Διδυμότειχο: Κύκλος σεμιναρίων με θέμα: «Η σχέση μας με το Λαϊκό Πολιτισμό”

Διδυμότειχο: Κύκλος σεμιναρίων με θέμα: «Η σχέση μας με το Λαϊκό Πολιτισμό”

Κύκλος σεμιναρίων με θέμα: «Η σχέση μας με το Λαϊκό Πολιτισμό με εξαιρετικούς εισηγητές για τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων διοργανώνεται στο Διδυμότειχο.

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) με τη στήριξη του Δήμου Διδυμοτείχου, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου, την Κυριακή 8 και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Τα σεμινάρια πραγματεύονται θέματα που αφορούν την άμεση σχέση μας με τις βασικές εκφάνσεις του  πολιτισμού μας, όπως η μουσική, το τραγούδι, ο χορός, τη διατροφή, το φυσικό περιβάλλον, καθώς τα θέματα που αφορούν την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης μας με τον πολιτισμό του τόπου μας.

Σκοπός  να ξαναδούμε, το περιβάλλον μας και την πολιτιστική του ερμηνεία, την άυλη και την υλική κληρονομιά του χώρου μας μέσα στον οποίο εγγράφεται η δράση και η μνήμη των ανθρώπων.

Μουσεία, πολιτιστικοί φορείς και κυρίως τα μέλη των συλλόγων, που αποτελούν τους πιο ζωντανούς πυρήνες στις αγροτικές κοινότητες του Έβρου, μπορούν μέσα από το πιο δυναμικό πεδίο δράσης τους, τον πολιτισμό, να συμβάλλουν στην επιβίωση και την ενίσχυση των κοινοτήτων, την ανάδειξη της πολιτισμικής μας φυσιογνωμίας μέσα από νέες προσεγγίσεις, ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε πολιτισμό.

Όλοι μαζί, αρκεί να περάσουμε από το συναίσθημα στη συνειδητοποίηση που θα μας οδηγήσει στη δημιουργικότητα, στην πράξη μιας άλλης διαχείρισης  με όρους ικανούς για τη μεταβίβαση του πολιτισμού μας στις επόμενες γενιές.

Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την αρνητική εικόνα, αρκεί να πιστέψουμε γιατί χωρίς πίστη δεν υπάρχει ελπίδα.

Δωρεάν συμμετοχή!

Για περισσότερες πληροφορίες: 2551036663