Επίθεση Λαμπάκη σε Πάιατ, Αμερικανούς: “Δεν θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή – Θέλουν τη Θράκη ερημοποιημένη”

Επίθεση Λαμπάκη σε Πάιατ, Αμερικανούς: “Δεν θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή – Θέλουν τη Θράκη ερημοποιημένη”

Επίθεση στον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ που προχθές βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στις ΗΠΑ, εξαπέλυσε ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, χρησιμοποιώντας μάλιστα… βαριές εκφράσεις.

Μιλώντας στον… αγαπημένο του ραδιοφωνικό σταθμό Status Radio και στον επίσης αγαπημένο του δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη, ο κ.Λαμπάκης με αφορμή την πρόσφατη, άλλη μια επίσκεψη του κ.Πάιατ στην περιοχή, είπε: “Αντιλαμβάνεστε ότι σε μία περιοχή όπου δεν θέλει η Αμερική να επενδύσει, δεν θέλει, γιατί αν ήθελε να επενδύσει αυτή την στιγμή το λιμάνι θα είχε και διαμετακομιστικό κέντρο, θα τα είχε όλα. Δεν θέλει να ρίξει χρήματα. Θέλει απ’ ότι έχω αντιληφθεί εγώ, ο κύριος Πάιατ και η αμερικανική πολιτική, να έχει την περιοχή της Θράκης σχεδόν ερημοποιημένη, μακριά από αναπτυξιακές δυναμικές και προοπτικές, ώστε κάθε φορά τον χώρο αυτόν που βρίσκεται ανάμεσα στην Ελλάδα, κομμάτι ελληνικό βέβαια, μιλάω για την Θράκη τώρα έτσι, που βρίσκεται συνορευόμενη με την Μακεδονία από την μια μεριά και απ’ την άλλη με την Τουρκία, να το έχει ελεύθερο αυτό το κομμάτι το ελληνικό, για να το χρησιμοποιεί κατά το δοκούν κάθε φορά όπως θέλει.
Γι’ αυτό αυτό δεν απαντάει όταν του λένε θα κάνεις αμερικανική βάση εδώ; Θα λειτουργήσεις εδώ πέρα κάπως διαφορετικά; Θα γίνει καμιά αναπτυξιακή δυναμική; Θα λειτουργήσει το λιμάνι; Τι απαντάει; Θυμόσαστε; Δεν λέει τίποτα απολύτως.  Λέει ότι ο τόπος είναι υπέροχος, το λιμάνι είναι θαυμάσιο πάει το επισκέπτεται, το βλέπει, λέει ότι η περιοχή έχει μια θαυμάσια και εκπληκτική γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά θέση και το κρατάει έτσι. Σαν ουδέτερο. Δηλαδή αισθάνομαι ότι ζω σε μια ουδέτερη ζώνη, έτσι αισθάνομαι εγώ ως Έλληνας αυτής της περιοχής, ως Θρακιώτης, η οποία δεν έχει καμία προοπτική γιατί ο κύριος Πάιατ και η Αμερική δεν θέλει να επενδύσει κανείς εδώ πέρα”.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