Πρόσκληση ενδιαφέροντος για πλοίο στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη ως τις 31 Οκτωβρίου

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για πλοίο στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη ως τις 31 Οκτωβρίου

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την άμεση ανάθεση της άγονης επιδοτούμενης γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, προκειμένου να καλυφθούν οι μεταφορικές ανάγκες μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019.

Τότε λήγει η σύμβαση που είχε υπογράψει το 2009 η εταιρεία «Άγιος Ευστάθιος Ναυτική Εταιρεία», δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια»από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τη σχετική αίτηση ενδιαφέροντος μέχρι αύριο Τρίτη στις 3 το μεσημέρι, ενώ η σχετική σύμβαση θα πρέπει να έχει συναφθεί μέχρι την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου. Για το επόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή μετά τις 31 Οκτωβρίου, η γραμμή θα προκηρυχτεί εκ νέου μαζί με το σύνολο των άγονων γραμμών της χώρας για τη νέα δρομολογιακή περίοδο (Νοέμβριος 2019-Οκτώβριος 2020).

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη κηρύχθηκε έκπτωτη η πλοιοκτήτρια εταιρεία «Άγιος Ευστάθιος Ναυτική Εταιρεία» του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ», στην οποία είχε ανατεθεί η εκτέλεση της άγονης γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, ενώ  καλείται να επιστρέψει την εγγυητική επιστολή ύψους 22.287,52 ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.

Έτοιμα τα ΣΑΟΝΗΣΟΣ, ΣΑΟΣ ΙΙ να επιστρέψουν

Από χθες τα δρομολόγια στη γραμμή πραγματοποιεί εκ νέου το επιβατηγό-ταχύπλοο «Andros Jet», καθώς το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Αρτεμις» επέστρεψε πίσω στις Κυκλάδες και στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η αποδρομολόγησή του.

Πάντως τα δυο πλοία της εταιρείας του Φώτη Μανούση που κηρύχθηκε έκπτωτη και συνδέει ακτοπλοϊκά το νησί εδώ και 20 χρόνια, είναι έτοιμα να επιστρέψουν στα δρομολόγια. Μάλιστα το ΣΑΟΝΗΣΟΣ είναι έτοιμο από την 1η Σεπτεμβρίου και το ΣΑΟΣ ΙΙ έκανε την τελική δοκιμή την Παρασκευή 6 του μήνα, όταν το υπουργείο την ίδια στιγμή κήρυξε έκπτωτη την εταιρεία. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν βρεθεί τελικά άλλη ακτοπλοϊκή εταιρεία να αναλάβει ως τις 31 Οκτωβρίου το επιδοτούμενο δρομολόγιο, που όμως θα παίρνει επιδότηση μόνο για 4 δρομολόγια την εβδομάδα, όταν σε άλλα κοντινά νησιά, όπως η Λήμνος και ο Άγιος Ευστάτιος (Αη Στράτης) για παράδειγμα, η επιδότηση είναι 7 δρομολόγια την εβδομάδα και 12 μήνες τον χρόνο, ενώ στην Σαμοθράκη ως τώρα ήταν μόνο 10 μήνες.