα ενισχυθεί το θαλάσσιο εμπόριο στην περιοχή.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάϊατ από το βήμα του τρίτου SouthEast Europe Energy Forum, το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Όπως έχουμε ήδη ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ στο Evros-news.gr, ο κ.Πάιατ αναμένεται να επισκεφθεί την ερχόμενη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου την Αλεξανδρούπολη, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ώστε να διαπιστώσει από κοντά την πρόοδο των εργασιών ανέλκυσης του ναυαγίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

-Υψηλές παρουσίες έρχονται για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης – Ο Αμερικανός πρέσβης και οι υπουργοί Παναγιωτόπουλος, Πλακιωτάκης

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι έχει έρθει η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα και σημείωσε ότι οι αμερικανικές επενδύσεις θα διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο στο ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας.

Ο Αμερικανός πρέσβης ανέφερε ακόμα ότι Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρος και ΗΠΑ, μπορούν να σχηματίσουν μία Ενεργειακή Ένωση, επενδύοντας στη συνεργασία και σε έργα κοινού ενδιαφέροντος, σε υποδομές, δίκτυα και εγκαταστάσεις αποθήκευσης.

Τέλος, ο κ. Πάϊτ υποστήριξε ότι η Ελλάδα με τους αγωγούς ΤΑΡ,  τον IGB που τώρα ξεκινάει να κατασκευάζεται, το Πλωτό Σταθμό ανοικτά της Αλεξανδρούπολης, αλλά και με τα σχεδιαζόμενα έργα του East Med και της πιθανής διασύνδεσης με την Βόρεια Μακεδονία αποτελεί ένα ενεργειακό κέντρο στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ολοένα και μεγαλύτερης σημασίας.

Πηγή: ethnos.gr