Κλείνει δυστυχώς οριστικά το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου 20 Σεπτεμβρίου

Κλείνει δυστυχώς οριστικά το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου 20 Σεπτεμβρίου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος κλεισίματος για το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου, αναμένεται δυστυχώς να ολοκληρωθεί στις 20 Σεπτεμβρίου, όπως ειδοποιήθηκαν όλοι στο συγκεκριμένο χωριό αλλά και την ευρύτερη ακριτική περιοχή.

Στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας στην Αθήνα δεν έκαναν τελικά πίσω σε αυτό που αποφάσισαν εδώ και μήνες. Δηλαδή στο κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, μαζί με πολλά ακόμα σε διάφορα μέρη της χώρας. Έτσι επιβεβαιώθηκε δυστυχώς το ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει το Evros-news.gr στις 10 Ιουλίου με την συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη.

Τράπεζα Πειραιώς: Κλείνει το υποκατάστημα στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου, όπως έχει αποφασιστεί εδώ και μήνες;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για παρόμοια υποκαταστήματα που από την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς θεωρούν ότι δεν έχουν ικανοποιητικό κύκλο εργασιών, πάρθηκε εδώ και πολύ καιρό  και οι προσπάθειες που έγιναν από διάφορες πλευρές να μην προχωρήσει αυτό, δεν έφεραν αποτέλεσμα. Το υποκατάστημα που λειτουργούσε τους ακριτικούς Μεταξάδες, ελάχιστα μέτρα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και το οποίο εξυπηρετεί πάρα πολύ τους ηλικιωμένους στην πλειοψηφία τους κατοίκους όλων των γύρω χωριών, αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής, θα κλείσει οριστικά 20 του μήνα. Μέχρι τώρα λειτουργεί δυο φορές την εβδομάδα, Τετάρτη και Παρασκευή, με υπαλλήλους που έρχονται από το Διδυμότειχο.

Θα μείνει μόνο το ΑΤΜ στο οποίο μπορεί κάποιος να κάνει τις συναλλαγές του, αλλά οι ηλικιωμένοι και οι μη εξοικειωμένοι με την τεχνολογία πως θα εξυπηρετηθούν; Έτσι θα είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στο Διδυμότειχο, δεκάδες χιλιόμετρα πήγαινε-έλα, με ταλαιπωρία και έξοδα για τα εισιτήρια. Όλα αυτά τα ανέφερε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεταξάδων Χρήστος Κισσούδης, που επισκέφθηκε στην Αλεξανδρούπολη τον υπεύθυνο του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς για την Θράκη και πολλά ακόμη. Όμως η διοίκηση δείχνει ανένδοτη και δυστυχώς θα προχωρήσει στην υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης.