Σαμοθράκη: Ο… πρώην δήμαρχος Βίτσας έφυγε, αλλά ο δήμος πληρώνει πρόστιμα για παραλείψεις και λάθη του!!!

Σαμοθράκη: Ο… πρώην δήμαρχος Βίτσας έφυγε, αλλά ο δήμος πληρώνει πρόστιμα για παραλείψεις και λάθη του!!!

Ο Θανάσης Βίτσας μπορεί να είναι από την 1η Σεπτεμβρίου και επίσημα πρώην δήμαρχος, αλλά ο δήμος Σαμοθράκης εξακολουθεί να πληρώνει πρόστιμα για λάθη και παραλείψεις των πέντε χρόνων της θητείας του, στην οποία δημιούργησε πολύ περισσότερα προβλήματα απί τα ελάχιστα που έλυσε.

Με δυο αποφάσεις της η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ-ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΒΡΟΥ της Περιφέρειας Ανατολικής ΜΝακεδονίας και Θράκης, τις οποίες υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, επέβαλλε στις 11 Σεπτεμβρίου για παραβάσεις που διαπιστώθηκαν φυσικά επί δημαρχίας του κ.Βίτσα, χρηματικά πρόστιμα για θέματα λειτουργίας του Δημοτικού Σφαγείου, αλλά και λύματα στο Λάκκωμα που έπεφταν σε ρέματα, ποτάμια και την θάλασσα ρυπαίνοντας πιθανόν το περιβάλλον. Οι… ευαίσθητοι μόνο στα λόγια όπως αποδεικνύεται, αριστεροί της πρώην δημοτικής αρχής Βίτσα, δεν φρόντισαν να υπάρχει περιβαλλοντική αδειοδότηση στα Σφαγεία και να μην μολύνονται υδροφόροι ορίζοντες από τα λύματα.

Τα χρηματικά πρόστιμα επιβλήθηκαν λοιπόν για:

  1. Επιβολή κυρώσεων στον Δήμο Σαμοθράκης για την λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου Σαμοθράκης
    χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση
  2. Επιβολή κυρώσεων στον Δήμο Σαμοθράκης για διάθεση λυμάτων οικιακής προέλευσης του οικισμού του Λακκώματος χωρίς επεξεργασία και χωρίς αδειοδότηση σε υδάτινους αποδέκτες, με αποτέλεσμα την πιθανή υποβάθμιση φυσικού περιβάλλοντος και ενδεχόμενη ρύπανση περιβάλλοντος και υπόγειου υδροφορέα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΚΚΩΜΑ

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