Δίδυμο στην διοίκηση του ΟΛΑ σκέφτεται η Κυβέρνηση – Οι υποψήφιοι – Καπετανίδης για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Δίδυμο στην διοίκηση του ΟΛΑ σκέφτεται η Κυβέρνηση – Οι υποψήφιοι – Καπετανίδης για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Την λύση του διδύμου στην διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, δηλαδή Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, φαίνεται να επιλέγει η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι μάλιστα ήδη έτοιμη νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να δημιουργηθεί, εκτός από τη θέση του Προέδρου που ήδη υπάρχει και την κατέχει ο διορισμένος μέσω του ΤΑΙΠΕΔ από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Δούκας, ο οποίος δεν είχε την πολιτική και προσωπική ευθιξία να παραιτηθεί μετά την αλλαγή Κυβέρνησης και θέση Διευθύνοντος Συμβούλου. Ίσως γιατί είναι αρκετοί οι “μνηστήρες” για την μία θέση που υπάρχει σήμερα, οπότε με αυτό τον τρόπο βρίσκεται η “χρυσή τομή”. Να υπενθυμίσουμε ότι η λύση του διδύμου στην διοίκηση του ΟΛΑ υπήρχε και πριν αναλάβει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και επιλέξει τον Σταύρο Σταυράκογλου στον ΟΛΑ. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τώρα την επαναφέρει.
Αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνάντηση με την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σίγουρα θα είναι στην ατζέντα της συζήτησης. Άλλωστε και η σημαντική επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ που ήρθε στην Αλεξανδρούπολη μαζί με τλν υπουργό Εθνιικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, επίσης το επιβεβαιιώνει.
Όσο για τα ονόματα που ακούγονται, υπάρχει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ που “κόπηκε” από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας τελευταία στιγμή στις περασμένες εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ και εργολάβος δημοσίων έργων Άκης Παρασκευόπουλος, τον οποίο “σπρώχνει” έντονα ο βουλευτής Τάσος Δημοσχάκης. Ακόμα, ο Πρόεδρος των ξενοδόχων Θράκης και του Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα της Χρυσής Μπαχαρίδου, που ήταν υποψήφια βουλευτής στο νομό.
Ο Χρήστος Καπετανίδης για Διοικητής στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου
Όσον αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και την θέση του διοικητή, αφού πλέον αυτονομήθηκε και θα έχει διοικητικό συμβούλιο, ακούγεται όλο και πιο έντονα τελευταία το όνομα του Χρήστου Καπετανίδη. Ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, που ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές και στήριξε το νικητή Χρήστο Μέτιο, φαίνεται μάλιστα να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Γιατί θεωρείται-και είναι-σαφώς καλύτερη επιλογή από αυτή του πρώην δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη, το όνομα του οποίου “παίζει” επίσης, όπως ήδη έχει αναφέρει το Evros-news.gr.  O ;idiow επιθυμεί διακαώς να ααναλάβει Διοικητής και για την επιλογή του πιέζει ο βουλευτής Τάσος Δημοσχάκης, που θέλει να παριστάνει τον… Εβράρχη.
Στην περίπτωση Πατσουρίδη υπάρχουν πολλά αρνητικά στοιχεία, αφού η θητεία του 9 χρόνια στον δήμο Διδυμοτείχου, λόγω της ανικανότητας του είχε ως αποτέλεσμα η πόλη να γυρίσει χρόνια πίσω. Η διστακτικότητα του να πάρει αποφάσεις και να υπογράψει, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στο Νοσοκομείο που αντιμετωπίζει ήδη πολλά προβλήματα και ελλείψει σε υλικά και προσωπικό. Έτσι που αρνείται να υπογράψει ο πρώην δήμαρχος, δεν θα προχωράει τίποτα και σίγουρα θα ήταν… αυτοκτονική μία τέτοια επιλογή για το υπουργείο Υγείας και τον υπουργό Βασίλη Κικίλια προσωπικά. Ίδωμεν…