Ξεγύμνωσαν τους λαθρομετανάστες και τους έστειλαν στην Ελλάδα οι Βούλγαροι στην περιοχή Ορμενίου

Ξεγύμνωσαν τους λαθρομετανάστες και τους έστειλαν στην Ελλάδα οι Βούλγαροι στην περιοχή Ορμενίου

Οι φωτογραφίες είναι χθεσινές από τα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας και συγκεκριμένα το Ορμένιο Τριγώνου. Διακινητές από τη Βουλγαρία γδύνουν στην κυριολεξία λαθρομετανάστες, προκειμένου να τους προωθήσουν στην Ελλάδα.

Όσοι το έκαναν αυτό, θέλουν να είναι σίγουροι ότι δε θα γυρίσουν πίσω και φροντίζουν γι’ αυτό κλέβοντας από μερικούς ακόμα και τα εσώρουχα τους. Οι άνθρωποι με το που πατήσουν σε ελληνικό έδαφος, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να ψάξουν για μια σακούλα, προκειμένου να κρύψουν τη γύμνια τους. Τα ψωμιά που κρατάνε στα χέρια τους τα έχουν πάρει από τους Έλληνες κατοίκους του Ορμενίου.

Όπως τους βλέπετε στην φωτογραφία, περιμένουν Έλληνες συνοριοφύλακες για να τους μεταφέρουν στο κέντρο προσωρινής κράτησης Φυλακίου Ορεστιάδας. Το πέρασμα στο συγκεκριμένο σημείο των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων είναι χερσαίο και σε γενικές γραμμές πιο εύκολο από το να προσπαθήσεις να περάσεις το ποτάμι. “Και στο παρελθόν υπήρχαν ροές αλλά όχι όπως τις τελευταίες ημέρες” δηλώνει στην parallaxi κάτοικος της περιοχής. Τι είναι όμως αυτό που άλλαξε και “απελευθέρωσε” τα χέρια των Βουλγάρων διακινητών;

Στην περιοχή μέχρι πριν από περίπου μια εβδομάδα λειτουργούσε το ελληνικό φυλάκιο 30 το οποίο πλέον έχει κλείσει. “Η λειτουργία του και η παρουσία στρατιωτών ήταν από μόνη της αποτρεπτική” τονίζουν κάτοικοι καθώς από τη στιγμή που έκλεισε οι “απέναντι” έχουν αποθρασυνθεί. Το ελληνικό φυλάκιο 30 παραμένει λειτουργικό αλλά είναι κλειστό ενώ εκφράζονται φόβοι για πιθανή λεηλάτηση και κατάληψη του στο μέλλον. Όταν οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στον διοικητή της μονάδας που ανήκει το φυλάκιο η απάντηση που έλαβαν ήταν “εκτελούμε εντολές” Οι άνθρωποι των φωτογραφιών είναι οι πρώτοι που μπήκαν στη χώρα μας μετά το λουκέτο στο φυλάκιο. Οι κάτοικοι είναι σίγουροι πως θα ακολουθήσουν και άλλοι καθώς όπως λένε… τα νέα μαθαίνονται γρήγορα!


Πηγή: parallaximag.gr

2 Σχόλια

  1. Όπως βλέπετε είναι όλοι ίδια ηλικία Όλοι λιποτάκτες γι αυτό σκίζουν και τα διαβατήρια μολις περάσουν Ελλάδα

  2. Στέφανος Στεφάνου

    Τι είναι όλοι αυτοί ρε κιοτήδες νεοέλληνες; Ξυπνήστε από τον βαθύ σας ύπνο και τουλάχιστον σκεφτείτε τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας. Την Ελλάδα προφανώς την έχουμε ξεγράψει και θα είμαστε η ντροπή και οι νεκροθάπτες του ελληνισμού.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*