ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι… σκιώδεις δημοτικές αρχές Λαμπάκη, Μιχαηλίδη και τα… σηκωμένα μανίκια του Ρωμύλου

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι… σκιώδεις δημοτικές αρχές Λαμπάκη, Μιχαηλίδη και τα… σηκωμένα μανίκια του Ρωμύλου

Διανύουμε λοιπόν την πρώτη εβδομάδα των πέντε των νέων δημοτικών αρχών και αυτή την Κυριακή ολοκληρώνονται οι εκλογές των προεδρείων των Δημοτικών Συμβουλίων και των επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής που είναι καθοριστικές για την λειτουργία κάθε δήμου.

Βέβαια, λόγω της νομοθετικής παρέμβασης της Κυβέρνησης, οι δήμαρχοι έχουν τις πλειοψηφίες και μπορούν να παίρνουν τις αποφάσεις που θέλουν, έστω κι αν στα δημοτικά συμβούλια δεν έχουν την απόλυτη πλειοψηφία. Ο δήμος Αλεξανδρούπολης πάντως, για μία ακόμη φορά… τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας, αφού εκεί έχουμε και … σκιώδη δημοτική αρχή. Γιατί ο πρώην (πρώην, πρώην, πρώην να το γράφουμε πολλές φορές, να το διαβάζει μήπως το συνειδητοποιήσει) Δήμαρχος κ.Λαμπάκης, φαίνεται δεν μπορεί να δεχθεί πως είναι αντιπολίτευση.

Δεν μπορούν χωρίς καρέκλα και τίτλους

Όταν έχεις μάθει να σε προσφωνούν “κύριε Δήμαρχε” ή “κύριε Αντιδήμαρχε” ή “κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑΑ”, μπορεί και να την…ψωνίσεις και να θέλεις να το ακούς συνέχεια. Συμβαίνει σε πολλούς και παντού. Όχι μόνο εδώ ή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια.  Μαζί λοιπόν με τους πρώην (πρώην, πρώην, πρώην, το γράφουμε για να το συνειδητοποιήσουν και να το πάρουν απόφαση και αυτοί) αντιδημάρχους του ή προέδρους δημοτικών επιχειρήσεων ανακοίνωσαν… σκιώδη Κυβέρνηση.

Μπορεί να έχασαν την καρέκλα, την εξουσία, τα… μεγαλεία αυτής και όλα τα υπόλοιπα, αλλά απέκτησαν τίτλο… Τομεάρχη. Έτσι οι πρώην αντιδήμαρχοι του, στη συντριπτική πλειοψηφία ανέλαβαν Τομεάρχες στο αντικείμενο που είχαν και θα ελέγχουν την καινούργια δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη. Υπήρξαν βέβαια και κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα με αλλαγές.

Όπως στα οικονομικά, όπου αφού δεν εκλέχθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Παντελίδης που εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες και καταγγελίες εναντίον των συναδέλφων του ότι σαμπόταραν την επανεκλογή του, Τομεάρχης ορίστηκε ο Χρήστος Γερακόπουλος. Δεν ξέρω αν θα ελέγχει και τα δέματα που θα πηγαίνουν προς την οδό Άβαντος, όπου ειδικά προεκλογικά από το Πολυκοινωνικό όπου ήταν επικεφαλής γινόταν χαμός, αλλά μάλλον τον έβαλε εκεί ο Βαγγέλης Λαμπάκης επειδή ήταν στην πρώην Οικονομική Επιτροπή.

