Τους αγιασμούς σε σχολεία Σουφλίου και Ορεστιάδας τέλεσε ο Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός

Τους αγιασμούς σε σχολεία Σουφλίου και Ορεστιάδας τέλεσε ο Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός

Τους αγιασμούς στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Σουφλίου, στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ορεστιάδος,  και στο 3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδος, αλλά το απόγευμα και στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ορεστιάδος, τέλεσε χθες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός.

Στο Σουφλί ο αγιασμός τελέστηκε παρουσία του Δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου, ενώ στα σχολεία της Ορεστιάδας παρουσία του Δημάρχου Ορεστιάδος Βασίλη Μαυρίδη και του Αστυνομικού Διευθυντή Ορεστιάδος Πασχάλη Συριτούδη.

Στο μήνυμα του προς τους μαθητές, ο Σεβασμιότατος κ.Δαμασκηνός τονίζει:

«Ψάξτε να βρείτε τί δυναμώνει την ψυχή, τί ζωντανεύει τις σχέσεις. Αξίζει πιο πολύ η αγάπη από τη γνώση, η ταπεινότητα από την αλαζονεία, ο σεβασμός από τα δικαιώματα, η πίστη στον Θεό από την εξυπνάδα, η ψυχή από το σώμα, το πνεύμα από την υγεία, η αξιοπρέπεια από τον πλούτο, η ελευθερία από το βόλεμα. Βρείτε λόγους να χαρείτε τις σπουδές σας. Τη χαρά που αναλογεί στην ηλικία σας δεν θα την δώσει η αγανάκτηση, ο θυμός ή η βιαιότητα μιας διαμαρτυρίας, ούτε φυσικά ο αντιδραστικός αρνητισμός, ούτε ακόμη η αυτάρκεια του «ζῆν», αλλά η διεκδίκηση του «εὖ ζῆν», o αγώνας για την αλήθεια και την ελευθερία.

Βάλτε στόχο σας την αριστεία. Όχι να είστε πρώτοι από τους άλλους, αλλά οι καλύτεροι που μπορείτε. Και έτσι περάστε από την αδράνεια στη δημιουργία. Ζητήστε παιδεία που καλλιεργεί τον άνθρωπο, όχι σύστημα που φουσκώνει τα μυαλά… Αγαπήστε τη γλώσσα, την ιστορία και τις παραδόσεις μας. Το ζητούμενο δεν είναι να καταργηθούν αυτά, αλλά να προσφέρονται με τη δύναμη που έχουν… Είναι τραγικό να ζει κανείς στην Ελλάδα και να μην έχει όραμα και ελπίδα. Η Ορθοδοξία, η ιστορία και η παράδοσή μας είναι θησαυρός ανεκτίμητος”.