Συνάντηση  Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς δέχτηκε σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η αναπτυξιακή προοπτική του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, καθώς και η δυναμική που θα προσφέρει η διασύνδεσή του με το σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου έκανε αναφορά στα μεγάλα έργα που συμπεριλαμβάνουν τον Έβρο, όπως ο LNG, αλλά και στην ανάγκη στήριξης τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ανοίγονται στην παγκόσμια αγορά, καλώντας την αμερικανική πλευρά να στηρίξει την οικονομία της περιοχής επενδύοντας στον Έβρο και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Πέτροβιτς υπογράμμισε, επίσης, τη σημαντική συνεργασία της Περιφέρειας με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή που ξεκίνησε πρόσφατα για την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών.

Τον κ. Πάιατ συνόδευαν ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ, ο  κ. Μπιλ Μιούραντ Ακόλουθος Τύπου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*