Γι’ αυτό έβαλε τον Γερακόπουλο;

Ξέρετε, σε αυτή που πήγαιναν οι υποθέσεις πελατών της δικηγόρου Βασιλικής Μιχαλακάκου, συζύγου του πρώην (πρώην, πρώην, πρώην για να το συνειδητοποιήσει) Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και δικαιώνονταν όλοι με δικαστικό συμβιβασμό, με αποτέλεσμα να παίρνουν γρήγορα μετά τα χρήματα τους. Μήπως θα συνεχίζεται και με τη νέα οικονομική επιτροπή η έγκριση δικαστικών συμβιβασμών για να πληρώνονται, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια και έβαλε τον Γερακόπουλο να διαπιστώνει τι συμβαίνει;

Όπως άλλωστε ανέδειξε με πάμπολλα παραδείγματα το Evros-news.gr, επί κ.Λαμπάκη όποιος επαγγελματίας ήθελε να πάρει τα χρήματα που δεν είχε εισπράξει και του όφειλε ο δήμος Αλεξανδρούπολης αλλά δεν ήθελε να μπλέξει σε δικαστικές διαμάχες, έπαιρνε δικηγόρο τη σύζυγο του πρώην (πρώην, πρώην, πρώην για να το συνειδητοποιήσει) Δημάρχου, εγκρίνονταν άμεσα και πολύ γρήγορα έβγαινε και το ένταλμα πληρωμής. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις και ο ίδιος ο Βαγγέλης Λαμπάκης αν και είχε κώλυμα λόγω της συγγενικής του σχέσης, συμμετείχε ως Πρόεδρος της επιτροπής και ψήφισε κανονικά.

Ως Τομεάρχης δεν χρειάζεται πτυχίο ο Βαμβακερός

Γι’ αυτό εξάλλου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να τεθεί σε αργία και να μην ασκεί ούτε καθήκοντα δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης. Μια και ανέφερα την αργία,δεν ξέρω αν έληξε η αργία του Αντώνη Βαμβακερού στην οποία είχε τεθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα, γιατί επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος, αλλά και είδα ότι ορίστηκε Τομεάρχης Πολυκοινωνικού στην σκιώδη δημοτική αρχή.

Φαντάζομαι ότι γι’ αυτό δεν χρειάζεται η προσκόμιση κάποιου πτυχίου και ο έλεγχος αν είναι νόμιμο ή πλαστό. Γιατί να θυμίσουμε πως καταδικάστηκε για πλαστογράφηση πτυχίου και για αυτό εξάλλου τέθηκε σε αργία και μάλιστα οι δικαστικές εμπλοκές συνεχίζονται για την συγκεκριμένη περίπτωση, άσχετα αν ήταν υποψήφιος και επανεξελέγη. Τώρα πάντως με την… σκιώδη κυβέρνηση-δημοτική αρχή, βρήκε ρόλο και ο…. Σάββας Σεφεριάδης.

Μπορεί στα προηγούμενα 9 χρόνια ο κ.Λαμπάκης να μην τον αξιοποίησε πουθενά, αφού προφανώς δεν τον έκρινε ικανό για θέση ευθύνης, αλλά τώρα με την αντιπολίτευση και για να τον βολέψει και αυτόν, τον όρισε Τομεάρχη Πρασίνου και Περιβάλλοντος, ενώ άφησε στον Χρήστο Ζιώγα μόνο την καθαριότητα. Θα έχει πάντως πλάκα να διαμαρτύρεται ο πρώην (πρώην, πρώην, πρώην για να το συνειδητοποιήσει) Αντιδήμαρχος, όταν επί των ημερών του πολλά σημεία της πόλης… βρωμούσαν και έζεχναν.

Ο Σεφεριάδης λοιπόν μόνο υποσχέσεις άκουγε και ποτέ δεν δόθηκε κάποιος ρόλος ή κάποιο αξίωμα επί δημοτικής αρχής Λαμπάκη, αλλά τώρα που… έσπασε Αντιδημαρχία και τον έκανε σκιώδη Τομεάρχη, υλοποιήθηκε και υπόσχεση που του είχε δώσει προεκλογικά μέσω της αδερφής του Σοφίας Λαμπάκη για να τον πείσει να είναι ξανά υποψήφιος. Ότι θα τον… αξιοποιήσει επειδή ήταν δυσαρεστημένος. Κι ο Σάββας αν και όλα αυτά τα χρόνια γκρίνιαζε και διαμαρτυρόταν τα… ξέχασε όλα και δέχθηκε, αν και στις καφετέριες και στις παρέες τον άκουγαν αρκετοί να παραπονιέται συνέχεια.

