Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Δημοτικά Ωδεία Αλεξανδρούπολης και Φερών

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Δημοτικά Ωδεία Αλεξανδρούπολης και Φερών

Ξεκινά η εκπαιδευτική περίοδος 2019-2020 για το ωδεία Αλεξανδρούπολης και Φερών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για την εγγραφή τους απευθυνόμενοι στα δύο αυτά Δημοτικά Ωδεία.

Στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης που έχει καθιερωθεί για το υψηλό επίπεδο παροχών του και κατέχει σημαντική θέση ανάμεσα στα γνωστά Ωδεία της χώρας, καλύπτεται όλο το φάσμα της μουσικής εκπαίδευσης από τη σχολική και προσχολική ηλικία έως τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων μουσικών, ικανών να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις  του επαγγελματικού χώρου.

Το Δημοτικό Ωδείο από την ίδρυσή του το 1958, έχει μακρόχρονη και διακεκριμένη παρουσία στην πόλη, παράλληλη με την πολιτιστική ιστορία της. Πάντοτε με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, είναι ένα εύρωστο εκπαιδευτικό ίδρυμα σήμερα, όπου η κλασσική μουσική συναντά τα σύγχρονα ρεύματα, συμπορεύεται με την παραδοσιακή , Βυζαντινή Μουσική και την Τζαζ.

Το δημοτικό ωδείο Αλεξανδρούπολης ενθαρρύνει τους σπουδαστές του να δημιουργήσουν επαγγελματικούς στόχους ως μέλη μουσικών συνόλων, συνθέτες, ενορχηστρωτές, δάσκαλοι, ιεροψάλτες κ.α.

Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου έχουν επιτυχίες κάθε χρόνο σε Πανελλήνιους και Διεθνής διαγωνισμούς , στις εισαγωγικές εξετάσεις  των μουσικών τμημάτων του Πανεπιστημίου, καθώς και παρουσίες σε σεμινάρια και συναυλίες.

 Δημοτικό Ωδείο

* Υπεύθυνη και αναγνωρισμένη  μουσική εκπαίδευση. Ειδικευμένοι καθηγητές.

* Επαγγελματικός προσανατολισμός , προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα τμήματα Μουσικών Σπουδών των Πανεπιστημίων.

*  Υποτροφίες, χαμηλά δίδακτρα

* Χώροι εξοπλισμένοι με άρτιας ποιότητας όργανα(πιάνα με ουρά, όρθια πιάνα, Klavinοva, βιολιά και βιολοντσέλα όλων των μεγεθών, πνευστά όργανα, ακορντεόν και κιθάρες).

*Μουσική βιβλιοθήκη και δισκοθήκη.

*Αίθουσα για μικρές συναυλίες, σεμινάρια και κοντσέρτα για δύο πιάνα με ουρά.

* Διοργάνωση συναυλιών των μαθητών όλων των ηλικιών σε σύνολα μουσικής δωματίου, σόλο εμφανίσεις , συναυλίες χoρωδιών (μικρών-μεγάλων), Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής, συναυλίες φωνητικής μουσικής, σύνολα μοντέρνας μουσικής, συμφωνική ορχήστρα νέων.

*Ανταλλαγές συναυλιών- ταξίδια μέσω του δικτύου πόλεων των Δημοτικών Ωδείων.

* Σεμινάρια και συναυλίες σημαντικών καλεσμένων καλλιτεχνών.

* Επιτροπές για τις κατατακτήριες, πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών στον εκπαιδευτικό χώρο.

* Εκπαιδευτικά ταξίδια για ακρόαση επιλεγμένων συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 Οι εγγραφές άρχισαν 1 Σεπτεμβρίου 2019. Επίσης τον Σεπτέμβριο λειτουργούν τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας  για την προετοιμασία των κατατακτηρίων και εισαγωγικών εξετάσεων.

Εγγραφές και πληροφορίες στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Καραϊσκάκη 5 ( απέναντι από την Αστυνομία) πρωί και απόγευμα καθημερινά.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2551026627

Το Δημοτικό ωδείο Φερών έχει μακρόχρονη και σημαντική παρουσία στα πολιτιστικά γεγονότα του τόπου Αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού το 1993 καθιερώθηκε με το υψηλό επίπεδο παροχών του στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πρόσφατα ανακαινισμένο και πλήρως λειτουργικό  κτίριο το Ωδείο Φερών ενθαρρύνει τους σπουδαστές και μαθητές, να δημιουργήσουν στόχους, να καλλιεργήσουν την προσωπικότητα τους μέσα από την κοινωνικοποίηση της συμμετοχής σε συναυλίες και σύνολα (Χορωδία, Μουσική Δωματίου, Φιλαρμονική) και οδηγεί τους νέους σε επαγγελματική ολοκλήρωση.

Στο Ωδείο Φερών η μουσική εκπαίδευση αρχίζει από την προσχολική ηλικία με το τμήμα της Μουσικής Προπαιδείας και στη συνέχεια προσφέρονται οι επιλογές  σπουδών σε κλασσικά και παραδοσιακή όργανα (πιάνο, κιθάρα, ακορντεόν, μπουζούκι κ.α.), ανώτερα θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη) καθώς και μοντέρνα μουσική (ηλεκτρική κιθάρα, ντραμς).

Εγγραφές και πληροφορίες στη Γραμματεία του Ωδείου (Χ. Τρικούπη 3) καθημερινά 14.00-21.00

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*