Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη στο λιμάνι του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και ενημέρωση απ’ τον Αμερικανό Πρέσβη

Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη στο λιμάνι του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και ενημέρωση απ’ τον Αμερικανό Πρέσβη

Σε εξέλιξη βρίσκεται  από το πρωί η επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, με κύριο σκοπό την ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών ανέλκυσης της βυθοκόρου ‘Ολγα” από το λιμάνι της πόλης, προκειμένου πολύ μεγάλα πλοία, στρατιωτικά και εμπορικά, να μπορούν να “δένουν” σε αυτό.

Ο κ.Πάιατ που έφτασε το πρωί στην Αλεξανδρούπολη και συνοδευόμενος από τον Αμερικανό Πρόξενο στην Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ, ξεκίνησε τις επαφές και συναντήσεις από το δημαρχείο, όπου τον υποδέχθηκε ο νέος δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης. Η συνάντηση έγινε χωρίς την παρουσία των δημοσιογράφων, ενώ δεν έγιναν και δηλώσεις. Η επίσκεδψη αν και ήταν εθιμοτυπική, σίγουρα συζητήθηκαν κάποια θέματα που αφορούν την πόλη και την περιοχή, με δεδομένη την έντονη παρουσία και το ισχυρό ενδιαφέρον των ΗΠΑ, αλλά είναι άγνωστο τι ακριβώς συζήτησαν.

Στη συνέχεια ο Πρέσβης των ΗΠΑ βρέθηκε στο λιμάμνι, όπου υποδέχθηκε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος έφτασε εκεί συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Γεώργιο Καμπά, τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Διοικητή της 12ης Μεραρχίας Άγγελο Χουδελούδη. Παρόντες τόσο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Μέτιος με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της ΑΜ-Θ Θανάση Τσώνη και φυσικά ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Δούκας.

Ακολούθησε ενημέρωση στα γραφεία του ΟΛΑ για την πορεία εργασιών της ανέλκυσης του ναυαγίου της βυθοκόρου “Όλγα” που χρηματοδοτούν οι Αμερικανοί με 2,3 εκατ. ευρώ και έχουν αναλάβει να την ολοκληρώσουν γρήγορα προκειμένου το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να δέχεται πλέον πολ’ύ μεγαλύτερα πλοία κάθε είδους.