Στο πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής” της Zante Ferries δόθηκε η άγονη γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη ως 31 Οκτωβρίου

Στο πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής” της Zante Ferries δόθηκε η άγονη γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη ως 31 Οκτωβρίου

Στο πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής” της Zante Ferries δόθηκε η άγονη γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη ως 31 Οκτωβρίου, με απόφαση που έλαβε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η συγκεκριμένη εταιρεία Zante Ferries πήρε μέρος στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την άγονη ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής” που έχει μήκος 100,15 μέτρα και πλάτος 17,23 μέτρα και έχει ναυπηγηθεί το 1987. Είναι δηλαδή πιο παλιό από τα ΣΑΟΣ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

Η δεύτερη εταιρεία ήταν του Φώτη Μανούση με τα πλοία ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ, αλλά ουσιαστικά τέθηκε εκτός διαγωνισμού με κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια που επικαλέστηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Ήταν εξάλλου ξεκάθαρο, ότι το αρμόδιο υπουργείο μετά την έκπτωση που έγινε στην εταιρεία ‘”ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ”, δεν θα ήθελε σε καμιά περίπτωση να ξαναπάρει έστω και προσωρινά την συγκεκριμένη άγονη γραμμή εταιρεία του κ.Μανούση.

Έτσι, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πλοιοκτήτης, πιέστηκαν διάφοροι πλοιοκτήτες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την γραμμή και παρά την μεγάλη κινητοποίηση, μόνο μία, η Zante Ferries βρέθηκε και δήλωσε συμμετοχή, παίρνοντας τελικά την γραμμή. Έχει πάντως ενδιαφέρον να μάθουμε, αν η συγκεκριμένη εταιρεία που δραστηριοποιούνταν παλαιότερα κυρίως στο Ιόνιο πέλαγος αλλά πλέον επεκτάθηκε στο Αιγαίο, δήλωσε πλοίο αντικατάστασης, σε περίπτωση οπου υπάρξει πρόβλημα.

Σοβαρές καταγγελίες Μανούση για την ακτοπλοϊκή κρίση της Σαμοθράκης – Θα προκαλέσουν παρέμβαση Εισαγγελέα; – Όλη η συνέντευξη