Πυρκαγιά κάτω από γέφυρα της Εγνατίας Οδού – Φόβοι για την στατικότητα της -Διακοπή κυκλοφορίας

Πυρκαγιά κάτω από γέφυρα της Εγνατίας Οδού – Φόβοι για την στατικότητα της -Διακοπή κυκλοφορίας

Πυρκαγιά που ξεκίνησε από πλατφόρμες φορτωμένες με χορτόμπαλες τριφυλλιού και βρισκόταν παρκαρισμένες κάτω από γέφυρα της Εγνατίας Οδού στην περιοχή της Ιτέας, λίγο πριν τον κόμβο Αρδανίου, έχει προκαλέσει διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και κατάφερε να ελέγξει την μεγάλη φωτιά, προκειμένου να μην επεκταθεί και στις διπλανές εκτάσεις. Όμως από τα μεγάλα θερμικά φορτία που αναπτύχθηκαν, εκφράζονται φόβοι για την στατικότητα της γέφυρας, επειδή περνούν και πολύ βαριά οχήματα από την Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα νταλίκες διεθνών μεταφορών. Γι’ αυτό και η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα έχει διακοπεί και θα κληθούν ειδικοί μηχανικοί για να την εξετάσουν.

Επιτόπου βρίσκονται εκτός από τις δυνάμεις της ΠυροσβεστικήςΑλεξανδρούπολης και ο Αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης. Οι αγρότες της περιοχής συνηθίζουν να… παρκάρουν τις πλατφόρμες με τα δέματα τριφυλλιού για να τα προστατεύσουν από την βροχή, κάτω από τέτοιες γέφυρες, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έγινε το κακό και ξέσπασε πυρκαγιά.

Η φωτογραφία είναι του Νίκου Γκότση

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*