Η σκιώδης δημοτική αρχή Μιχαηλίδη με τον ίδιο παντού

Μάλιστα συχνά τον έβλεπαν και με τον Παύλο Μιχαηλίδη που ήταν στην αντιπολίτευση και παρέμεινε μάλιστα θα είναι μόνος και έρημος χωρίς παράταξη. Μια και ανέφερα τον Μιχαηλίδη, λέτε να φτιάξει και αυτός σκιώδη δημοτική αρχή ώστε να γίνει το… όνειρο του πραγματικότητα. Να γίνει δηλαδή δήμαρχος έστω και εικονικά ή έστω Αντιδήμαρχος;  Και να θέλει όμως δεν μπορεί, αφού οι άλλοι 5 δημοτικοί του σύμβουλοι τον παράτησαν.

Εκτός και αν είναι Τομεάρχης ο ίδιος σε όλες τις Αντιδημαρχίες. Έτσι να το ευχαριστηθεί και να το βλέπει για να το ευχαριστιέται. Τομεάρχης Οικονομικών Παύλος Μιχαηλίδης, Τομεάρχης Τεχνικών Υπηρεσιών Παύλος Μιχαηλίδης, Τομεάρχης ΤΙΕΔΑ Παύλος Μιχαηλίδης.  Γιατί ιδιαίτερα τις δυο τελευταίες θέσεις πολύ τις ήθελε, παρακαλούσε… σχεδόν ικέτευε το νέο δήμαρχο και πρώτο του ξάδερφο Γιάννης Ζαμπούκη να τον κάνει Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών ή Πρόεδρο την ΤΙΕΔΑ.

Την ίδια στιγμή βέβαια που το έκανε αυτό, είχε συνεχείς συναντήσεις με τον πρώην (πρώην, πρώην, πρώην για να το συνειδητοποιήσει) δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και το ξέρουν πολύ καλά αυτό πρώτοι απ’ όλους οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι που τον παράτησαν. Εξάλλου τα ήξεις-αφήξεις και οι περίεργες αυτές παρασκηνιακές συζητήσεις με τον κ.Λαμπάκη, αλλά και η ουδέτερη τυπικά στάση του μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών, όπου έμμεσα προέτρεπε να μην ψηφιστεί ο πρώτος του ξάδερφος και νέος δήμαρχος κ.Ζαμπούκης, δημιούργησαν το πρώτο ρήγμα στην παράταξή του.

Αλλά έτσι είναι ο κ.Μιχαηλίδης, Αν υπάρχει όσκαρ αχαριστίας του απονέμεται με συνοπτικές διαδικασίες. Γιατί  απέναντι σε ανθρώπους που τον είχαν βοηθήσει να γίνει από ανύπαρκτος στο δημοτικό συμβούλιο, δεύτερη δύναμη προβάλλοντας τον προκλητικά συνεχώς και λόγω και της αντιπολιτευτικής στάσης του Απόστολου Φωτιάδη, είναι η αποθέωση της αχαριστίας. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα, γιατί όσοι τον ξέρουν καλά γνωρίζουν ότι ενώ ο κ.Λαμπάκης τον αποκαλούσε πολιτικό… νάνο, τον ξεφτίλισε πολλές φορές με δηλώσεις, ανακοινώσεις αλλά και μέσα στα δημοτικά συμβούλια αλλά τώρα τα λένε μια χαρά.

Δεν μου άρεσε ως εικόνα

Μια και είμαστε στην Αλεξανδρούπολη, δεν μου χτύπησε καθόλου καλά στο μάτι όταν βλέποντας τη φωτογραφία από τη συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη με το κλιμάκιο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, είδα να κάθεται στην κεφαλή του τραπεζιού ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άκης Παρασκευόπουλος. Φαίνεται ότι οι δήμαρχοι αλλάζουν αλλά Παρασκευόπουλος μένει, θα έλεγα παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι του Νταλάρα.

