Αλεξανδρούπολη: Ο Δημήτρης Κολιός εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου – Εκλέχθηκαν και οι Επιτροπές (φωτορεπορτάζ)

Αλεξανδρούπολη: Ο Δημήτρης Κολιός εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου – Εκλέχθηκαν και οι Επιτροπές (φωτορεπορτάζ)

Ο Δημήτρης Κολιός είναι ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, μετά τις εκλογές που έγιναν χθες κατά την πρώτη συνεδρίαση η οποία είχε θέμα την εκλογή Προεδρείου, αλλά και των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής.

Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος συγκέντρωσε μάλιστα… υπερπαραταξιακή στήριξη, αφού ψήφισαν υπέρ του 22 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ η παράταξη του η οποία και τον πρότεινε “Δήμος για Όλους Πρώτα Εσύ” έχει 10 μέλη στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπήρχαν 16 λευκά και 1 άκυρο.

Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Θέμης Κυριακίδης από την παράταξη “Πόλη & Πολίτες” του Βαγγέλη Λαμπάκη, που συγκέντρωσε 19 ψήφους, ενώ υπήρχαν 19 λευκά και 1 άκυρο. Να επισημάνουμε ότι ο ίδιος… δεν ψήφισε τον εαυτό του, αφού απουσίαζε από την συνεδρίαση για προσωπική του υπόθεση. Γι’ αυτό και η παράταξη του πρώην δημάρχου εκπροσωπήθηκε από 1ε δημοτικούς συμβούλους, αν και εξέλεξε 15 στις εκλογές, γιατί εκτός του κ.Κυριακίδη απών ήταν και ο Αντώνης Βαμβακερός, ο οποίος παραμένει σε ΑΡΓΙΑ λόγω καταδικαστικών αποφάσεων για το θέμα πλαστογράφησης του πτυχίου του.

Γραμματέας εξελέγη ο Γεώργιος Πασσιάς από την παράταξη “ΑΝΑΣΑ”  και αυτός με υπερπαραταξιακή στήριξη, αφού συγκέντρωσε 21 ψήφους υπέρ, 16 λευκά και 2 άκυρα.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Στην Οικονομική Επιτροπή Πρόεδρος με βάση το νέο νόμο του “Κλεισθένη” που ψηφίστηκε, είναι ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, ενώ όρισε και δυο Αντιδημάρχους, τους Γιώργο Κυζιρίδη και Δημήτρη Κολγιώνη. Από την ψηφοφορία εκλέχθηκαν οι  Χαραλαμπος Μιχαηλίδης και Βασίλης Δέλκος.

Από την παράταξη “Πόλη & Πολίτες” ο Βαγγέλης Λαμπάκης όρισε τον εαυτό του και τον Χρήστο Γερακόπουλο, ενώ εκλέχθηκε ο Γιώργος Κουκουράβας.

Από την παράταξη “ΑΝΑΣΑ” θα μετέχει ο Γεώργιος Πασσιάς

Από την παράταξη “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση” ο επικεφαλής της Βαγγέλης Μυτιληνός.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Στα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τώρα, Πρόεδρος θα είναι επίσης ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, ενώ εκλέχθηκαν:

Από την παράταξη “Δήμος για όλους – Πρώτα Εσύ” οι Νίκος Ραπτόπουλος, Μουλατζίδου – Λαζαρίδου Δροσιά

Από την παράταξη “Πόλη & Πολίτες” οι Γιώργος Κουκουράβας, Γιώργος Ουζουνίδης

Από την παράταξη “ΑΝΑΣΑ” ο Πέτρος Κυριακίδης

Από την παράταξη “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση” ο Κωνσταντίνος Δουνάκης.

Μικροεντάσεις από την αντιπολίτευση του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη

Στην πρώτη αυτή ειδική συνεδρίαση που μοναδικά θέματα είχε την εκλογή Προεδρείου και μελών Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής, στην οποία προήδρευσε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημήτρης Κολγιώνης που συγκέντρωσε και τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στην παράταξη της νέας δημοτικής αρχής, υπήρξαν κάποιες μικροεντάσεις από την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα από την πλευρά του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Ο ίδιος ζήτησε επιτακτικά να μιλήσει εκτός ημερήσιας διάταξης και να τοποθετηθεί, όπως και οι άλλοι επικεφαλείς των παρατάξεων, συνολικά για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο που ξεκινάει. Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κολιός του επεσήμανε πως αυτό δεν προβλέπεται, αλλά ο κ.Λαμπάκης επικαλέστηκε το… εθιμικό δίκαιο. Τελικά και αφού ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία, υπήρξαν τοποθετήσεις για λίγα λεπτά.

Στην συνεδρίαση διαπιστώθηκε επίσης ότι ο Παύλος Μιχαηλίδης που ήταν υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη “ΑΝΑΣΑ” η οποία μάλιστα ήρθε τρίτη δύναμη στον δήμο Αλεξανδρούπολης, είναι… αποξενωμένος και εντελώς μόνος του, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των 5 δημοτικών του συμβούλων δεν τον αναγνωρίζει. Καθόταν μάλιστα δίπλα στον… Σάββα Σεφεριάδη της παράταξης Λαμπάκη, της οποίας έμοιαζε περισσότερο ως μέλος και όχι ότι είναι επικεφαλής της παράταξης “ΑΝΑΣΑ”. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι δεν μετέχει και σε καμιά από τις δύο σημαντικές Επιτροπές.

Κολιός: Θα υπερασπιστώ ως Πρόεδρος του

Δημοτικού Συμβουλίου τα συμφέροντα των δημοτών

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κολιός αμέσως μετά την συνεδρίαση δήλωσε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ, όλους αυτούς οι οποίοι με τίμησαν με την ψήφο τους Ήταν ένα μεγάλο ποσοστό και αυτό θα πρέπει να πω ότι με κάνει να χαίρομαι ακόμα περισσότερο, να έχω μεγαλύτερη ευθύνη και θα πρέπει να πω ένα πράγμα. Ότι ήταν ιδιαίτερα τιμητικό για μένα και είναι ιδιαίτερα τιμητική διαδικασία για όλο το δημοτικό συμβούλιο και για το κύρος του και για το επίπεδο του, που έχει κρατήσει αυτή την στάση που επικράτησε. Θέλω να τους ευχαριστήσω και να υποσχεθώ ότι ως Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου πλέον του δήμου Αλεξανδρούπολης, με πολύ πάθος και με όλη μου την ψυχή, θα προασπίσω τα συμφέροντα των δημοτών μας και του δήμου μας”.

Όσο για το αν θα σταματήσει να κάνει την καθημερινή, εμβληματική και κορυφαία ραδιοφωνική του εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM μετά την εκλογή του, τόνισε: “Όχι βεβαίως. Δεν θα σταματήσω. Γιατί δια βίου είμαι δημοσιογράφος”.