Ορεστιάδα: Συνεχείς αεροψεκασμοί καταπολέμησης των κουνουπιών λόγω κρουσμάτων ιού Δυτικού Νείλου (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Ορεστιάδα: Συνεχείς αεροψεκασμοί καταπολέμησης των κουνουπιών λόγω κρουσμάτων ιού Δυτικού Νείλου (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Συνεχίζονται οι αεροψεκασμοί, παράλληλα με τους επίγειους, προκειμένου να υπάρξει καταπολέμηση των κουνουπιών και μείωση του προβλήματος που δημιουργούν, ιδιαίτερα και μετά από τα τρία κρούσσματα ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό Έβρου.

Χθες έγιναν συνεχείς αεροψεκασμοί στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγιεινής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστα Βενετίδη και υπηρεσιακών παραγόντων, αρμόδιων για το συγκεκριμένο σοβαρό πρόβλημα. Σήμερα το ίδιο θα συμβεί στην περιοχή των χωριών του Τριγώνου, αφού εκεί επίσης υπήρξε κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου σε ηλικιωμένο.

Η εντατικοποίηση των δράσεων με ελικόπτερο, κρίθηκε αναγκαία σε σύσκεψη που είχαν μετά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ.Βενετίδης και ο Διευθυντής Υγιεινής Λουκάς Γεωργίου. Αν και το καλοκαίρι τελειώνει, το πρόβλημα παραμένει και επειδή δυστυχώς το υπουργείο Υγείας καθυστέρησε να εγκρίνει την διενέργεια αεροψεκασμών αν και το αίτημα είχε υποβληθεί από τον… Φεβρουάριο, απαιτείται να συνεχιστεί η δραστηριοποίηση των συνεργείων καταπολέμησης των κουνουπιών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*