Δεν γνωρίζω αν το έκανε από αβροφροσύνη επειδή στη συνάντηση ήταν και ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος και ήθελε να δείξει θέλοντας να τον τιμήσει ότι είναι το ίδιο και οι δύο δήμαρχοι, αλλά θα μπορούσε να τον βάλει και αυτόν από την άλλη κεφαλή του τραπεζιού. Η εικόνα του εργολάβου δημοσίων έργων κ.Παρασκευόπουλου που έχει αναλάβει επί δημαρχίας Λαμπάκη αρκετά έργα στο δήμο Αλεξανδρούπολης, δεν μου άρεσε και το επισημαίνω.

Όπως ελπίζω να μην συνεχίσουμε να βλέπουμε τον κ.Παρασκευόπουλο εγκατεστημένο συνέχεια στον δεύτερο όροφο της δημαρχίας και με τη νέα δημοτική αρχή και μάλιστα να κάνει δηλώσεις ως Πρόεδρος της ΝΟΔΕ στα κανάλια εκεί μπροστά στο γνωστό φυτό μπέντζαμιν, όπως συνέβαινε συχνά τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν αλλάξει κάποια πράγματα με την ανάληψη της δημαρχίας από τον κ.Ζαμπούκη.

Σήκωσε τα… μανίκια και κυριολεκτικά ο Ρωμύλος

Μια και μιλάμε για συμβολισμούς και φωτογραφίες νέων δημάρχων, βλέποντας την δημόσια παρουσία του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου στο Διδυμότειχο, διαπιστώνω από όλες σχεδόν τις μέχρι τώρα φωτογραφίες του σε συναντήσεις ή συμμετοχή με τον θεσμικό του ρόλο, ότι εκτός από μεταφορικά, έχει… σηκώσει και κυριολεκτικά τα μανίκια του πουκάμισου του και ανέλαβε δράση, αφού τα προβλήματα που κληρονόμησε από τον Παρασκευά Πατσουρίδη είναι πολλά και σοβαρά.

Με σηκωμένα τα μανίκια του πουκάμισου υποδέχθηκε το κλιμάκιο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που τον επισκέφθηκε, με σηκωμένα τα μανίκια βρέθηκε στον Εσπερινό της 16ης Μεραρχίας στο ναίδιο του Αγίου Κοσμά, παρουσία του Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνού και του υποστράτηγου Ιλαρίδη, διοικητή της 16ης Μεραρχίας, αλλά το ίδιο έγινε και στον αγιασμό του συλλόγου Τάε-κβον-ντο “Καλλίμαχος”.

Δεν ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει. Αν δηλαδή θεωρεί… γούρικο το συγκεκριμένο πουκάμισο ή το στυλ αυτό ή ο ίδιος το σκέφθηκε ή κάποιος τον συμβούλεψε να εμφανίζεται έτσι για να δείξει επικοινωνιακά πως ανασκουμπώθηκε και ρίχθηκε στην δουλειά για να βελτιώσει τα πράγματα στον δήμο της ταλαιπωρημένης πόλης από την ανικανότητα του κ.Πατσουρίδη. Απλά εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει η εικόνα αυτή, στις δημόσιες, επίσημες συναντήσεις του να εμφανίζεται έτσι.

Ο… Ναρκαλιευτής

Ένα σχόλιο

  1. Ο Σαββας Σεφεριαδης ηταν, κατα την πρωτη θητεια του Λαμπακη, και την πρωτη διετια αυτης προεδρος του Δ.Σ. του Αθλητικου Οργανισμου (Α.Ο.Δ.Α.) και μετεπειτα Αθλητικου Πολιτιστικου Κεντρου (Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α.). Αντικατασταθηκε απο τον Στελιο Βραχιολογλου. Αργοτερα το νομικο προσωπο καταργηθηκε και εγινε αντιδημαρχια αθλητισμου κ.λ.π. με Βαταμιδη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*