Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της εκλογής Ζαμπούκη από Β.Λαμπάκη – Ακολουθεί ο… ΟΗΕ;

Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της εκλογής Ζαμπούκη από Β.Λαμπάκη – Ακολουθεί ο… ΟΗΕ;

Την προσφυγή του ίδιου και της παράταξης του “Πόλη και Πολίτες” στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της εκλογής του Γιάννη Ζαμπούκη στη θέση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης από την πλειοψηφία του λαού του δήμου, ενημέρωσε με ανακοίνωση του ότι κατέθεσε ο Βαγγέλης Λαμπάκης.

Αν και η ένσταση που είχε υποβάλλει απορρίφθηκε πανηγυρικά από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης, ο πρώην δήμαρχος που είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί με τίποτα να αποδεχθεί την ετυμηγορία των πολιτών εναντίον του ίδιου και της παράταξης του, συνεχίζει τον… κατήφορο του. Μάλιστα, ενώ σε πρόσφατες ραδιοφωνικές του δηλώσεις σχολιάζοντας την πρωτόδικη απόφαση είπε… υποτιμητικά ότι αυτή πάρθηκε από 3 γυναίκες δικαστές “με την όποια εμπειρία έχουν, αν έχουν” και γι’ αυτό θα προσφύγει στο ΣτΕ όπου είναι 7 άνδρες δικαστές πολύ έμπειροι, τώρα στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι  σέβεται το πρωτόδικο δικαστήριο.

Επίσης, ο κ.Λαμπάκης έχοντας αντιληφθεί πλέον ότι με τα συγκεκριμένα νομικά του τερτίπια έχει ξεσηκώσει τον λαό, ακόμα και αρκετούς απ’ όσους τον ψήφισαν, ξεκάθαρα εναντίον του, προσπαθεί να δικαιολογηθεί και να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν, λέγοντας: “Η απάντησή μας τέλος  σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι δήθεν δεν σεβόμαστε την ετυμηγορία του λαού, απαντάμε ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους”. Θα έχει πάντως ενδιαφέρον να δούμε πόσοι από τους εκλεγμένους δημοτικούς του συμβούλους υπογράφουν αυτή την προσφυγή, γιατί οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι εκτός του Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη που δεν υπέγραψε και την ένσταση, υπάρχουν αντιδράσεις και από άλλους για την συγκεκριμένη ενέργεια.

-Στο Συμβούλιο της Επικρατείας σκέφτεται να προσφύγει ο Β.Λαμπάκης μετά την απόρριψη της ένστασης του

Αν πάντως χάσει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν αποκλείεται ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με την… αρχομανία που τον διακρίνει, να συνεχίσει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Δικαστήριο της Χάγης, μπορεί και στον… ΟΗΕ. Γιατί στις συγκεκριμένες ενέργειες του είναι φανερό πως έχει χαθεί πλέον κάθε..,.λογική.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες αναφέρει:

“Μετά από ενδελεχή εξέταση του σκεπτικού της πρωτόδικης απόφασης τους Τριμελούς  Διοικητικού  Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης, που απέρριψε την ένσταση μας κατά της ανακήρυξης του Ιωάννη Ζαμπούκη ως δημάρχου, αποφασίσθηκε, μετά παραίνεση της εξειδικευμένης νομικής ομάδας, η κατάθεση αίτησης αναίρεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, δηλαδή στο Συμβούλιο της Επικρατείας θεωρώντας βασίμως ότι δεν ελήφθη υπ΄ όψιν η νομολογία του άνω δικαστηρίου και δεν ερμηνεύθηκε ορθά η νομοθεσία.

Κατόπιν τούτου, σεβόμενοι το πρωτόδικο δικαστήριο, προσφεύγουμε στο συμβούλιο της Επικρατείας, αιτούμενοι να γίνει δεκτή η ένσταση μας για συγκεκριμένους νομικούς λόγους.

Η απάντησή μας τέλος  σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι δήθεν δεν σεβόμαστε την ετυμηγορία του λαού, απαντάμε ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους, άρα και γι΄ αυτούς που κατ΄ εκτίμηση ισχυρότατων νομικών κύκλων,  παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία, χωρίς εμείς να έχουμε την δυνατότητα  προσβολής  των ισχυρισμών μας νωρίτερα , παρά μόνο μετά  την έκδοση   απόφασης ανακήρυξης του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων  από το δικαστήριο στις 21.6.2019. Στη Δημοκρατία μας ουδείς  μπορεί  να αποκλείσει την προσφυγή στην δικαστική εξουσία που πηγάζει από τον λαό  και υφίσταται για να διορθώνει τα πράγματα στο δημόσιο χώρο.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»