Ορεστιάδα: Ήρθαν απ’τη Βουλγαρία, παρέλαβαν λαθρομετανάστες στα Μαράσια αλλά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν

Ορεστιάδα: Ήρθαν απ’τη Βουλγαρία, παρέλαβαν λαθρομετανάστες στα Μαράσια αλλά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν

Συνελήφθησαν χθες (6-9-2019), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί.

Οι τέσσερις αυτοί, ηλικίας 56, 43, 33 και 28 ετών εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στον Έβρο, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 43, 33 και 28 ετών, οι οποίοι όπως προέκυψε αποτελούν μέλη κυκλώματος και εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε οι δύο δράστες, ηλικίας 43 και 33 ετών, επιβαίνοντες σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εισήλθαν στη χώρα μας από τη Βουλγαρία και κατευθύνθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο της Εθνικής Οδού Ορμενίου – Αρδανίου, όπου στάθμευσαν το ένα από τα οχήματα και αποχώρησαν με το δεύτερο.

Στη συνέχεια, ο 28χρονος, αφού παρέλαβε το σταθμευμένο όχημα, μετέβη σε αγροτική περιοχή των Μαρασίων και επιβίβασε σε αυτό δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους, άλλα μέλη του κυκλώματος, είχαν προηγουμένως περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με τη χρήση βάρκας.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην  επαρχιακή οδό Δερείου – Νέας Σάντας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 56χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν συνολικά δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.